29 Nisan 2014 Salı

Vaseline Nemlendirici Vücut Losyonları


Vaseline, 19. yy kurulmuş, vazeline adını vermiş köklü bir marka. Ancak bir dönem ülkemizde piyasadan silindiler sanki. Sonra bir kampanyayla haberim oldu ürünlerinden. O zaman deneyip beğendim ve sonra da ara ara kullanmaya devam ettim.

Çok kuru bir cildim olmadığından ve kolay dağılıp çabuk emilmesi hoşuma gittiğinden ben kremleri ya da butterları değil losyonları tercih ediyorum. Vaseline'in de 3 çeşit nemlendirici vücut losyonu var: Sarı şişede olan A ve E vitaminli Essential Moisture, yeşil şişede olan aloe veralı ve salatalıklı Aloe Fresh ve bir de burada göremediğiniz kahverengi şişede kakao yağı ve E vitamini içeren Cacao Butter.

Ben bu üç losyonu da çıktığı günden beri defalarca denedim. Cacao Butter kahverengi tonlu bej rengiyle ve değişik kokusuyla o zamanlar çok değişik biraz da ürkütücü gelmişti. Nasıl gelmesin o zamanlar çikolatalı yüz maskelerine, kakaolu body butterlara alışık değiliz, ilk defa karşılaşıyoruz. Bir de losyonun rengi acaba cilt rengimi değiştirir mi, esmerleştirir mi gibi garip sorular da aklıma getirmişti. Ama alışınca gayet zevkle kullandım. Bu seri içinde nemlendirmesi en kuvvetli olan losyon oydu. Emilimi en zor olan da.


Bu üçlüden benim favorim Aloe Fresh, ürünlerin detaylarını da onun üzerinden anlatayım. Öncelikle çok ferah, hafif bir kokusu var. İnce yapılı tam losyon kıvamında bir losyon. Cildim tarafından en kısa sürede emilen losyon rekorunun da sahibi. Benin en çok hoşuma giden tarafı uygulanırken yağlı ya da yapışkan değil ıslak-nemli bir his bırakması. Zaten saniyeler içinde tamamen emiliyor ve cildi nemlendirirken hiç sürülmemiş gibi oluyor.

Söylediğim gibi cildim kuru değil ve özellikle hafif nemli tene uygulandığında bu ürünün performansından çok mutluyum. Cilde nem, elastikiyet ve canlı bir görünüm kazandırıyor. Ben bu etkilerin içeriğindeki kolojen amino asidine borçlu olduğunu düşünüyorum. İçerik demişken hemen fark ettiğim ilginç bir durumdan bahsedeyim; bu ürünün 100 ml.lik şişeleri paraben ve türevlerini içermezken 200 ml.lik şişeler paraben içeriyor (sarı ve yeşil şişe için konuşuyorum). Küçük şişeler 4-5 lirayken büyük şişeler 8-9 lira. Yani küçük boy almak ekonomik açıdan hiç külfetli değil ve bazen karlı bile olabiliyor. Paraben de içermediğinden ben küçükleri seviyorum. İçinde petrolatum var ama olsun, Vaseline zamanıda vazelini yani petrolden yapılma kremi bulmuş şimdi petrolatum kullanma mı diyeceğiz? :)

İçindekiler ve kullanım; resimleri büyütmek ve rahat okumak için üzerine tıklayabilirsiniz.
Taze Bitti - 3 yazımda bahsettiği gibi Aloe Fresh yeni bitti ve şimdi Essential Moisture'ı kullanıyorum. Aloe Fresh'e göre daha hafif ve kremsi bir kokusu var. Bu da yine akışkan bir kıvamda. Nemli-ıslak his vermese de yapış yapış da olmuyor, son derece hızlı emiliyor. Nemlendirmesi de gayet güzel. Belki Aloe Fresh'ten bir tık fazla olabilir ama benim için önemli bir fark değil.

Son olarak da ambalajından bahsedeyim. Plastik yarı esnek şişeler gayet dayanıklı. Ben bu losyonların hep 100 ml.lik ambalajlarda olanını özellikle yolculuklarda kullanıyorum. Benle kaç şehir dolaştılar hiçbir şey olmadı. Gördüğünüz gibi baş aşağı durmasını sağlayan kapağı çok pratik. Bence her losyon, şampuan ve duş jelinde bu detay düşünülmeli. Diğer ürünler sona yaklaştıkça kullanmak ızdırap olurken Vaseline losyonlarda böyle bir sorunla karşılaşmıyorsunuz. 

Kısacası çok kuru bir cildiniz yoksa ve uygun fiyatlı ve çabuk emilen bir losyon arıyorsanız Vaseline serisine bir şans vermelisiniz.  

4 yorum:

  1. denemek istiyorum ama eski vazelinlerden dolayı alamıyorumi nasıl bir önyargı çözemedim :)
    tatlım mailini kontrol edersen sevinirim bu arada,
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten vazelinle ilgisi yok için rahat olsun. E-postayı da cevapladım :)

      Sil
  2. Merhaba :) Blogunu Sevgili Gizem'in Şımarık Saksı etkinliğiyle görmüş oldum. Nasıl farketmemişim bu güzel blogu aylardır :) Sen de yeni bir bloggersın ve aramıza hoşgeldin de diyebilirim sanırım :)) Benim blogum da " kizilcikserbetimm.blogspot.com ". Bu kremleri ben de hiç kullanmadım ancak merak ettiğim ürünler. Sanırım küçük boylarından ben de bir tane alıp denemeliyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbulduk! Aslında başka bir konuda bir blogum daha var 3 yıldır yazdığım ama bu blogum daha bebek :) Hemen kızılcık şerbetim'e gidiyorum.

      Sil