29 Temmuz 2014 Salı

Isana Saç Maskeleri


Rossmann mağazalarında satılan Isana'nın pek çok ürünü var. Saç maskeleri bu markadan kullandığım ilk ürünler. İki çeşidi var: Sarı tüpte olan Intensive-Pflege kuru ve yıpranmış saçlar için, pembe olan Liquid Silk ise mat ve cansız saçlar için.

Intensive-Pflege kayısı çekirdeği yağı ve yara-yanık kremlerinden tanıdığımız panthenol içeriyor. Bu maskeyi saçın tamamına yedirip bir dakika bekledikten sonra durulamak yeterli oluyor. Benim saçlarım yağlanmaya yatkın olduğu için ben saç diplerime yedirmedim. Sadece saç uçlarım yumuşasın ve daha güzel şekil alsın istediğim için saç kremi gibi kullandım. İlk iki seferde saç kremi gibi kullandığım için bu ürünün sadece güzel bir saç kremi olduğunu düşünmüştüm. Son seferde çok daha fazla ürün kullanıp saçımda biraz daha uzun süre beklettim, sonuç çok daha etkileyici oldu. Saçlarım yumuşadı, özellikle şekil vermediğim halde hoş şekil aldı, elektriklenmedi ve daha pürüzsüz göründü.



Liquid Silk ise üzüm çekirdeği yağı içeriyormuş. İçindekilere baktığımızda aslında bu maskenin de panthenol içerdiğini görüyoruz. Bu maskeyi de saçın tamamına yedirdikten sonra bir dakika bekleyip saçı yıkamak yeterli. Saçlarım aslında gayet canlı ve parlak ama sırf denemek için bu maskeyi de alıp kullandım. Tüpün yarısını saç boyuna  ve uçlarına uyguladım, 1-2 dakika bekletip duruladım. Saçlarımın maşa ve sert saç spreyiyle yorulduğu bir günden sonra kullanmıştım. Sonuçtan memnun kaldım. Saçlarımı yumuşattı, kurutma makinasıyla şöyle bir kurutmama rağmen saçlarım güzel şekil aldı. Parlaklığını artırdığını düşünmüyorum ama zaten böyle bir ihtiyacım da yoktu. Saçlarımın elektriklenmesine, daha pürüzsüz durmasına etki etmedi.

İki saç maskesi de birbirine benziyor. Koyu losyon ile krem arası bir kıvamı var ve saça çok kolay dağıtılıyor. Kokusu rahatsız etmeyecek kadar hafif. Durulaması da kolay, bu açıdan da saç kremine çok benziyor.


İki maskeyi de beğendim ama benim ihtiyacıma daha uygun olan ve sonucunu daha çok beğendiğim Intensive-Pflege oldu. Saçlarımı ağırlaştırmadan yumuşatıp pürüzsüzleştirdi. Bu maskeleri beğenmemin bir nedeni de kullanım kolaylığı. Küçük tüpler ürünü hemen açıp çok bekletmeden kullanmanıza olanak sağlıyor. Yolculuklarda saç kremi yerine de kullanılabilecek pratik tüpler. En önemlisi de duşta uygulayabilmeniz. Birkaç dakika beklemeniz yeterli. Saçımda bir maskeyi 15-20 dakika asla bekletemeyeceğimi bildiğim için bu maskeler benim için ideal. İçeriği temiz, temiz değil diye yorumda bulunmuyorum. Nedense sadece cildime yedirdiğim kremlerde içeriğin temiz olmaması beni rahatsız ediyor. Bu maske içerik konusunda hassas olanları pek tatmin etmeyebilir.


Özellikle indirim sırasında 2 liradan az bir fiyata bu maskeleri alıp deneyebilirsiniz. Çok yoğun olmasa da saçınıza ekstra bakım yapmak istediğinizde, seyahatlerde ve çok zamanınız olmadığında iyi bir tercih olabilir.

4 yorum:

  1. Geçenlerde ben de alsam mı almasam mı kararsız kalıp almamıştım.Bir dahakine alayım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatına göre performansı iyi bence, hafif ve pratik bir bakım sağlıyor. Yorumunu hevesle bekliyorum :)

      Sil
  2. gorupte almakta karasız kalmıstım bende fiyatı da oldukça makul aslında. İlk fırsatta 2sini de deneyecegim. Ozellikle pembe olanı cok merak ettim. Saç tipimiz benzermiş =)

    YanıtlaSil