24 Şubat 2015 Salı

NeoStrta Ultra Smoothing Lotion 10 AHA


Cildim lekelenmeye müsait ve sık sık bahsettiğim gibi bu yüzden 50 koruma faktörlü güneş kremini her gün kullanıyorum. Yine de eskiden kalma lekelerim var. Bunlardan kurtulabilir miyim acaba diye ürün araştırmaya başladım. NeoStrata'nın %15 meyve asidi içeren (AHA) losyonundan övgüyle bahsedildiğini gördüm. Daha önce hiç AHA içeren bir ürün kullanmadığımdan NeoStrata'nın %10 AHA (%2 sitrik asit, %8 glikolik asit) içeren Ultra Smooting Lotion'ını aldım. 

Ürün ''resurface'' serisinden olsa da lekeleri geçirmeyi vaad etmiyor. İnce kırışıklıkları açmayı, nem vermeyi, cildi pürüzsüz ve elastik yapmayı vaat ediyor. Günde 1 veya 2 kere, en az 30 gkf içeren bir kremle birlikte kullanmak gerekiyor.




Daha önce AHA'lı bir ürün kullanmadığım için cildim hassas olmasa da tahriş olmasından korkup kendimce ürünü yavaş yavaş kullanmaya başladım. İlk on gün aşırı akşamları kullandım. Sonraki hafta her akşam kullandım. O dönem de bitince her sabah ve akşam kullanmaya başladım. Cildimde soyulmaya neden olmadı ama batma, yanma hissi oluşturdu ve hafifçe cildimi kızattı. Bazı günler yanma hissi fazlayken bazen neredeyse yok gibiydi. Cildim ürüne alıştıkça bu reaksiyonlar azaldı ama ara sıra yine de cildimi yaktığı oldu. İlk 10 gün içinde yanaklarımda yüzeysel, kırmızı, ağrısız sivilceler çıktı. Losyonu kullanmaya devam ettim ve sivilceler zamanla geçti. Toplamda 3 ay boyunca bir gün bile sektirmeden bu losyonu kullandım. Sonuç mu?

İçindekiler

Sonuç pek benim hayal ettiğim gibi olmadı. Beklentim biraz yüksekti sanırım. Lekelerimin kışın hafiflemesi zaten normal. Güneş kremi kullanmak da çok yardımcı oluyor. Benim cildim de hafifçe berraklaştı ama bu losyondan mı oldu, yoksa dediğim gibi kış ayından mı oldu onu çözemedim. Ben daha belirgin bir etki bekliyordum. Yalnız losyonu kullandığım dönemde alışma dönemini saymazsak sadece 2 veya 3 tane sivilcem çıktı. Cildim baya pürüzsüzleşti. Losyonun peeling etkisi gerçekten hissediliyor. Ürünü banyodan sonra batıklarımı veya bacaklarımdaki kırmızı noktaları geçirir mi acaba diye bacaklarıma da uyguladım ama pek sonuç elde edemedim.

Losyonun nem verişini yağlı ciltli olmama rağmen kış ayları için yeterli bulmadım. Normal ve kuru ciltliler altına bir nemlendirici daha kullanabilir. Söylediğim gibi az veya çok batma hissi oluşturuyor. Çok akışkan bir yapısı olsa da çok hızlı emilmiyor il 10-15 dakika yapışkan bir his veriyor. Kısaca kullanımı pek de rahat olmayan bir losyon bu.


Losyon 200 ml.lik plastik bir şişede ve etiket fiyatı 140 lira. Ben internetten daha ucuza aldım. 3 ay boyunca sabah-akşam yüzümde ve bazen de bacaklarımda kullandım, ürünün 3'te 1'i hala duruyor. Sadece yüzünüzde kullanırsanız rahatlıkla 6 ay yetecektir. Ben hem beklediğim sonucu alamadığım için hem de cildimin yorulabileceğini düşünerek bir dahaki kışa kadar ara verdim. Kullanımı da rahat olmadığı için bir daha alacağımı sanmıyorum.

Yine de ürünü aldığıma pişman değilim çünkü kullandığım süre boyunca cildim pürüzsüz, sivilcesiz ve aydınlıktı. Ben üründen vaat etmediği şeyleri yapmasını bekledim desek daha doğru olur. Seneye Neostrata Lotion Plus 15 AHA losyonunu kullanıp AHA'lı kremlere bir şans daha vermeyi düşünüyorum.

2 yorum:

  1. Bu ürünü bende kullanmistim :D Ciltde kücük olumsuzluklari yok ediyor, ama lekelere bendede hic faydasi olmamisti, ama böyle sIkIlmayan kapali sivilceler yada et beni gibi olan kücük yerleri hep pürüzsüzlestirmisti bende. Hatta kiz kardesimede alip hediye etmistim ozamanlar, ama o begenmemisti, bende iki kere aldim sonrada birakmistim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı şeyleri düşünmüşüz. Antiaging için kullanılabilecek bir ürünmüş, lekelerde gerçekten etkisiz.

      Sil