2 Ocak 2015 Cuma

Figs & Rouge Cherry Blossom El Kremi


Bugün birkaç aydır ofis masamın demirbaşı olan bir kremden bahsedeceğim: Figs & Rouge markasının el kremlerinden Cherry Blossom. Sarı, çiçekli, sevimli tüpteki bu krem yağlı his bırakmadığını, eller yumuşattığını, antioksidanlar açısından zengin olduğunu ve hindistan cevizi yağı içerdiğini söylüyor. Doğal içerikse markanın genel vaadi.

İlk kullandığımda hayal kırıklığı yaşadım çünkü kokusu bana fazla gelmişti. Big Bubble sakızları anımsatan, şekerli ve yapay bir kokusu var. Bu kadar parfümlü bir ürünün doğal veya temiz içerikli olduğuna ben inanamıyorum. Üstelik nemlendirmesi de öyle pek güçlü değildi. 

Ancak kullandıkça kremin kokusuna alıştım. Daha da önemlisi kremin gerçekten hiç yağlı his bırakmaması, çok hızlı emilmesi çok hoşuma gitti. Zaten çok ince yapılı bir krem. Ellerinizi ovuşturmaya başlar başlamaz eriyip suya dönüşüyor. Yağlı değil ıslak ellerinizi ovuyormuşsunuz gibi bir his veriyor. Birkaç dakika içinde de ellerinize krem sürdüğü bile belli olmayacak şekilde yok oluyor. Bu özellikle ofiste kullanmak için çok büyük avantaj.


Nemlendirmesini hala az-orta arası buluyorum. Çok kurumuş, çatlamış, yıpranmış ellere kesinlikle yeterli gelmez. Benim gibi kuru olmayan ama özellikle kışın yıkandıktan sonra gerilen elleriniz varsa o gerginliği alması ve ellerinizi yumuşatması güzel. Yaz aylarında daha az el bakımına ihtiyaç duyuyorum, o zamanlar için de iyi bir tercih olabilir.

Figs & Rouge'un bu kremini ambalajının sevimliliğine kapılıp BURADA anlattığım alışverişimde almıştım. 80.ml'lik ambalajın tek kötü tarafı vida kapaklı olması. Evet çok sevimli ama menteşeli kapak çok daha kullanışlı. Ben el kremini çabuk bitirenlerden değilim, 50 ml.lik bir ürün bana 6 ay yeter normalde. Bu kremi ise yaklaşık iki aydır kullanıyorum ve yarısından biraz azı bitti bile. Çok bereketli bir ürün diyemeyeceğim.


Ürünün içeriğini de fotoğrafta görebilirsiniz. Temiz içerik vaat etse de pek öyle değil. Zaten bu kadar yoğun parfüm içeren bir ürün masum bir içeriğe sahip olamaz. Ayrıca koruyucu olarak da phenoxyethanol var. Yine de bir market ürününe kıyasla paraben ve mineral yağ içermemesi güzel.

Özetle çok çabuk emilen ve yağlı hiz bırakmayan, nemlendirme özelliği çok güçlü olmayan, sevimli bir krem. Etiket fiyatının performansına göre fazla olduğunu düşünüyorum. İndirimli bulursanız deneyebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Ambalajı bana L'occitane el kremlerini anımsattı=) Ama içeriği iyi değilmiş cidden:/ Denemeyeyim o zaman:p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El kreminde seçenek çok, denemezsen çok büyük bir şey kaybetmezsin bence de.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Almakta haksız değilim, değil mi? :)

      Sil