20 Temmuz 2015 Pazartesi

Carolina Herrera 212 Summer EDT


Carolina Herrera'nın 212 NYC isimili parfümünü yıllardır çok severek kullanıyorum, hatta BURADA da parfümü detaylıca yazdım. Durum bu olunca markanın sınırlı üretim yazlık kokularını da denedim. 2008 yılında piyasaya çıkan 212 Splash'i baya beğenmiştim. Geçen yıl onun gibi pespembe bir 212 şişesi daha görünce dikkatimi çekti. Sonuçta da aldım.


212 Summer limon, bergamot gibi turunçgil (citrus) notlarının ön planda olduğu, bu notaların yasmin, misk gibi notlarla dengelendiği bir parfüm. Fark ettim ki beğendiğim kokuların çoğunda bergamot var. Siz de bergamot veya turunçgillerden hoşlanıyorsanız bu parfümün kokusunu beğenebilirsiniz. Bence olması gerektiği gibi hafif ve ferah bir koku. Hafif ama belli belirsiz değil. Kalıcılığı yaz kokularına göre fazla. Silajı bence orta kısa arasında. 


Carolina Herrera 212 Summer 2013 yazı için piyasaya çıkmış bir parfüm. Şu an piyasada bulabileceğinizi sanmıyorum. Diğer taraftan hem 212 Splash hem de 212 Summer kullandıktan sonra Carolina Herrera'nın yaz kokularının aşağı yukarı aynı çizgide olduğunu, aynı beğeniye hitap ettiğini düşünüyorum. O yüzden bu anlattıklarım size hitap ediyorsa 212 serisini yaz kokuları için takibe alabilirsiniz. Yalnız 2014 kokusu Surf hariç, o citrus değil aquatic grubundan.

2 yorum:

  1. Ambalaj ayrı içimi açtı önceden klasik versiyonu kullanıyodum sonra bi nefret geldi ağır geldi niyeyse buna bir bakayım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik 212'yi ben çok seviyorum, değişiklik olsun diye başka parfümler de kullanıyorum ama kendime en çok yakıştırdığım koku 212 sanırım. Yazlık kokuları çok daha hafif ve uçucu oluyor. Eğer 212 ağır geliyorsa yaz kokularını beğenirsin bence. Bu parfüm tükenmiş olabilir ama Carolina Herrera hemen hemen her yıl yaz kokusu çıkarıyor.

      Sil