11 Ocak 2015 Pazar

Oral-B Pro-Expert Hassas Dişler İçin Diş İpi


Diş ipinin de yorumu mu olurmuş, buna yazı mı yazılırmış diyebilirsiniz. Yazmak zorundaydım çünkü biliyorum oralarda bir yerde benim gibi kullanamadığı diş iplerine çok para harcamış, çok canı yanmış sıkı diş aralarına ve hassas dişlere sahip insanlar var. İşte bu diş ipi de tüm acılara son verecek ürün: Oral-B Pro-Expert Hassas Dişler İçin Diş İpi

Çenem o kadar küçük ki dişlerim bile çeneme sığmıyor. Haliyle dişlerimin arası da inanılmaz sıkı. Sensodyne olsun Perlodent olsun çok diş ipi denedim, daha doğrusu denemeye çalıştım hiçbiri dişlerimin arasına girmedi. Bakın zorlandım demiyorum, çok zorladım ama bir milim bile sokamadım. Böyle çok diş ipini hiç kullanamadan eşe dosta dağıttım. Daha ucuz ve daha hassas bir diş ipi bulma hayaliyla çıktığım yollardan hep Oral-B Satin Tape'e (turkuaz renkli) döndüm. (BU YAZIMDA bahsetmiştim.) Diş doktorumun tavsiye ettiği ilk diş ipiydi. Naneli, dişlerimin arasına girebilen güzel bir diş ipiydi. Tek favorimdi ta ki Oral-B Pro-Expert Hassas Dişler İçin Diş İpi'ni buluncaya kadar.


Bu diş ipini önce Essie Button'ın kanalında gördüm, ürünü hararetle övüyordu. Diş ipim bitince ben de aldım. Sanıyorum fiyatı 12 lira civarındaydı. Diğer diş iplerinden çok daha pahalı ama az sonra sıralayacağım övgüler yüzünden ben değdiğini düşünüyorum. Üstelik indirimli de buldum daha sonra ve yedekledim. 25 metre, her seferde 50 cm kullandığınızı var sayarsak 50 kez tüm dişlerinizi temizleyebilirsiniz. Oral-B Satin Tape gibi şerit şeklinde. Naneli ferahlatan bir tadı var. Şeffaf bölümden ne kadar diş ipiniz kaldığını görebiliyorsunuz ve hem kapağı hem de kesici kısmı gayet güzel.


Oral-B Pro-Expert Hassas Dişler İçin Diş İpi, Satin Tape gibi ip değil şerit şeklinde. Sıkışık diş araları için ideal. Rahatlıkla diş ile diş eti arasına yerleştirebiliyorsunuz. Tel tel ayrılmıyor veya kopmuyor. İpin değişik bir yapısı var. Lastik gibi elastik değil ama hafif bir esnekliği var. Bu nedenle Satin Tape'e göre (ve denediğim tüm diğer diş iplerine göre) diş yüzeyini daha iyi kavrıyor. Şerit şeklindeki diş iplerinin en kötü özelliği kontrolsüz bir harekette diş etini kesebilmesi. Bu diş ipinin kavrayışı nedeniyle kontrol etmek de çok daha kolay. Kesinlikle diş etlerimi daha az kanatıyorum. Hem çok iyi temizlediği için hem de nane aromalı olduğu için çok hoş bir ferahlık veriyor. Gece dişlerimi temizleyip yattığımda ertesi sabah hatta tüm gün etkisini hissediyorum. Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum ve çok çok memnunum.


Söylediğim gibi diğer iplerden daha pahalı olsa da değeceğini düşünüyorum ve artık başka diş ipi denemeyeceğim. Böyle düşünen sadece ben değilim. Benim gibi sıkı diş aralarından muzdarip olan bir arkadaşım da benden habersiz şekilde Oral-B'nin gri ipini övdü ve şiddetle tavsiye etti. Ben de size tavsiye ediyorum :)

Bu vesileyle diş ipi kullanmadan dişlerinizi tamamen temizlemiş olmayacağınızı, diş aralarından oluşan çürükleri engellemenin tek yolunun diş ipi olduğunu, eliniz alıştıktan sonra diş ipi kullanmanın pratik ama sonuçlarının harika olduğunu hatırlatmak isterim. 

5 yorum:

  1. Benim de en sevdiğim diş ipi bu :D Ama bunu her yerde bulamıyorum, o zaman da senin söz ettiğin diğer maviden alıyorum ama bunun yerini tutamaz kesinlikle. Benim dişlerimde senin gibi bir sorun yok, ancak diğer diş iplerinin bence dikiş iplerinden pek bir farkı yok dişlerinizde sorun olmasa da! Bunun ve mavinin ipi mumlu olarak geçiyor bildiğim kadarıyla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet diş doktoru da mumlu demişti :) Memnun olmana sevindim. Keşke ben de daha önce keşfetseydim.

      Sil
  2. Aslında en kullanışlı olanı mumluların kullan-at kürdan şeklinde olanları olmaz mı? Kullanım olarak çok pratik ama kalın klasik diş ipi olduğu için diş aralarına girmiyor, girdi mi çıkmıyor malesef bu Bu kürdan şeklinde olanlar. Tape tarzında diş ipini içeren böyle bi ürün bulamadım henüz, araştırmalarım devam edecek :) Tape olanlardan bu tarz bi ürüne rastlarsanız, yazarsanız sevinirim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tür diş iplerinden tape formunda olanı ben de görmedim. Kürdan şeklindeki diş ipleri bana biraz israf oluyormuş gibi geliyor. Yine de öyle bir ürün görürsem deneyip yazarım.

      Sil
  3. ben bugün oralb satın tape alıp denedim benimde diş aralarım sıkı diğer diş ipi dağıldı bu dağılmadı ve diş aralarına rahatlıkla girdi birdahaki sefer sizin önerinizi alıp deniyeceğim

    YanıtlaSil