26 Mayıs 2014 Pazartesi

Nivea Pure & Natural Vücut Losyonu

Bir krem süper kokuyorsa ve rengi de çok tatlıysa yavaşça yerine bırakın. Koku ve renk bol kimyasalla elde edilen özelliklermiş. Bunu değişik kaynaklardan öğrendiğimden beri kremlerin kokusuna değil içeriğine bakıyorum. Zira krem cildinize yedirdiğiniz için tamamen vücudunuza giriyor, kanınıza, dokularınıza karışıyor.



Temiz içerikli ürünler çok pahalı olabiliyor. Bu konudaki hassasiyet arttıkça lüks markalar dışındaki markalar da temiz içerikli ürünler piyasaya sürmeye başladı. Nivea'nın Pure & Natural serisi de adından anlaşılacağı gibi böyle ürünler içeriyor. Nivea Pure & Natural Vücut Losyonu da %95 doğal içerikli olduğunu, organik argan yağı içerdiğini söylüyor. Bu yüzden ürünü incelemeye içindekilerden başlayalım.

Gördüğünüz gibi içinde parfüm var. İçeriğinde paraben yok, bu benim açımdan bir artı. Renklendirici ve mineral yağ da bulunmuyor. Yalnız içinde phenoxyethanol, geraniol gibi deepskin sitesinde sarı ve kırmızı tehlike seviyesinde gösterilen kimyasallar var. Kısaca müthiş bir içeriği olduğunu söyleyemiyorum ama market ürünleri arasında tercih edilebilecek bir losyon.


Üzerinde normal ciltler için olduğu yazıyor. Gerçekten de haff nemlendirmeye sahip. Bu açıdan benim için yeterli. Kuru ve çok kuru-çatlamış cilt için yeterli gelmeyecektir. Yurtdışında kuru ciltler için olanı da varmış ama ben memleketimizde görmedim. İnce yapılı bir losyon, kolay dağıtılıyor ve emiliyor. Başta biraz yapışkan olsa da kısa sürede yağlı his bırakmadan kayboluyor. "Butter"lardansa losyonlar bu açıdan tercih ediyorum. Nemli tene uygularsanız daha etkili oluyor ama kuru tende de daha çabuk emiliyor, ihtiyacınıza göre tercih sizin. Hafif, otsu, doğal bir kokusu var. Benim hoşuma gitti.


Güzel sade bir şişesi var. Şu an şişenin yarısını kullandım ve hala şişeyi eğer eğmez losyon akmaya başlıyor. Yalnız ürün azalınca bu eğimli kapağın üstünde nasıl duracak, şişenin dibini nasıl kullanacağım bilemiyorum.

Kısacası şans verilebilecek, çok kuru cildiniz yoksa ihtiyacınızı karşılayacak bir losyon. Ben beğendim.

4 yorum:

  1. Nivea ürünlerinin kokularini cok begeniyorum, cok sade güzel oluyorlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba Nivea'nın klasik kreminin parfümünü bile yaptılar :D Bu losyon klasik Nivea gibi kokmuyor ama çok hafif beğendiğim bir kokusu var.

      Sil
  2. İçeriğinde Pheoxyethanol var demiştim ki sen de aynısını demişsin :) Bence uygun fiyatlı doğal ürünler Yves Rocher Bio serisinde ve Rossmann'larda satılan Alterra ürünlerinde var. Ben artık vücut bakım ürünlerimi oralardan almaya özen gösteriyorum. Roll-on olarak ise Gratis'lerde satılan Crystal roll-onların lavantalısını öneririm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alterra'yı hiç denemedim ama denemek istiyorum. İçlerinde en temiz içeriklisi o sanırım.

      Sil