29 Mart 2015 Pazar

Lavera Limon ve Naneli Yağlanma Karşıtı Şampuan


Lavera doğal içerikli kozmetik ürünleri üreten bir Alman markası. Bu naneli ve limonlu şampuanı da normal ve çabuk yağlanan saçlar için yağlanma karşıtı bir şampuan. Lavera Limon ve Naneli Yağlanma Karşıtı Şampuan'ı nazikçe saçlarımı arındırırken yağlanmayı da geciktirir ümidiyle aldım.

Keskin ama ferah bir limon kokusu var. Koku saçta pek kalıcı değil. Benim hoşuma gitti ama kokuya karşı hassas olanlar sevmeyebilir. Akışkan, sarımsı, şeffaf bir jel kıvamında. Şampuanın içeriğini aşağıda görüyorsunuz. Silikonsuz, mineral yağsız; alkol, koku, linalool gibi maddeler doğal esanslardan veya organik tarımla elde edilen hammaddelerden geliyor. Vegan bir ürün. Temiz içerik arayanların pek çok kriterini sağlayacaktır.


Sanıyorum SLS içermediğinden çok zor köpürüyor. Özellikle yağlı saçta neredeyse hiç köpürmüyor. Şampuanlar genelde köpürüp saçı kayganlaştırır. İki hatta üçüncü şampuanı yaparak köpürtsem bile bu şampuan saçları kayganlaştırmıyor. Saçlarım sabunla yıkanmış gbi gıcır gıcır olurken saçımın yağlanması gerçekten azaldı. Saçlarım yumuşamadı ama sertleşmedi de. Yalnız benim saçlarım gür. Islanıp iyice parmaklarıma dolanan saçlarım yüzünden bu zor köpüren şampuanla saç derimi iyi temizleyemedim sanırım. Kullanmaya başladıktan 3-4 hafta sonra saçımda kepek oluştu ve saç derim kaşınmaya başladı. Kepekli ve yağlı saçlara özel bir şampuanla yıkamaya başlayınca bu şikayetlerim geçti. Bu yüzden sorunun kaynağının bu şampuan olduğuna eminim.

Lavera Limon ve Naneli Yağlanma Karşıtı Şampuan temiz içerikli, güzel kokulu ve yağlanmayı önlenmede etkili bir şampuan ama zor köpürüyor ve saçları yıkarken kayganlaştırmıyor. Saçları güzel arındırsa da bende kepek yaptığı için şişenin yarısını kullanamadan bırakmak zorunda kaldım. Kepek sorununuz yoksa, saçlarınız kısa veya ince telliyse ya da gür değilse deneyebilirsiniz. Saçlarınız çok yağlanıyor ve ne olursa olsun yeterli yağlanmayı engellesin diyorsanız da bir deneyin.

4 yorum:

  1. lavera cok övülüyor ama ben hep kokularini begenmedigim icin almiyordum, birde bana bakayim marketde madem iyiymis ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basis Sensitiv serisinin el kremi ve diş macunundan memnundum ama bu şampuandan ve saç kreminden pek memnun kalmadım. Bence hassas serisine baksan daha iyi olabilir.

      Sil
  2. merhaba blogunu yeni keşfettim hemen takibe aldım canım seni de bana beklerim :) http://makeupby-ezgi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil