15 Nisan 2015 Çarşamba

Freeman Dead Sea Minerals Anti-Stress Mask

 

Cilt maskelerini çok seviyorum ve haftada 2 kere uyguluyorum. Genelde paket maskelerden kullanıyordum ama maskenin etkisini daha iyi görmek, bir düzen tutturmak için tam boy maskelerden alayım dedim ve uzun süredir aklımda olan Freeman maskelerinden Ölü Deniz Mineralli Antistres Maskesi'ni (Freeman Dead Sea Minerals Anti-Stress Mask) seçtim.

Bu maske 175 ml. ve etiket fiyatı 23,90 lira. Ben Watsons'tan aldım ve 2. ürüne %50 indirimiyle biraz daha ucuza geldi. Beraberinde aldığım armutlu temizleme jelini daha sonra yazacağım. İnternette etiket fiyatı üzerinden indirimli bulabilirsiniz. Bu maskenin özelliklerini aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Yağlı ciltler için gözenekleri temizleyen ve cilde parlaklık veren bir maskeymiş.


Her ne kadar lavanta ve bergamut dese de ben kokusunu son derece yapay ve belirgin buldum. Bende aromaterapi etkisi olmadı. Kötü bir koku değil ama daha doğal ve hafif kokulu olmasını tercih ederdim. Rengi de aşağıdaki fotoğraftan göreceğiniz gibi ambalajı gibi masmavi. Tam evdekileri korkutmalık! Bu rengin renklendirici ile elde edildiğini düşününce de keşke olmasaydı ne yararı var ki dedim. İçindekilerde dikkatimi çeken; paraben içermemesi. Deniz tuzu ve ölü deniz tuzu içeriyormuş. Lavanta yağı, bergamot yağı var. Ne kadar adı kil maskesi diye geçmese de içinde bol miktarda bentonite ve kaolin killeri var. 


Maskeyi ilk kullandığımda acelem vardı ve tam kurumasını beklemeden yüzümden çıkardım. Pek etkili olmadığını düşündüm. Sonra bir seferinde de maskeyi yüzümde unuttum. Yaklaşık yarım saatin sonunda yüzümü yıkadığımda yüzümün kenarlarında kızaran bölgeler olduğunu gördüm. Kısacası bu maskeyi ne eksik ne fazla, maske kuruyuncaya kadar yaklaşık 15 dakika bekletmek gerek. Maskeyi böyle kullandığımda etkisi beğendim. Maskeden sonra cildim biraz gerilse de daha pürüzsüz ve aydınlık göründü. İki aydır düzenli şekilde kullanıyorum, genel olarak memnunum ama cildimin yağlanmasını azaltmadı veya sonraki günlerde devam eden bir etkisi de olmadı. Sivilceler üzerinde de etkisi yok.


Özetle Freeman Dead Sea Minerals Anti-Stress Mask bence hoş bir maske, aydınlatıyor, pürüzsüzleştiriyor. Siyah nokta, yağlanma veya sivilceler konusunda pek etkili değil. İçeriği fena değil. Rengi ve kokusu başta benim gibi sade şeyler sevenleri ürkütse de zamanla alışılıyor. Karma veya sorunsuz yağlı bir cildiniz varsa hafif bir bakım için uygun fiyatlı ve pratik bir seçenek olabilir. 

9 yorum:

  1. Paylaşımın için teşekkürler bu maske birkaç arkadaşa alerji yaptı açıkçası alıp denemeye korkuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim cildim hassas değildir buna rağmen söylediğim gibi uzun süre yüzümde kalınca kızarıklıklar oldu. Kesinlikle alerjik, hassas ciltlere göre değil.

      Sil
    2. almıyorum o zaman teşekkürler beni masraftan kurtardın :)

      Sil
  2. merhaba tatlım bende duymuştum ama almadım daha bende maske hastasıyım her tür maskeyi denerim. . . bloğunu takibe aldım bende beklerim

    YanıtlaSil
  3. Ben de yeşil avokadolu olanı var kızarıklık yaptı bir şans daha vereyim dedim yine hüsran artık korkuyorum 3.kez denemeye oysa maskelere bayılırım 😊 ne hevesle almıştım ama olsun maskelere devam😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı maskelerin karıncalanma veya yanma hissi verebiliyor ama onların zaten böyle bir etkisi olacağı yönergesinde yazıyor. Ciltte rahatsızlık yaratmıyorsa bence böyle maskeler kullanılabilir ama normalde rahatlatması gereken bir maske kızartıp kaşındırıyorsa bence hiç zorlamaya gerek yok. Montagne Jeunesse'nin maskelerini beğeniyorum. Onlardan deneyebilirsin. Freeman gibi meyveli, aromalı, renklş, kokulu maskeler ama bence daha güzel.

      Sil
  4. Merhaba blogunu yeni keşfettim tatlım :) Cilt bakım ürünlerine ne kadar çok yer ayırmısın çok güzel hemmen takibe aldım seni :)http://birsepetdolusu.blogspot.com/ bana da bekliyorum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes makyajı sever ben de bakımı özellikle cilt bakımını seviyorum. Ben de senin blogunu ziyarete geliyorum!

      Sil