16 Ağustos 2014 Cumartesi

La Roche-Posay Effaclar Gel

la roche posay effaclar gel

İki buçuk aydır kullandığım benim için çok temel olan bir ürüne ayırıyorum bugünkü yazımı. La Roche-Posay Effaclar Gel yağlı ve hassas ciltler için üretilmiş bir yüz temizleme jeli. 

İki buçuk aydır her sabah ve akşam nohut kadar jeli ılık suyla ıslattığım elimde köpürtüp yine ıslak olan yüzüme uyguguluyorum. Çok güzel köpürüyor. Parmak uçlarımda özellikle çok sivilce çıkardığım yağlı olan bölgelere yoğunlaşıyorum. Sonra ılık suyla duruluyorum. Ciltten çok kolay arınıyor diyemem. Ne kadar az ürün kullanırsanız o kadar çabuk arınıyor ve temizlemesinde de azalma olmuyor. Fakat ürün jel formunda olduğu için ben nohuttan az ürün almakta zorlanıyorum. Bir gün az ürün kullanmayı başarsam ertesi gün el alışkanlığıyla yine fazla ürün alıyorum ki aslında yine çok fazla sayılmaz.


Kokusunu deterjana benzetenler olmuş. Alışılmış bir kokusu yok ama ben seviyorum, bence çok keskin ve ağır değil hatta ferah bir koku.

Ben ürünün etkisini çok beğendim. Cildi güzel temizliyor. Yağlı cilt için olan ürünler genelde cildi kurutup gerer. Bu ürün de biraz gerginlik yapıyor ama çok az bir nemlendirici ile onu hallediyorum. Yazın buna bile ihtiyaç duymadığım oluyor.

Bu tüpten önce yolculuklarda deneme boyunu kullanıyordum. O dönemde 4 günde düzenli kullanınca yıllardır alnımda olan ve market ürünleriyle geçiremediğim minik kurmızı pürüzleri geçirdi. 2 aydır sivilcem çıkıyor ama çoğu aylık hormonal denegesizliklerden kaynaklanıyor. Son günlerde bazı arkadaşlarım cildinde ne var, çok iyi görünüyor dedi. Pudra veya bb krem olmadığını söylediğimde ne kadar inandırabildim bilmiyorum. Bu durum tabiki sadece Effaclar Gel'den kaynaklanmıyor ama güzel temizlenmeyen bir cildin de iyi görünebileceğini sanmıyorum.


200 ml.lik tüpte sunuluyor. Ben henüz ürünün yarısına gelemedim. Günde iki kez kullanılırsa 6 ay dayanacağını düşünüyorum. Ürün açıldıktan sonra 12 ayda kullanılması gerekiyor.

İçindekiler fotoğraftaki gibi. SLS'ten hoşlanmayanlar olabilir ama ben önemsemiyorum. Bunun dışında parfüm ve phenoxyethanol dikkat çekiyor. Yağlı ciltler için olan ürünler SkinDeep sitesinde genelde sarı renkli oluyor, pek yeşil olan yok. La Rcohe-Posay Effaclar Gel de SkinDeep'te 10 üzernden 4 (sarı) puan almış.  Yani ben içeriğinden de memnunum.

Aynı serinin toniği olan La Roche-Posay Effaclar Tonik hakkındaki yorumlarımı da es geçmeyin.

11 yorum:

  1. Bende Effaclar Duo+ kremini kullaniyorum sivilcelere karsi, Avene temizleme jelim bitince bunuda deneyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Avene'den sonra kullanmaya başladım, ikisini de sevdim. Dönüşümlü kullanmayı düşünüyorum ben de :)

      Sil
  2. Çok isabet oldu bu yazın benim için ya! Ellerine sağlık=) Avene Cleanance ile bu Effaclar gel arasında gidip geliyordum. Avene i de kullanmışsın ve sevmişsin onu da okudum:) Kurutmaması benim için çok önemli. İçeriği ve sivilceleri geçirmesi de tabi. Kıyaslama yaparsan hangisini önerirsin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler! Bir kıyaslama yazısı da yazmayı düşündüm aslında hep de kendi kendime karşılaştırıyorum ama kesin cevap veremedim. Avene daha kolay durulanıyor, daha yumuşak bir hissi var ve hiç kurutmuyor. LRP daha etkili geldi bana ama daha zor durulanıyor ve biraz geriyor. Seçim senin.

      Sil
    2. zor bi seçimle karşı karşıyayım o zaman:) bu seferlik lrp yi deneyim yanına da effaclar vs bişi alayım. onlar bitince kesin avene:) çok teşekkürler!!

      Sil
    3. Benim cildim yazın çok yağlanıyor, nemlendirici bile kullanmıyorum. Yazın La Roche-Posay kışın Avene güzel olabilir. Umarım aradığını bulursun :)

      Sil
  3. blogun çok tatlı takipteyim canım, bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  4. Blogun gerçekten çok güzel, ben de lrp jel kullanmayı düşünüyorum ve cildim de yağlı peki sonrasında hangi nemlendiriciyi tavsiye edersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumun için teşekkür ederim.
      Ben Effaclar kullandığım dönemde aynı serinin matlaştırıcı nemlendiricisini de kullanmıştım ama çok silikonlu gelmişti, Avene Cleanace Mat nemlendirici veya Clinique Dramatically Different Moisturizing Gel'i daha çok beğendim.

      Sil
    2. Bu seferlik Effaclar matlaştırıcı nemlendiricisini almış bulundum.Bakalım sonuç ne olacak :)Ama önerdiklerini de bundan sonra deneyebilirim sanırım.Cevabın için çok teşekkürler.

      Sil