30 Ocak 2017 Pazartesi

DDF Sulfur Therapeutic Mask


Yağlı ve akneli bir cildiniz varsa ve maske kullanıyorsanız büyük ihtimalle bu maskeyi duymuşsunuzdur: DDF Sulfur Therapeutic Mask. Bu kil maskesi %10 kükürt içeriğiyle akneleri iyileştirmeyi, yağı emmeyi ve cildin duru kalmasını sağlamayı vaat ediyor. Aşağıdaki fotoğrafın üstüne kıtlayıp fotoğrafı büyütürseniz içindekileri görebilirsiniz. Maske kil ve kükürt dışında, paraben, parfüm, aloe vera suyu, c vitamini, badem yağı vs. içeriyor. Yani içinde hem istenen hem istenmeyen maddeler var.

Haftada 1 kez, ince bir tabaka halinde uygulanması 5-10 dakika kurumaya bırakılması ve suyla iyice durulanması öneriliyor. Ben biraz kalınca uygulayıp 15-20 dakika cildimde tutuyorum. Ciltte tamamen kuruyup çatlıyor. Ciltte bekletirken hafif batma, yanma benzeri bir his oluşturuyor ama durulandıktan sonra kızarma, yanma, kabarma gibi bir reaksiyon oluşmuyor bende. Oysa cildim bazı maskelere çok fena tepki gösterebiliyor.


DDF Sulfur Therapeutic Mask sonrası cildimde çok net bir gerginlik hissediyorum. Kış günü bile gün ortasında yağlanan cildimde o gerilmeyi hissetmek benim için hiç fena değil hatta hoş bile ama aşırı yağlı bir cildiniz yoksa sizin için çok kurutucu olabilir. Sadece yağlı veya akneli bölgelere uygulamanız daha faydalı olabilir. Ayrıca maske sonrası cildim daha pürüzsüz ve aydınlık oluyor. Maske gerçekten cildimdeki yağı o kadar emiyor ki her sabah uyandığımda yapış yapış olan cildim çok hafifçe yağlanmış oluyor. Hani neredeyse sadece misel su kullansam yetecek. Son dönemde daha az sivilceleniyorum ama bunda maskeden çok kullandığım glikolik asitli serumun ve havaların soğumasıyla yağlanmamın azalmasının etkisi var gibi geliyor. Yine de kapsamlı bir bakım rejimiyle sivilcelere karşı işe yarayacak bir ürün. 


Yeşilimsi beyaz bir maske. Rengi nedeniyle havlularım garip renklere boyanmamış oluyor, bu iyi bir şey. Kükürtlü olduğu için değişik bir kokusu var ama kükürtlü sabunlar veya kükürtlü termal sular kadar kötü kokmuyor. Yalnız kokusu kalıcı. Bazen havlularımdan maskenin kokusunu alabiliyorum veya maskeyi uyguladıktan saatler sonra bile yüzüm maske gibi kokuyor.

113 gramlık plastik bir kavanozda. Fotoğrafta gördüğünüz gibi koruma jelatini olması çok hoşuma gitti. Fiyatı biraz fazla (internetten alırsanız indirimli yaklaşık 130 lira) ama azar azar kullanılacağı için bereket bir ürün. Kullandığım maskeler içinde en etkili olanlardan biri DDF Sulfur Therapeutic Mask diğeri de Himalaya Herbals Arındırıcı Neem Özlü Maske. Cildimi kızartmaması, kokusunun daha hafif olması DDF maskeyi öne geçiren özellikler. Ama Himalaya Herbals da çok uygun fiyatlı, çok etkili ve pütürlü yapısı nedeniyle peeling gibi etki eden bir maske ama cildimi kızartıyor, kötü kokuyor ve havluları ve lavaboyu kirletiyor. Duruma göre bu iki maskeden birini kullanmayı düşünüyorum. Yani DDF Sulfur Therapeutic Mask'dan memnun kaldım, bu maskeyi kısa listeye aldım.

Not: Sanırım maskeyi otelde unuttum! Bunu fark ettiğimde moralim bozuldu. Pahalı olması ve henüz ürünün belki yarısını kullanmış olmam bir yana gerçekten de beğenmiştim, severek kullanıyordum. Bunu kaybedince daha çok anladım ve panik içinde hemen yenisini sipariş ettim. Maskeyi ne kadar beğendiğimin bir göstergesi olarak da buraya eklemek istedim.

9 yorum:

  1. DDF markası çok iyidir bu maskeye bakacağım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ürünün kalite açısından hiç sıkıntısı yok. Aşırı hassas veya kuru-normal bir cildin yoksa öneririm.

      Sil
  2. Yağlı cilt için öneri isteyen arkadaşlarım oluyor; bu maskeyi aklımda bulundurayım :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Himalaya Herbals'ın neem özlü maskesi de güzeldir, tabi kokusu ve rengi bir acayip o ayrı ;)

      Sil
  3. bu maskeyi duymuştum ve benim akneli yağlı cildime iyi gelecek gibi şuan bu neem maskeyi kullanıyorum o da gayet başarılı ama bunda da aklım kaldı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tekrar Himalaya Herbals'a dönmeyi düşünüyorum ama o kokusu olmasa...

      Sil
  4. Ben de çok seviyorum bu maskeyi ama cildim yağlı olmadığı için sivilce üstüne kullanıyordum yine de çevresini de kurutuyordu:( yazın daha gideri var benim için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın tam yağlı ciltler için bir maske.

      Sil
  5. bende kullanıyorum ddfin sülfür maskını ve gayette memnunum.

    YanıtlaSil