17 Mart 2014 Pazartesi

Adidas Duşta!


Adidas'ın Rome ayakkabılarının benim için yeri ayrıdır. Tabi bu değil konumuz :) Bugün Adidas markası altında üretilen ve yine favorim olan başka bir üründen bahsedeceğim; duş jelinden. 

Taze Bitenler ve Nivea Duş Jeli başlıklı yazımda bir zamanlar favorim olan duş jelinden bahsetmiştim. Favorim Nivea Soft Creme ortadan kalkınca başka ürünleri de denemeye başlamıştm. İndirimli görünce uzun zamandır gözüme kestirmiş olduğum Adidas Vitality Shower Gel'i almış, çok çok beğenmiştim.  Şimdi de sıra hem Adidas Vitality Shower Gel ve Adidas Smooth Shower Milk'i anlatmaya geldi.

Benim bir duş jelinde en istemediğim şey zor durulanması; bir türlü durulanmadığı hissini yaratması, sonra da beni belki de psikolojik olarak kaşıntı basması. Bu durumu Duru ve Palmolive de yaşıyorum. Adidas jellerde ise bu sıkıntıyı yaşamadım. Cildi kurutmayan formülüne rağmen kaygan bir his bırakmıyor, kolay durulanıyor.


Bu jellerin sevdiğim diğer bir özelliği de içinde küçük granüller olması. Fotoğrafta Smooth'un içindeki koyu pembe, Vitality içindeki koyu yeşil parçacıkları görebilirsiniz. Bunlar cildi çizmeden arındırıyor, ölü deriyi uzaklaştırıyor. İlk kullanımda fark edilmese de uzun vadede fark yaratıyor. Diğer jellere göre Adidas ürünlerini kullanırken keselenme ihitiyacını daha uzun aralıklarla hissediyorum.

Bir duş jelinden istediğim başka bir şey de küçük kabarcıklı, yoğun ve bol köpük vermesi. Böyle olunca kolay ve hızlı şekilde temizliğinizi yapabiliyorsunuz. Adidas jellerle de az bir miktarla bol ve yoğun köpük elde edebiliyorsunuz.

Jellerin kokusunu da beğeniyorum. Hafif, rahatsız etmeyen kokuları var. The Body Shop olsun, yeni nesil Nivea'lar olsun bana biraz fazla geliyor. Duşta o buhar ve sıcakla birlikte o yoğun kokular bana baygınlık getiriyor. Bu jellerde bu sorun da yok. Vitality'nin kokusu meyveyi andırıyor, citrus notaları var. Smooth'un ise sabunu andıran çiçekli bir kokusu var. Ben Vitality'yi hem genel olarak hem de özellikle kokusunu daha çok beğeniyorum. Kuru ciltlerse Smooth'u daha çok beğenebilirler.


İçindekileri yukarıda görebilirsiniz. Ben EWG Deep Skin sayfasından şüphelendiğim kimyasalları arattım; parfüm dışında hiç kırmızı olan çıkmadı. Parfüm zaten site tarafından kafadan 10 üzerinden 10 tehlikeli olarak değerlendiriliyor. İçinde paraben, alkol ve mineral yağ olmadığı ise açık. Bu yüzden ben içeriği açısından da rahatım.

Adidas Body Care internet sayfasından diğer çeşitleri ve ürünlerin özelliklerini görebilirsiniz. Benim kozmetik reyonlarında görmediğim ama keşke olsa dediğim bir sürü çeşidi var.  Pure Lighness'ın vücut kokusunu zaten kullanıyorum, bulabilsem duş jelini de denemek isterim. Siz de duş jelinizden sıkıldıysanız Adidaslara bir şans verin.

2 yorum:

  1. merhabalar.benim bir sorum olacak.adidas vitality shower gel in kokusu mükemmel.deli gibi heryerde aynı kokuya sahip adidas parfüm aradım ama bulamadım.adidasın tüm serilerini kokladım.hiçbirisi yeliş vitality gibi kokmuyor.eğer onun gibi kokan bir parfüm hakkında bilginiz varsa ve benimle paylaşırssanız çok mutlu olurum.iyi günler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de vitality'nin kokusu çok güzel. Bunun body fragrance'ı olsa çok iyi olurdu ama yokmuş. Vitality'nin kokusuna benzer mi bilmem ama limoni kokusu olan parfüm olarak aklıma DKNY geldi.

      Sil