2 Ağustos 2014 Cumartesi

Taze Bitti - 6


İşte en sevdiğim yazıya sıra geldi. Okumayı seviyorum, yazmayı seviyorum, yazdıktan sonra hepsini çöpe atmayı daha çok seviyorum :)

Önce yüzümde kullandıklarımla başlayayım:



1- Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu: Bu ürün ilk çıktığında alıp kullanmaya başlamıştım, detaylı YAZISINDA anlattığım gibi gayet memnun da kaldım. İndirimden aldığım diğer şişeyi de açtım.

2- Bioderma Photoderm Max Fluid SPF 50: Sonunda bitti! Her sabah bol miktarda kullandım ve ancak 6 buçuk ayda bitirebildim. Güneşten mükemmel koruyan ama yağlı cildimi acayip patlatan bir üründü. Özellikle havalar ısınınca parlama da bir üst seviyeye çıktı. Bu yüzden bir an önce bitmesini istiyordum. Bitince de bir burukluk hissetmedim değil :) Cilt tarafından kolay emilmemesi ve parlama yapması dışında içeriğiyle, korumasıyla harika bir ürün. Detaylar ŞURADA.

3- Apaks Pamuk: Son 3-4 aydır hep bu markayı kullanıyorum, hem ucuz hem de performansı iyi. Tavsiye derim.

Sıra maskelerde:


4- Avene Cleanance Masque: Cildi kurutmamasını, tahriş etmemesini bir yandan da temizlemesini, o arada da peeling yapmasını beğendim. Zor durulanması ve yanma-batma hissi yaratmasını sevmedim. Detaylar BURADA. Hep aynı maskeyi kullanmaktan sıkıldım. Elimde çeşit çeşit paket maskeler var, şimdi onları kullanacağım.

5- Isana Saç Maskesi: Saçlarımı çok uzun süredir kestirmedim haliyle boyları sağlıklı olmasına rağmen uçlar biraz kırılıp sertleşti. Bu maskeyi de saçlarımı yumuşatsın diye almıştım. Sadece saç uçlarıma uyguladım ve 2-3 dakika sonra duruladım. Bir tüp üç uygulamaya yetti. Saçlarımı yumuşattı gerçekten, güzel oldu ara ara indirimde alıp kullanabilirim. Detaylı yazısı BURADA.

6- Montagne Juenesse Blemish Mud Makse: Yağlı, akneli ciltlere uygun aloe veralı ve söğüt özlü bir kil maskesiydi ve çok sevdim. Cildimi çok kurutsa da, zor durulansa da etkili ve ferah bir maskeydi. Tekrar alabilirim. Yorumlarımın hepsini ŞU YAZIDA paylaştım.

Ve diğerleri:


7- Adidas Smooth Shower Milk: Azıcık kullanınca çılgınca köpüren bu yüzden bana ve misafirlerime 5 ay yeten bir üründü. İçindeki parçacıkları, temizlemesini ve cildi kurutmamasını beğendim. Şimdi başlayıp bitirmediğim Nivea duş jeliyle devam ediyorum ama sonra yeniden alabilirim. Detaylar BU YAZIDA.

8- L'oreal Lumimagique Fondöten (N4 Pure Beige - Tester): 3 uygulamalık ürün vardı ben iki kez kullandım. Hiç fondöten kullanmadığım için pek kıyaslayamıyorum. İlk anda ince kıvanı ve "glowy" duruşuyla hoşuma gitti ama kesinlikle benimki gibi yağlı ciltlere uygun değil. Pudra geçmeme rağmen parladı, pudrayı tazeledim yine parladı. Gözeneklerim de ortaya çıktı haliyle. İnanılmaz! Temizlerken de zorlandım. Fondöten bana göre değil.

9- Ev Yapımı Manikür Kremi: Bitirdiklerim içinde en beğendiğim ellerimle yaptığım manikür kremiydi :D Badem yağı, limon yağı ve vazelinden oluşan bu kremin benzerini de annem için yaptım ve o da çok beğendi. Ojeden kuruyan tırnaklarıma ve tırnak etlerime çok iyi geldi, el ısısında hemen sıvılaşan krem kolayca emildi. Koruyucu, renklendirici, parfüm yok! Mis gibi de limon kokuyor. Nasıl öveceğimi bilemedim, yakında tarifini buradan paylaşmayı düşünüyorum.

Darısı ağustosun başına.

6 yorum:

  1. Lumini bende de testerı vardı. Kesinlikle yağlı karma ciltlere göre değil bencde .. Aynı şekilde parlama yaptı. Pudra geçmeme rağmen hiçbir şekilde fayda göremedim. Isana Maskeyi senin sayende aldım. İlk deneme de bile etkisini gördüm. Yumuşacık yaptı saçlarımı. Sanki daha az saçım varmış gibi hissettim. Kabarıklığı da biraz baskıladı. Genel olarak sevdim.

    Gelsin yeniler =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes fondöten konusunda hemfikir galiba.

      Maskeyi beğenmene sevindim. Ben de maskenin en çok pürüsüzlük vermesini beğendim. İkimizin de saçları gür galiba o yüzden saçları biraz yatıştırmasında hiç sorun yok bence :D

      Sil
  2. Apaks pamuk hem uygun fiyatlı hem de dayanıklı.Ben de severek kullanıyorum.
    Lumi konusunda hemfikiriz.Yağlı ciltliler kesinlikle uzak durmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllardan sonra ilk kez fondöten kullanmıştım, fondötenden soğuttu beni :)
      Bu akşam üzeri 2 paket daha Apaks aldım, Kotex konusunda bile bu kadar istikrarlı değilim!

      Sil
  3. Parlama benimde anlimda cok oluyor tatlim, bugün iki kere pudraladim cikmadan, hem sicak ortalik hem nemli, özellikle fotograf cektigim zaman yagli pariltiya sinir oluyorum :) günes kreminden olabilecegi aklima gelmemisti hic, bende daha iyi bir pudra bulayim diyordum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi güneş kremini kullanıyorsun? Bioderma ise kesin güneş kremindendir. Güneş kremlerin arasında parlama yapmayanı çok az, bulmak çok zor. Hele de söylediğin gibi şu sıcak günlerde. Hep kullandığın genelde memnun olduğun bir pudraysa kullandığın güneş kreminden olabilir parlama gerçekten.

      Sil