24 Ocak 2017 Salı

SVR Sebiaclear Creme SPF 50


SVR Fransız eczane markalarından biri, bugün hakkında yazacağım ürünü ise yağlı ciltler için olan Sebiaclear serisinden 50 koruma faktörlü güneş kremi. Genelde dermokozmetik ve yağlı ciltlere özel ürünler kullanıyorum ama SVR Sebiaclear Creme SPF 50'nin bir özelliği daha var: %4 oranında niacinamide içeriyor. Niacinamide, diğer adıyla b3 vitamini, ışık ve sıcakta stabil kalan; cildin canlı görünmesini sağlayıp tonunu eşitleyen bir antioksidan. Üstelik %4'lük konsantrasyonla da etkili olabiliyor.

Hem UVB hem de UVA ışınlarına karşı yüksek koruma vaat eden SVR Sebiaclear Creme SPF 50 sarımsı, koyu kıvamlı bir krem. İlk anda bu krem nasıl yağlı ciltlere uygun olabilir ki diye düşünmedim değil. Ciltte kolay dağılıyor ve beyaz iz bırakmıyor. Emilmesi, losyon formunda olan veya silikon bazlı kremler kadar kolay değil. Biraz beklemek gerekiyor. Buna rağmen uygulamanın hemen ardından cildim yağlı yağlı parlamadı, günün ilerleyen saatlerinde de yağlanmam her zamankinden fazla olmadı. Yine de benim yazın değil, daha serin havalarda kullamayı tercih ettiğim bir yapısı var. Salisilik asit içermesi ise akneli ciltler için gayet güzel bir özellik.


Yaz sonundan kış ortasına kadar haftada 4-5 gün kullandım (diğer günler Avene Reflexe Solaire kullandım). Deniz tatilinde veya sporda kullanmadım ama genel olarak korumasından memnun kaldım. Tatilden sonra bu kremi kullanırken kısa sürede cildim bir ton açılıp eski haline döndü. Son dönemlerde cildimde yeni lekeler oluşmadı. Şu yazımda bahsettiğim leke ise baya açıldı. Bunun tek sorumlusu güneş kremidir diyemiyorum çünkü peelingden, glikolik asitlere lekeye iyi gelebilecek pek çok şey uyguluyorum.

50 ml.lik plastik bir tüpte satışa sunulmuş. Ürün krem formunda olduğu için sonlara doğru ürünü tüpten çıkarmak biraz zor oldu. Tüpü kesip içindekileri bir 5 gün daha kullandım. Ben Sofya'dan yaklaşık 50 liraya almıştım. Ülkemizde de 70 lira civarına satılıyor. Ben fiyatını içeriğine ve performansına göre iyi buluyorum. Karma ve lekelerden muzdarip bir cildiniz varsa tavsiye ederim.

7 yorum:

  1. Bu markayı görüyordum yurt dışına gittiğimde fakat bilgim olmadığı için hiç denememiştim. Yeniden denk gelirsem kendi cilt türüme uygun ürünlerine göz atayım. Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de görüyor ama ilgilenmiyordum. Bu kremin ilgimi çekmesi ve memnun kalmamla işler değişti :) Cilt temizleyicisini vs. de kullanmayı düşünüyorum.

      Sil
  2. Peki renkli olmasından dolayı kıyafetlere filan bulaşma yapıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarımsı derken krem renkli demek istememiştim. Renksiz standart bir güneş kremi gibi. O yüzden bulaşma sorunu yok.

      Sil
  3. SVR markasını daha öncede yabancı bloglarda okumuştum. TR de satıldığını farketmemiştim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de çok yaygın bir marka değil ama internet eczanelerinden bulmak mümkün.

      Sil
  4. peki kullanma süresi ne kadar?

    YanıtlaSil