1 Aralık 2015 Salı

M&S Azure Breeze Eau De Toilette


Marks & Spencer'ın kozmetik bölümüne göz atıyor musunuz? Ben vücut ürünlerini şık bulsam da İngiltere'de 1 pounda alıp kullandığım losyonlara burada onlarca lira vermeyi kendime yediremediğimden alıp kullanmıyorum. Yalnız uzun süredir de parfümlerini kesiyordum. Yaz aylarında bir parfümlerde bir kampanya görünce Authograph serisinden Azure Breeze EDT ve sınırlı üretimden Butterfly EDT'ti aldım. Bugün de size Azure Breeze'den bahsedeğim.

İki parfümü de kutularında yazan notalara, isimlerine ve ambalajlarına bakarak aldım. Yani kör alım oldu. Azure Breeze'in aquatic, belki biraz meyveli, hafif, yazlık bir koku olacağını düşünmüştüm. Kutusunda yazana göre Azure Breeze baharatlı zencefille açılıp yeşil elma ve bergamot ile devam eden, orta notalarında gül, şeftali ve portakal çiçeği olan, odunsu baz notalara sahip bir kokuymuş. Bergamot, şeftali, portakal çiçeği sevdiğim kokular olduğu için tereddüt etmeden aldım.

Denediğimde beklediğimden çok farklı bir kokuyla karşılaştım. Her şeyden önce bu parfüm net bir şekilde limon kokuyor. Çok keskin ve baharatlı bir açılışı var. Kısa sürede, baz notalardan beklemediğiniz kadar kısa sürede, odunsu notalar ön plana çıkıyor. Odunsu notalara çiçeksi bir koku eşlik ediyor. Ferah ama keskin ve belirgin bir koku. Odunsu ve limonsu notaları parfümü maskülen yapıyor.

Azure Breeze, Dolce & Gabana'nın Light Blue isimli parfümünün muadiliymiş. Okuduğum yorumlarda tersini söyleyene hiç rastlamadım. Eğer Light Blue'yu kullanıp beğendiyseniz ve ucuz bir alternatifini arıyorsanız mutlaka denemelisiniz çünkü kalıcılığı gayet iyi. Bazı muadiller gibi özellikle açılışta alkol kokmuyor veya basit, katmansız bir koku değil.

Yine de Azure Breeze'i sevdiğime emin değilim. Öncelikle ben daha feminen kokuları seviyormuşum. Bergamot ve portakal sevdiğim pek çok parfümde olsa da narenciye notalarının çiçeksi notalarla daha dengeli olması hoşuma gidiyor. Bunlardan da önemlisi net bir şekilde yaz kokusu olan Azure Breeze sıcak günlerde sanki tenimde ekşiyor. Bu yüzden şişenin dörtte üçünü kullanmış olsam da sadece 15 ml.lik boyunu aldığıma memnunum. Bitince de yenisini almayacağım ama siz limonsu, odunsu, ferah ve maskülen kokulardan hoşlanıyorsanız veya D&G Light Blue'yu kullanıp beğendiyseniz rahatlıkla deneyebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Limonlu kokuları sevemiyorum. Portakal , portakal çiçeği falan çok hoşta.. Sanırım daha feminen kokular benlik =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu koku unisex gibi. Aslında içinde limon yok ama sonuçta aklımda limon kalıyor nedense. Değişik bir koku olduğu kesin ama benim de tarzım değil.

      Sil
  2. ben de ingilteredeyken özellikle indirimlerinden alıp kullanırdım hem kozmetik hem de makyaj ürünlerini ama burada bu para verilmez kesinlikle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de 99 pence'e losyon aldığımı hatırlıyorum. Parfümlerde de fiyat farkı var ama diğer kozmetiklerdeki kadar fazla değil. Yine de ederinden fazla...

      Sil