5 Kasım 2014 Çarşamba

Son Bahar Temizliği


Mevsim geçişleri çok zor. Saç dökülmesi, zayıflayan bünye, günlerin kısalması... Bir de kışlıkları çıkarma, yazlıkları kaldırma sıkıntısı var. Bu furyada makyaj çekmecemi de elden geçirdim ve artık bazı şeylerle vedalaşmam gerektiği konusunda kendimi ikna ettim. Çöpe giden o ürünler ve yorumlarım şöyle:



Pretty Fashion Make-Up Kit: Her halde 7-8 yıllık bir palet. Gördüğünüz gibi ilk bölümde farlar, bir alt katında biri simli diğeri mat 2 pudra 2 allık, son katta da fırçalar ve dört renk ruj vardı. Sadece farlarını kullandım. Çok pigmentli olmayan, renkleri bana uymayan, kaliteli diyemeyeceğim bir paletti. Zaten Strawberrynet alışverişimde hediye olarak gelmişti. Artık farları durduğu yerde toz toz olup her yere bulaştığı için atıyorum.

Essence French Manicure Pedicure Pen: ŞU YAZIMDA bahsettiğim, ucundan beyaz boya gelmesini sağlayamadığım para israfım. Gözüm görmesin.


Bioder Tüy Azaltıcı Krem ve Jel: Markozi Box ile çok ucuza almıştım. Dudak üstümde biraz denedim ama pek sonuç alamadım. Sonuç alamayınca da düzenli kullanmayı bıraktım. Markozi'de genelde son kullanma tarihi geçmek üzere olan ürünleri sattıkları için günü geçmiştir diyerek bunu da atıyorum. Maalesef üstünde son kullanım tarihi yok.

Olay White Radience Protective Cream Spf 24: Ten rengini açıp ton eşitsizliklerini gidermeyi vaadeden bir krem. Alışveriş hediyesiydi, zaten ülkemizde de satılmıyormuş. Yüz ürünlerimden memnun olduğum için yüzümde sadece birkaç hafta denedim ve aslında beğendim de. Yağlı cildimde ağırlık yapmadı ve güzel nemlendirdi. Kollarımda ve ellerimde de kullandım. Şimdi son kullanım tarihi geçtiği için güveni yüzüme süremiyorum. Kavanozuna kendi yaptığım kremlerden koymayı planlıyorum. Olay daha önce ilgimi hiç çekmeyen bir markaydı ama bu ürünle olumlu düşünmeye başladım.


T. Narcisse No. 12 Kalem: Nereden geldiğini bilmediğim, güzel bir kalem. Yalnız yeşil benle çok alakasız bir renk. Bunu herhalde annem almıştır. Yıl oldu bir kez olsun kullanmadım. Zaten çok eski bir ürün. Atmamak için neden göremiyorum.

Catrice Longlasting Eye Pencil Waterproof: Elde çok güzel duran ama gözde kabuklu ve kırışıklı görüntü bırakan bir kalem. Oysa daha geçen ay ne hevesle almıştım. Yazısı BURADA.

Natural Collection Eye Lines: Boots'ta satılan ucuz bir marka Natural Collection. Bu kalemi de ucuz olduğu için almıştım. Fena bir kalem değil ama yapısı sert ve bazen pürüzsüz çizgi çekmeme engel oluyor bu özelliği. Yarısını da kullandım sayılır ama Gosh Eye Liner ile tanıştığımdan beri nadiren kullanıyorum bu kalemi. O yüzden bu da çöpe.

Pastel Dramatic Look 5x Volume Maskara: Bir hediyeleşme etkinliğinde gördüğünüz haliyle gelmişti. Daha sonra mağazada aynı ürünün plastik bir ambalajda olduğunu gördüm. Kokusu da pek hoş olmadığı için açılmış olduğunu ve zamanla bozulduğunu düşünüyorum. O yüzden hiç kullanmadan çöpe atıyorum.


Korres Soft Touch Lip Pen (34 Brown Purple): Attığıma en çok üzüldüğüm ürün bu oldu. Bir alışverişimde hediye olarak gelmişti. Korres doğal kozmetik üreten bir Yunan markasıymış. Bu rujun da yapısını, yumuşaklığını, pigmentli olmasını çok sevdim. Fakat bu morumsu kahverengi bana hiç yakışmadı. Başka rujlarla karışırdım yine olmadı. Markayı kafama yazdım ama bu ürününü maalesef kullanamayacağı.

Max Factor Vibrant Curve Effect Lip Gloss: Hoş bir rengi var ve aplikatörünü de beğendim ama dudakta biraz ağırlık yapıyor, kalıcı da değil. Hediye olarak gelmişti, şimdi de son kullanma tarihinin geçtiğini fark ettim. Elimde çok benzer ürünler de olduğu için kalabalık yapmasın diye bunu da atıyorum.

Bir bunun kadar da atmaya kıyamadıklarım var. Yine de elimin altından kalabalık kalktığı için memnunum. Umarım bir gün ojelerime de aynı acımasızlıkla yaklaşabilirim.

Zamanında bir de Bahar temizliği yapmıştım; isterseniz buradan okuyabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Korres i çok merak ediyorum ben de. Artık sağlığımı düşündüğümden bu yıl artık bakmaya başladım tarihi geçmiş olabilcekleri vs. Ojelere ben de kıyamıyorum ya:( Sürerim sürerim diyip bırakıyorum, incelticiyle seyreltiyorum filan:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında son kullanma tarihi hakkında aklım karışık. Bazen kokusu ve yapısı değişmediyse kullanıyorum ve hiç de bir şey olmuyor. Ama zaten artık kullanmayacağımı düşündüğüm ürünlerse beklemenin alemi yok. Ojeler ne bitiyor ne atılıyor tam başa bela :D

      Sil
  2. Bioder'i iyi ki atmışsın, ben de almıştım Markoziden, DDF olanın tarihi geçmişti, Bioderin tarihini göremedim ama dudak üstüne kullandım, sivilce bası, mahvetti cildimi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Bioder'in tarihini ben de göremediğim için 8-9 aydır da elimde olunca şüphelendim. Zaten kullandığım bir ürün değildi. Çok geçmiş olsun, bazen insan ne kadar dikkat etse de engelleyemiyor.

      Sil