25 Kasım 2014 Salı

Almanya ve Duty Free Alışverişi


Alışveriş yazısı yazmayı bırakmıştım ama arada yurtdışı veya online alışverişlerimi fikir vermesi açısından yazmak iyi olur diye düşündüm. Yine Almanya'ya gittim* ve bu sefer ürünlerin çoğunu Budnikowsky adlı bakım marketinden aldım. Almanya benim için naturkosmetik demek; ürünleri gördükçe anlayacaksınız. 


Saç ürünleriyle başlıyorum:

Lavera Kadifeçiçeği Şampuan: Saçlarımı yağlanma karşıtı market şampuanlarıyla yıkıyordum, daha yumuşak ve doğal formüllü şampuanlara geçsem daha mı iyi olur acaba diye düşünüyordum. Normal saçlar için olan ve silikon ile SLS içermeyen bu şampuanı alıverdim. Fiyatı 3,95 avro.

Lavera Kadifeçiçeği Saç Kremi: Yukarıdaki şampuanın saç kremi. Elimde hiç saç kremi kalmamıştı, iyi oldu.

Lavera Gül Onarıcı Saç Kremi: Temiz içerikli ürün bulmuşken yedek olarak alayım dedim. Bütün yumurtaları aynı sepete koymuş oldum ama umarım iyi çıkar. İki saç kreminin de fiyatı 3,99 avro.


İkinci grup ise el kremleri. Paraben ve mineral yağ içermeyen üstelik uygun fiyatlı el kremi bulunca depoladım.

Lavera Basis Sensitiv El Kremi: Bu kremin küçük boyunu kullanıp kokusunu ve yapısını çok sevmiştim. Bulunca bu kremin büyük boyunu aldım. Fiyatı 2,99 avro.

Dr. Scheller Aynısefalı El Kremi: Yine temiz içerikli ama uygun fiyatlı el kremi bulmuşken almadan geçmeyeyim dedim. Fiyatı 2-3 avro civarında olmalı.

Alviana Soft Aloe Vera El Kremi: Minik boyu çantada taşımak için çok uygun olduğundan aldım. Bir de aloe veralı kremler çok seviyorum. Fiyatı 99 sent.


Diğerleri kategorisindeyse şunlar var:

Lavera Basis Sensitiv Diş Macunu: Fotoğrafta göremiyorsunuz çünkü bu ürünü deneyip beğenen anneme almıştım ve çoktan ona verdim. Daha önce yorumlarım BURADA da yazmıştım. 1,99 avroya 100 ml.lik bir ürün iyi oldu bence.

Alviana Bitkisel Diş Macunu: Lavera marka macunu anneme alınca sırf denemek için bu macunu da kendime aldım. Fiyatı 1,99 avro.

Kniepp Regeneration Göz Çevresi Kremi: Göz kremim bitmek üzereydi ve çok düşünmeden sırf naturkozmetik markalarından birinin ürünü diye bunu aldım. Yaşlanma karşıtı bir ürünmüş, belki de bana fazla gelir bilemiyorum. Fiyatı 9,95 avro.


Az sayıda kozmetik aldım işte onlar:

Alverde Kaş ve Kirpik Maskarası: Bakım da yaptığını iddia eden, temiz içerikli şeffaf bir rimel. Muadillerine göre fiyatı fena değil, yaklaşık 4 avro. Şimdiden 6-7 kere kaşlarımda kullandım ve fırçalarını da, ıslak ıslak kalmayıp hemen kurumasını da çok beğendim. Yalnız kirpiklerde çok etkisiz.

Astor Heidi Color Last VIP Ruj: Daha önce benzerini görmediğim, dudak rengime çok yakın sakin bir pembe olduğu için aldım. Kahverengi barındıran, dudağımdan birkaç ton koyu bir ruj. İddia ettiği gibi saatlerce kalmıyor dudakta ama kurutmaması ve kolay sürülmesini beğendim. Fiyatı 4,85 avro.

Manhattan Kohl Göz Kalemi: Nude göz kaleminin iyisini bulmak kolay değil. Bu hem yumuşaklığı hem de rengiyle hoşuma gitti. Daha önce bu markanın kalem farını alıp memnun kaldığım için bunu da aldım ve memnunum. Fiyatı 1,85 avro.


Son olarak duty-free'den aldıklarım… Şunu da söylemeden geçmeyeyim Berlin Tegel Havaalanı'nın dutyfree'si yok gibi bir şey, eğer siz de o havaalanını kullanacaksanız aklınızda olsun. Ben bu ürünleri Atatürk Havaalanı geliş terminalinden aldım. 

Clarins UV Plus Ecran Multi-Protection Krem: Yağlı cilde ağır gelemeyen yüksek korumalı krem arayışımın son noktası. Çok hafif olduğunu okuduğum için aldım. Fiyatı 33 avro.

Lancome Tonique Douceur: Önceden araştırmadan, toniğim bitmek üzere olduğu için aldım. Alkolsüz olması ve fiyatının uygunluğu bu kararda etkili oldu. 400 ml.lik ürün 30 avroydu yalnız nedenini bilmediğim bir indirim oldu kasada ve 24 avroya aldım.

* Daha önceki alışveriş yazısını okumak isterseniz işte burada: Almanya'dan Aldıklarım

** Fotoğraflar bir garip çünkü bozulan makinam yerine yenisini aldım ve Nikon'a henüz alışamadım. Umarım bu makinanın da dilinden anlayabilirim yakın zamanda.

4 yorum:

  1. güle güle kullan hepsini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol. Senin önerdiğin maske aklımdaydı ama elimde çok maske olduğu için kendimi tuttum :)

      Sil
  2. Ennn çok Lavera şampuanı merak ettiiim! Güle güle kullan hepsini, çoğu bilmediğim marka ama çok güzel duruyo^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Galiba ben de en çok şampuanı merak ediyorum.

      Sil