26 Temmuz 2015 Pazar

Sephora Göz Kalemi

Koyu göz makyajları yapamıyorum, küçük gözlerime yakışmıyor. Parlak, ışığı yansıtan renkler ve duruşları tercih ediyorum. Sephora'nın 09 Girls Nigth Out rengi göz kalemini de yaz günlerinde bronz tende hoş durur diye almıştım.


Sephora 09 Girls Night Out bronz bir altın rengi, simli değil ama sedefli (shimmer), parlak bir kalem. Hem rengi hem de duruşu iddialı olduğu için kirpik dibine çok yakın, incecik sürmeyi tercih ediyorum. Açık renk nude tonlarda bir far kullanıyorum ve gölge yapmıyorum.

Kalem suya dayanıklı ve 12 saat kalıcı olduğunu iddia ediyor. Gerçekten de gün içinde akıp bulaşmıyor, rengi solmuyor. Sürümü son derece kolay ve yumuşak. Tek hamlede düzgün bir hat çekebiliyorsunuz. Kısa sürede sabitleniyor, sabitlendikten sonra istediğiniz kadar ovun dağılmıyor. Kalemi dağıtarak göz makyajı yapma şansınız yok.

Altta çizgi, üstte dağıtılmış hali.
Kalemin bence tek kötü tarafı açılamaması. Mekanizmalı değil, kalemtıraşla açılması gerek ama açarken kalemin içi sürekli kırılıyor. Ucunu ince açmak neredeyse imkansız oluyor, halbuki dediğim gibi ben kalemi ince seviyorum. Kalemi sık kullanmama rağmen yarısı bu şekilde  boşa gitti için hemen kısaldı. Hem param boşa gidiyor hem ben sinir oluyorum.

Özetle Sephora göz kalemi rengini, sürümünü, duruşunu çok beğendiğim bir kalem oldu ama düzgün açılmadığı için kısa sürede bitecek gibi duruyor, bitince de yeniden almayıp muadilini bulmaya çalışacağım.

3 yorum:

  1. evet hoş bir renkmiş canım güle güle kullan =)

    YanıtlaSil
  2. Güzel tanıtım teşekkürler.
    Bloguma beklerim :) brhylmvr.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil