6 Ocak 2015 Salı

Taze Bitti - 9


Yılın ilk bitenler yazısından çok memnunum çünkü kendi standartlarıma göre baya ürün bitirdim. İşte bitirdiklerim, makyaj temizleme ürünleriyle başlayalım:


1. Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu: Bioderma Sensibio H2O'nun ucuz versiyonu, aynı onun gibi yağlı bir yapısı yok ve durulama gerektirmiyor. Bu bitirdiğim 2. şişeydi. Şu an Bioderma kullanıyorum ama bu Garnier'den memnun olmadığım için değil. Detaylı yorumlarım BURADA. İleride yeniden alabilirim.

2. Garnier Göz Makyajı Temizleyicisi: Çift fazlı klasik bir göz makyajı temizleyicisi. Aslında makyaj temizleme suları da aynı işi görüyor, bu ürün suya dayanıklı ürünler ve maskara için ideal. En önemli özelliği diğer çift fazlı temizleyiciler gibi yağlı bir his bırakmaması. Göz çevrem zaten yağlı olduğu için bu ürünü tercih ediyorum. İnceleme yazısı BURADA. Şu an Yves Rocher'in ürününü (alışveriş sırasında hediye edilmişti) kullanıyorum ama bitince buna geri dönebilirim veya Neutrogena'nın meşhur temizleyicisi kullanabilirim.


Şimdi sıra cilt ürünlerinde:

3. La Roche-Posay Effaclar Jel: Çok memnun olduğum bir temizleyici, kışın biraz fazla kurutsa da tam yağlı ciltlere göre. Yorumlarımı ŞURADA yazmıştım. Bu 50 ml.lik boyu, halen 200 ml.lik tam boyunu kullanıyorum.

4. Nuxe Contour des Yeux Prodigieux Göz Kremi: Genel olarak ambalajıyla, kokusuyla, ince yapısıyla sevdiğim bir ürün oldu. Diğer taraftan ne şişliklerimi indirdi ne de kırışıklarımı azalttı. Sadece nemlendirdi. Fiyatını bu performansa kıyasla fazla buldum. Detaylar ŞURADA.

5. Clinique Clarifying Lotion: Çok alkollü, çok güzel arındıran ama cildi de yoran bir ürün. Mini bir setten çıkan bu üründen başka 100 ml.lik boyunu da kullandım ama tam boyunu alıp kullanacağımı hiç sanmıyorum. Detaylar için ŞU YAZIYA bakabilirsiniz.

6. The Body Shop Seaweed Pore-Cleansing Facial Exfoliator: Bu yılın favori ürünü. Gördüğünüz gibi ambalajını kesip son damlasına kadar kullandım. Cildimi yumuşacık yaptı ve gerçekten ölü deriyi yok etti. Yeni ürünler denemek istediğim için almadım ama bir gün kesin tekrar dönerim. Yazısı BURADA.



7. Dalan d'Olive Saf Sabun: Saf sabunlar genelde hemen yumuşar ve sabunlukta bulamaç olur. Bu sabun zor köpürüyordu ama hiç eriyip oraya buraya bulaşmadı. El sabunu olarak kullandım ve temizlemesini, bıraktığı hissi beğendim. Elimde çok fazla sabun olduğu için yenisini almıyorum ama size tavsiye ederim.

8. Sebamed Kepek Karşıtı Şampuan: Yağlı ve kepekli saçlar için etkili bir şampuan. Kepek sorunu ortaya çıktıkça bir süre kullanıp bırakıyorum. Saçımı biraz sertleştirse de etkili olduğu için severek kullanıyorum. Bu bitirdiğim 3. veya 4. şişe. İhtiyacım olursa yine alırım. Detaylı yazısını çok önceden yazmıştım, BUYRUN.

9. CadeaVera Anti-pickle Maske: Genç ciltler için çinko ve kil içeren etkili bir maskeydi. Severek kullandım. Maalesef Türkiye'de satılmıyor, erişebilsem tekrar alırdım.

10. Merz Spezial Aloe Vera ve Yoğurtlu Nem Maskesi: Cildimin çok da ihtiyacı yokmuş nem maskesine ama ferahlatan hoş bir maskeydi. Detaylar BURADA.


11. Pamuklar: Apaks Disk Pamuk, Ucuz ve iyi olduğu için belki on paket kullandım, şu an yenisini açmış durumdayım ama bu paket tam hayal kırıklığıydı. Kağıt gibi ince diskler, ortasından kesilmiş yarım diskler… Paketin dörtte birini kullanamadım. Olmadı Apaks! Caroli Disk Pamuk, Almanya'dan aldığım ucuz pamuklardan biriydi ama gayet güzeldi. Avro cinsinden bile ederi bile ülkemizde satılan birçok pamuktan ucuzdu. Bence olması gereken de bu.

12. Rebul Lavanda Kolonya: Arkadaşımın övgüsü üzerine aldım ama kokusu bana hitap etmedi. Hem tende hem de eşyalarda çok ağır bir kokusu var bence. Kalıcılığı iyi bir özellik denebilir ama bu kadar ağır bir kokunun kalıcı olmamasını tercih ederdim. Özellikle ilk dakikalarda genzime doluyor sanki… Migreni, hassasiyeti olanlar dikkat etsin.

13. Watsons Oje Çıkarıcı: Oje alınca promosyon olarak verilmişti, beklediğimden çok daha iyi çıktı. Oje çıkarma gücü ortaydı ve bence asetonsuz bir çıkarıcıya göre iyi sayılır. Hafif yağlı bir his bırakıyor ve tırnak etlerini kurutmuyor. Zor çıkan ojeler kullanmıyorsanız deneyebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Cadeavera nin bende diger kil ve deniz tuzu maskesine bayiliyorum, hatta su an yüzümde :D Müller marketi bizim oturdugumuz yerede uzak, her gittigimde depoluyorum resmen, umarim rossmann gibi müller de türkiye piyasisana acilir türkiyedeki tüm markalarda buraya gelse cok süper olur :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maskeyi alırken aklımdaydı senin favori masken de ama o an bulamadım sonra da Berlin'de hiç Müller'e denk gelmedim. Belki bir gün burada da satılır kim bilir? :)

      Sil
  2. Evettt iyi ürün bitirmişsin bence de;) Effaclar jelden ben çok memnun kaldım, cildim kuruya da dönük olduğu için sürekli nemlendirici uyguluyorum belki o yüzden pek kurutucu gelmedi bana. Mandalina kolonyasını dene bir de bence;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildim baya yağlı, güneş kremi de kullanıyorum. Öyle olunca bana Effaclar gibi güzel arındıran bir jel gerekiyor. Benim cildim yıkadıktan sonra geriliyor ama hafif bir nemlendirici sürüyorum geçiyor. Mandalinayla yasemin aklımda ama esas Migroslarda satılan bambu kapaklı Selin kolonyalarını merak ediyorum. Şişeden kokladığım kadarıyla parfüm gibi kokuyorlardı.

      Sil