19 Ağustos 2015 Çarşamba

Kendi Makyaj Paletimi Yaptım!

Benim gibi çok seyahat eden biriyseniz bir süre sonra her şeyin küçüğünü ve pratiğini aramaya başlıyorsunuz. Seyahat çantamı nasıl hazırladığımı Seyahat Çantamı Hazırlarken 1 ve Seyahat Çantamı Hazırlarken 2  anlatmıştım. Bir süredir allık, far gibi mutlaka yanıma aldığım makyaj malzemelerimi tek palette toplasam, hem taşırken hem de makyaj yaparken rahat ederim diye düşünüyordum. Elimde benzeri bulunan mini farları ve ambalajını pek beğenmediğim görece küçük bir allığımı tek palette toplamaya karar verdim.


İhtiyacımız olanlar:
  • Isı kaynağı: Ben mum kullandım. Saç düzleştiriciye pişirme kağıdı koyup onu da kullanabilirsiniz.
  • Boş palet: Ben Artdeco markasının küçük paletini aldım. Siz eski bir paletinizi veya ped saklama kutusunu, sigara/puro kutusunu kullanabilirsiniz.
  • Yapıştrıcı: Genelde kullanılan yapışkanlı mıknatıslardan elimde yoktu ve internetten araştırıp sipariş etmeye de üşendim. Yapıştırıcı hamurlar da aynı işi gördü. Çift taraflı bant da olabilir.
  • Sivri bir şey: törpü, bıçak…
  • Alkol: Eğer ürününüz kazaya kurban giderse preslemek için. Vodka veya kolonya da olur.

Şimdi de yapılışı:
1. Önce far/allık paketini inceleyip törpüyle köşelerden yokladım. Sephora far bu şekilde kolayca çıktı.

2. Daha inatçı olan ürünleri mumun üstünde biraz tuttum. Bu panı ambalaja yapıştıran yapıştırıcıyı yumuşattı. Ürünü mum alevine çok yakın tutmamaya dikkat ettim. Ürünün altı ısındıktan sonra törpüyle kenarlarından nazikçe kavlattım.
3. Panların altını ve paleti alkol ile sildim.

4. Yapıştırıcı hamuru panın altına yayıp iyice incelttim. Sonra da palete istediğim şekilde yerleştirdim.
6. Eğer depot ederken parçalanan veya çatlayan ürünleriniz olursa üzülmeyin. Alkol ile presleyerek eski haline getirebilirsiniz. Presleme işlemiyle ilgili detaylı yazım BURADA.
7. Köpük, silikon, sünger gibi yumuşak bir materyalden palete uygun bir parça keserek ürünlerin üstüne yerleştirirseniz ekstra bir koruma sağlamış olursunuz. Ben henüz uygun bir şey bulamadım ama aklımda.


İçine bir de aplikatör koydum mu tamam! Bu palet benle 3 şehir dolaştı, uçak bagajına girdi, çantamda dolaştı ve hiçbir sorun yaşamadım. Hem makyaj çantamı hazırlamak hem de makyaj yapmak çok kolaylaştı. Siz de deneyin :)

Ayrıca palet oluştururken depot ettiğim ürünlerden blogda inceleme yazısı olanlar şunlar:
Sephora tekli far (Movie Popcorn no 72)
Catrice kapatıcı paleti
Rimmel London Lasting Finish Soft Colour Allık (50 Live Pink)

4 yorum: