11 Haziran 2014 Çarşamba

Neutrogena Hızlı Etkili Sivilce Jeli



Kim çıkan sivilcesini bir sihirli değnekle anında yok etmek istemez? Benim yağlı bir cildim ver ve bu yüzden sivilcelenmeye normalden daha meyilli. Bunun da dışında regl günlerinden önce özellikle çenemde ağrılı sivilceler de çıkabiliyor. Böyle zamanlarda kullandığım bir üründen bahsedeceğim şimdi: Neutrogena Hızlı Etkili Sivilce Jeli


Bu jel cilt temizlendikten sonra sivilcenin üstüne uygulanıyor. Şeffaf ve koyu bir jel. Sivilcenin üstünde kuruyarak ince bir film tabakası gibi orayı kapatıyor. Tüpün üstünde 4 saatte ağrıyı ve kızarıklığı alacağı, günde iki defa kullanılması yazıyor. Ben sivilcem büyükse ve bana çok çektiriyorsa aklıma geldikçe bazen günde 4-5 defa uyguluyorum. Uzun süre bu kadar yoğun uygularsam kuruluğa neden olabiliyor ama onun dışında normal ciltleri tahriş edici, kurutucu bir ürün değil bence. Bu jelden birkaç yıl önce de kullanmıştım ve o zaman cilde karşı daha sert gelmişti bana. İddia ettiği kadar etkili bir ürün değil elbette ama yeni yeni çıkan, henüz kaşınma ve kızarma evresinde olan sivilcelerinizi düzenli olarak birkaç gün kullanırsanız engelliyor. Çıkmış ama çok asabi olmayan sivilcelerin geçmesini çabuklaştırıyor ve size eziyet çektirmesini önlüyor. Çok derinden gelen büyük ve ağrılı sivilcelerde ise etkisi pek yok. Sadece sürüldüğü zaman verdiği rahatlık bu dönemi kolay atlatmanızı sağlıyor.


Ürünün içeriği yukarıdaki gibi. Bu jelden ben temiz içerik beklemiyorum öyle olmasını da önemsemiyorum. Az miktarda arada sırada kullanacağınız bir ürün sonuçta. İçindeki bol alkol cildi dezenfekte ediyor ve jel sivilcenin üzerini kaplayarak dışarıdan gelecek olumsuz etkileri (bazı yara izi kremlerinde olduğu gibi) engelliyor diye düşünüyorum. İçinde salisilik asit de var.

Neutrogena Hızlı Etkili Sivilce Jeli 15 ml.lik ince uçlu bir tüpte. Uygulamak son derece kolay, hatta ben elimi sürmeden tüp yardımıyla uyguluyorum çoğu zaman. Açıldıktan sonra kullanım süresi 12 ay.

Özetle bu jel bir sihirli değnek değil, bir anda sivilcenizi geçirmiyor ama kesinlikle hayatınızı kolaylaştırıyor. İndirimlerden uygun fiyata bir tane alıp kenara koyun bence, ne zaman ihtiyacınız olacağı belli olmaz.

2 yorum:

  1. Her Gratis's girdiğimde gözüm takılıyordu, alsam mı almasam mı yazından sonra vazgeçtim, dediğin etkiyi gece kremi olarak kullandığım DDF %10 Glikolik asitli jel de yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı işi gören bir ürün varsa elinde almana değmez. Glikolik asitin sivilcelerde çok işe yaradığını duymuştum. Ben de Neostratadan bir losyon almayı düşünüyorum. Kullandığın, önerebileceğin başka marka var mı?

      Sil