20 Kasım 2014 Perşembe

Sephora Professionnel Açılı Allık Fırçası


Allığı çok severim, çok kullanırım. Anladığım şu ki allığınız ne kadar kaliteli ve güzel renkli olursa olsun nasıl uyguladığınız esas önemli olan şey. Ben allığı hafifçe belli olacak şekilde kulak üstünden burun ucuna bir hat çizermiş gibi uygulamayı seviyorum. Daha önce Real Techniques allık fırçasını kullandığımı ama performansından memnun kalmadığımı anlatmıştım. Durum böyle olunca onunla tam ters özellikleri taşıyan Sephora Professionnel Angled Blush no. 40 adlı fırçayı aldım.

Fırça elips şeklinde ve açılı bir yapıya sahip. Fırça tok ve sık kıllardan oluşuyor. Sert cildi çizen bir yapısı yok kesinlikle ama Real Techniques fırçalardaki tüysü yumuşaklıkta da değil. Fırçanın bu ayarlı sertliğinin toz allığı fırçaya çok çaba harcamadan almayı ve kontrollü şekilde, pigmentini kaybetmeden uygulamayı sağlıyor bence. Fırçanın açılı olması fırçayı yüzünüze değişik şekillerde yerleştirerek veya fırçanın farklı köşelerini kullanrak farklı uygulamalar yapabilmenize imkan veriyor.


Fırça keçi kılından yapılmış. Bu nedenle krem ürünleri emeceğini düşünüyorum ama deneyince burayı güncellerim. Keçi kılından olması vegan hassasiyetleri olanlar için de olumsuz bir özellik. Benim için başka bir eksisi de fırçanın kıl dökmesi oldu. Özellikle ilk kullanmaya başladığımda yüzümden fırça kıllarını toplamam gerekiyordu. Benzer fırçaların başta kıld öktüğünü ama sonra bunun durduğunu okumuştum ve kullanmaya devam ettim. Gerçekten de şu an sıfır olmasa da çok az kıl döküyor.

Fırçayı 4-5 aydır kullanıyorum. Defalarca yıkadım. Yıkarken ekstra bir dökülme fark etmedim. Kolay temizlendi ve birkaç saatte kurudu. Kururken fırçanın güzelce şekillendirilmiş olması önemli çünkü doğal kıllar kururken aldıkları şekli bir daha yıkanıncaya kadar koruyor. Yumuşatıcı bir temizleyiciyle yıkamak da fırçaları baya yumuşatıyor.

%50 indirimli olarak 25 liraya Sephora'dan almıştım. Baştaki kıl dökülmesi ve doğal kılların nazlı oluşu olumsuz özellikleri. Böyle bir fırçaya tam fiyatını vermek istemezdim açıkçası. Diğer taraftan fırçanın uygulamasnı, verdiği kontrolü ve yüzüme uyumunu sevdim. Şu an severek kullanıyorum. Umarım kısa zamanda yıpranmaz da yıllarca kullanabilirim.

4 yorum:

  1. sephoranın bu seri fırçaların 3-4 tane var bende bu yok gerçi ama hiç birine hiç bir şey olmadı buna da olmayacaktır muhtemelen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevindim çünkü fırçayı severek kullanıyorum, yeniden fırça denemeye başlamak istemem.

      Sil
  2. Alalı 7-8 ay oldu ama benim haaala dökülme yapıyor ya:( Yüzüme allığı uygularken bile döküldüğü oluyo:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim fırçam da allık sürerken dökülüyordu ama şu an geçti. Özel bir şey de yapmadım kendiliğinden durdu (ben hergün kullanıyorum). Biraz daha kullan bakalım umarım geçer.

      Sil