16 Temmuz 2014 Çarşamba

Essence Tırnak Ürünleri


Essence markası çok seviliyor, en beğenilen ürünleri ise herhalde tırnak ürünleri. Ben de bu markanın sadece tırnak ürünlerine sahibim ama fark ettim ki elimdekiler de hiç az değilmiş. Ben de hepsini burada toparladım:


1- Ojeler: Tırnak diyince olmazsa olmaz ojeler! Gördüğünüz gibi bende hep simli ojeleri var. Zaten nude, kırmızı, beyaz gibi tonlar tüm markalarda var ama böyle ilginç renkler, eğlenceli ojeler Essence'de daha fazla. Sol başta gördüğünüz turkuaz ojenin tırnaktaki duruşunu buradan görebilirsiniz. Ben bu simli ojelerin çabuk kurumasından ve dayanıklılığından çok memnunum. Fırçaları fena değil, kıvamıysa ojeden ojeye değişiyor ama sürmeyi zorlaştıracak kıvamda bir ojeyle karşılaşmadım. Ojelerin fiyatları uygun, kısaca Essence standında oje bölümünü hiç es geçmiyorum.


2- Oje düzentici kalem: Oje sürmekte çok beceriksizim! özellikle koyu renkli ojeleri bulaştımadan yapamıyorum. Kulak çöpüne aseton tamlatmak filan da benim için çok karmaşık. Bu düzeltici kalem ise sert ve keçeli bir uç ile aseton barındıran bir hazneden oluşuyor. Kalemin arkasında 3 yedek uç daha var. Bu üründen de çok memnunum, hem pratik hem de dayanıklılığı çok iyi. Daha önde de Eklips'in kalemini almıştım ama tek kullanımdan sonra o buarada anlattığım gibi çöpe gitti. Bunu ise 3-4 sefer kullandım ve hala iyi durumda. Ucunun sert olması hem dayanıklı olmasını hem de tam kontrol edebilmemi sağlıyor. Benim gibi beceriksizlere tavsiye ederim.


3- Fransız Manikür & Pedikür Kalemi: Yine beceriksizlere özel bir ürün. Yalnız bu ürün Essence'ten alıp memnun kalmadığım tek tırnak ürünü. Çünkü daksile benzeyen ürünün keçeli kalemi andıran ucundan boya gelmiyor! Ne kadar uğraştıysam tek damla akıtamadım. Aynı kalemden anneme de almıştım. O ucunu çıkarıp bir şeyler yapıp boya gelmesini sağlamış ama gördüğüm kadarıyla duruşu ojeye benzemiyor ve dayanıksız, hemen dökülüyor. 


4- Gül ağacı çubuklar: Bir pakette 5 gül ağacından çubuk bulunuyor. Bir tarafı sivri, tırnakları temizlemek için, diğer tarafı yassı, tırnak çevresindeki etleri itmek ve tırnak üstünü temizlemek için. Ben yassı ucunu kullanıyorum. Doğal olması, tahta olduğu için tırnağımı çizmeyecek ve canımı yakmayacak olması çok hoşuma gitmişti. Genel olarak da memnunum. Yalnız yeni yeni acaba hijyenik mi diye düşünmeye başladım. Yahta temizlemesi zor ve bakteri yerleşmesi için elverişli bir malzeme. Buna benzer silikon aparatlar varmış. Bu tahtalar bitince onlardan almayı düşünüyorum. Zaten 10 liraya yakın fiyatı bence biraz pahalıydı. Ama kötü bir ürün değil, işe yarıyor :)

Siz hangi Essence ürünlerini kullandınız? Neler önerirsiniz?

2 yorum:

  1. Bende de sadece oje kurutucu damlası var. Hiç memnun değilim. Bitsin diye gözünün içine bakıyorum. Diğer markalarında öyle mi bilmiyorum ama bu çok yağlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Pastel'inkini kullanıyorum. Beklediğim kadar çabuk kurutmuyor ama hiç yağlı değil. Hiç biteceğe de benzemiyor, kolay gelsin :)

      Sil