30 Ağustos 2015 Pazar

Fransa'dan Aldıklarım



Bu yaz tatil için Paris'e gittim ve aklımda eczaneleri yağmalamak vardı. Yalnız koşturmaktan sadece 3 eczaneye 10'ar dakikalığına girebildim. O yüzden sadece aklımda olanları alabildim.


La Roche-Posay Serozinc: Çinko içeren termal su spreyi. Tonik niyetine kullanılıyor, kızarıklıklara, yara ve sivilcelere iyi geliyormuş. Türkiye'de satılmıyor ben de denemek istiyordum. Fiyatı 7 avroydu.

Avene Cleanance Gel: Daha önce yine Fransa'dan alıp kullandığım ve sevdiğim bir üründü. Bu sefer 300 ml.lik boyunu 10 avroya aldım. Daha sonra girdiğim bir eczanede 11 diğerinde de indirimli şekilde 7 avroya gördüm. Kahroldum tabi, bu fırsatı nasıl kaçırırım diye ama 10 avro da Türkiye fiyatlarıyla karşılaştırınca son derece iyi.

Avene Lotion Micellaire: Misel suyu her gün kullanıyorum ve indirimle 6,5 liraya aldığım Garnier misel sudan da memnunum ama indirimli görünce bunu denemek istedim. 400 ml.lik şişe 7 avroydu.

Eudermin Koruyucu El Kremi: Paris'ten önce Barselona'daydım ve Paris'ten daha çok alışveriş yapabileceğimi sanarak pek bir şey almamıştım ama Barselona markası olan bu minik el kremini görünce alıverdim. 30 ml.lik ürün sadece 1 avroydu.


Paris Orly Havaalanı'nda bir parfüm alana ikinci parfümde %20 indirim vardı. İndirim ilginç olsa da başta bir şey almayı düşünmemiştim ama Lacoste'un Original parfümünü görünce hemen aldım. Bu parfümü uzun zamandır arıyordum fakat bir süredir üretimde değildi. Lacoste Original EDT'nin 100 ml.lik boyu 58 avroydu. 

Bu parfümü alınca da ikinci parfümü almak çok mantıklı gelmeye başladı. Ben de yıllardır kullandığım Carolina Herrera 212 EDT'yi almaya karar verdim. Vücut losyonuyla set halinde olan 100 ml.lik parfüm 65 avroydu ve ben de onu seçtim. Sabahın körünce pek de detaylı düşünmedim açıkçası. Yalnız sonra setin kutusunun çok yıpranmış olduğunu gördüm. Eve varınca üretim tarihini adresinden kontrol ettim ve sıkı durun… hem EDT'nin hem de losyonun 2009'un sonunda üretildiğini gördüm. Fatura ve kutu fotoğraflarıyla Buy Paris müşteri hizmetlerine mail attım ama iki hafta geçmesine rağmen cevap alamadım. 

Kısacası siz siz olun freeshop'lara bile güvenmeyin, eski kutulu ürünleri almayın. Ayrıca Champs Elysee'deki eczanelerden uzak durun, St. Michel caddesindeki Bader Eczanesi'ne uğramaya çalışın. Çıkardığım dersler bu kadar :)

Not: Mailler ve beklemelerle geçen bir ayın sonunda Carolina Herrera para iadesinde bulundu. İlk parfümü indirimli almış olmak yanıma kar kaldı. Yine de bir dahakine çok daha dikkatli olacağım.

5 yorum:

  1. Süper alisveris olmus! Avene jelini bende defalarca aldim, özellikle yaz aylari süper oluyor ve cok da dayanikli, güle güle kullan hepsini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bu jel bana 1 yıl yeter gibi geliyor :)

      Sil
  2. güle güle kullan harika hepsi de =) kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Bir de parfümüm bayat çıkmasaydı daha harika olacaktı :)

      Sil
  3. Serozinc kesinlikle Fransa'ya gidince alacaklarımdan. Duty free yerine sokaklardaki parfümerilerinde daha uygun ve iyi oluyor parfümler. Güle güle kullann

    YanıtlaSil