26 Ocak 2015 Pazartesi

Yves Rocher Apricot Fruity Scrub


Yves Rocher markasının bu peelingi o kadar popüler ki büyük ihtimalle bu ürün hakkında okuduğunuz ilk yazı değil. Yine de yazacağım çünkü Yves Rocher Apricot Fruity Scrub'ı (Kayısılı Peeling) ben de çok beğendim.

Bu peelingi yaklaşık bir aydır düzenli şekilde, haftada 2 defa kullanıyorum. Fotoğrafta tüpün dolu halini görüyorsunuz ama şimdiden yarısından biraz azını bitirdim. Hemen söyleyeyim benim için pek bereketli bir ürün olmayacak gibi. Krem formundaki ürünü dayanamayıp her seferinde gereğinden fazla kullanıyorum. Köpürmeyen, yumuşak bir peeling. Bu yüzden az alırsam yetlemeyecekmiş gibi geliyor ama biliyorum ki fındık kadar da alsam hemen hemen aynı sonucu elde edebilirim.



Bu kayısılı peeling sedefli açık turuncu renkli bir kremden ve onun içindeki kayısı çekirdeği parçacıklarından oluşuyor. Hem krem şeklinde olması hem de içindeki parçacıkların sert ve keskin köşeli olmaması peelingi uygularken yumuşak, rahat bir his veriyor. Tabiki yine nazik ve dikkatli olmak gerek ama gerçekten çok yumuşak bir peeling. Özellikle yapay meyve kokularını hiç sevmem ama bu ürünün kayısı kokusu o kadar hafif ve doğal ki peeling yaparken keyif veriyor.

Ürün köpürmese de cildi çok güzel temizliyor. Sabun kullanmayı bıraktığımdan beri cildimi ''gıcır gıcır'' yapan ilk temizleyici bu oldu sanırım. Banyo da kullandığım ve her seferinde sıcak sudan cildim kuruduğu için özellikle bu ürünün kurutup kurutmadığını söyleyemiyorum ama hiç sanmıyorum. Bence yumuşaklığı ile gerçekten tüm ciltler için uygun bir peeling. Esas işi olan ölü deriyi uzaklaştırmakta da gayet başarılı. Yalnız düzenli kullanmak gerek çünkü öyle tek seferde her şeyi söküp atacak kadar agresif bir peeling değil.


Yves Rocher Apricot Fruity Scrub ile istediğim sonucu almak için biraz daha uzun süreyle cildime masaj yapmam gerekiyor. Verdiği temizlikten ve kurutmamasından memnunum ama cildimi biraz daha yumuşatabilirdi diye düşünüyorum. Bunlar dışında hiç şikayetim yok. 

Yves Rocher ne kadar doğal içerik kullandığını iddia etsede tüm ürünleri temiz içerikli değil. Bu peelingin içinde paraben, mineral yağ, hayvansal içerik ve sls yok. Yalnız parfüm ve renklendirici içeriyor. Benim için içeriği yeterince temiz.

Ürün 50 ml.lik kullanışlı bir ambalajda ve etiket fiyatı 14,90 lira. Bitince L'oreal'in silikon pedli peelingini deneyeceğim. Sonra bu peelinge geri dönebilirim. Peeling yapmaya dayanamayacak kadar hassas ciltler dışında herkesin severek kullanacağını düşünüyorum.

2 yorum:

  1. Bu ürün hala piyasada mı? Yani şuan alsam var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paketin değişip değişmediğini bilmiyorum ama ürün halen satılıyor.

      Sil