28 Mayıs 2014 Çarşamba

The Balm Sexy Mama Transparan Pudra



The Balm sevmeyen var mı? Ben de bu yıl indirimlerde bol bol The Balm ürünü aldım. Sexy Mama transparan pudra ise aldığım günden beri düzenli kullandığım makyaj malzemelerinden oldu. Cildimin yapısı gereği yaz-kış 50 faktörlük güneş kremi kullanıyorum. Güneş kremlerinin yağlı ciltlerdeki sivilcelenmeden sonraki en kötü etkisi parlama/yağlanmayı artırma. Bioderma Photoderm Max Ultra-Fluid SPF 50+ kullanıyorum ve ürün incelemesinde yazdığım gibi cildimi parıl parıl yapıyor. Ben de bu pudarı güneş kreminin parlaklığını alması için kullanıyorum. Nadiren kullandığım kapatıcıların da kalıcılığını artırmaya yarıyor. 


Fotoğrafta gördüğünüzden biraz daha az turuncu, daha ten rengine yakın, dikkatli bakıldığında içinde minicik ve azıcık sedefler olan sıkıştırılmış bir pudra. Ciltte tamamen renksiz ve mat. Çok çok açık tenli, süt beyaz değilseniz bu pudranın renk vereceğini hiç sanmıyorum. İçinde yağ emen kürecikler varmış. O kadarını bilemem ama uygular uygulamaz cildi cansız göztermeden matlaştırıyor. Etkinin uzunluğu kişiden kişiye değişecektir. Ben güneş kreminin üstüne kullandığım için ve zaten yağlı bir cildim olduğu için bende 3-4 saat dayanıyor. Normal şartlarda çok daha uzun süre kalacağını düşünüyorum.


Ürün 7,08 gr. Yaklaşık üç aydır haftada 3-4 gün kullanıyorum. Henüz çok çok az bir aşınma oldu. Bana yıllarca dayanacağını düşünüyorum. Başta tozutmadığını sanıyordum ama makyaj masamı sildiğimde mendilde gördüğüm sonuç gayet tozuttuğunu gösterdi. Yine de çok rahatsız edici değil. 

Ambalajının sevimliliğinden bahsetmiyorum bile. Aslında karton olması bana güven vermiyor ama şimdilik sıkıntı yok. Yine de çantama atıp dolaştırmıyorum. Aynası pek işe yarayacak boyutta değil ama hiç yoktan iyidir. Ürünün bir diğer güzel özelliği de gözenekleri tıkadığı söylenen ve kanserojen olup olmadığı bilinmeyen talkın bu pudrada bulunmaması. Zaten içeriği de son derece temiz.

Bu kullandığım ilk şeffaf pudra, bu yüzden karşılaştırma yapamayacağım ama benim yağlı ve kremli cildimin parlamasını alan, içeriğinde talk olmayan, sevimli bir pudra. Beklentilerimi karşıladı. Siz de makyajınızı sabitlemek veya cildinizi matlaştırmak istiyorsanız rahatlıkla deneyebilirsiniz.

10 yorum:

  1. TheBalm ürünleri hep cok seker gözüküyor, güle güle kullan tatlim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. The Balm'ın da Soap & Glory'nin de tasarımını çok beğeniyorum ben de.

      Sil
  2. Bu pudrayı ben de seviyorum. Sağladığı matlık güzel. Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saol :) Tekrar tekrar alınabilecek güzel bir pudra gerçekten. Rimmel'inkini de övüyorlar.

      Sil
  3. Faydali bir yazi olmus en yakin zamanda edinicem bu urunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler! Parlama sorunun varsa kesin denemelisin.

      Sil
  4. yüzdeki kızarmayı kapatıyor mu? ben hem çok hafif olsun hem de kızarıklığı kapatsın istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeffaf hiç kapatıcılığı olmayan bir pudra. Tek işlevi ciltteki parlamayı alması ve kapatıcıyı, fondöteni sabitlemesi.

      Sil
  5. ahhh !! e tatlı bir kabı var yazın süper geldi indirim listeme eklemeliyim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim pudram bitti, dibini bile sıyırdım. Demek ki gerçekten sevmişim. Umarım sen de beğenirsin.

      Sil