13 Temmuz 2015 Pazartesi

Avustralya'dan Gelenler


Avustralya dünyanın başka yerinde bulunmayan bitki ve hayvanların memleketi. Ekolojik yaşamın, doğayı korumanın çok önemsendiği bir yer. Haliyle buranın da kendine özgü kozmetik markaları var ve ortak noktaları da doğal/organik/vegan olmaları. Bir de Avustralya'nın tepesindeki ozon tabakası deliği çeşit çeşit güneş kremlerine olan haklı talebi artırıyor. Doğal ürünler ve güneşten korunma ürünleri ilgimi çektiği için Avustralya'dan ürün sipariş etme fırsatı olunca hemen bunları aldım: 


Avustralya'ya özgü ürünlerle başlayayım:

Lucas' Papaw Oinment: Papaw meyvesi içeren vazelin bazlı bir merhem. Nemlendirme ve antiseptik özelliklerile hemen hemen her sorunda kullanılabiliyor. 25 g.lık küçük tüplerin tanesi 6 AUD (1 Avustralya doları 2,2 lira)

Thursday Plantation Çay Ağacı Yağı: Bu hepimizin antiseptik özelliğiyle bildiği bir uçucu yağ. Avustralya'nın da çay ağacı yağı meşhur ve Thursday Plantation da güvenilir bir markaymış. %100 saf çay ağacı yağının 50 ml.lik şişesinin fiyatı 16 AUD.



Cilt ürünlerimin bitmek üzere olması güzel bir tesadüf oldu ve görece uygun fiyatlı ama doğal içerikli ve %100 Avustralyalı bir şeyler ararken Coast to Coast markasını buldum:

Coast to Coast Pore Purifying Foaming Cleanser: Yağlı ve karma ciltlere uygun Rainforest serisinden, doğal içerikli bir temizleyiciymiş. 100 ml.lik tüpte satılıyor fiyatı 20 AUD.

Coast to Coast Lightweight Mattifying Lotion: Aynı seriden cildi matlaştırıp cildin kuru ve yağlı bölgelerini dengelemeyi vaat ediyor. Pompalı bir ambalajı olması hoşuma gitti. 50 ml.lik ürün 30 AUD.

Coast to Coast Pore Purifying Green Clay Mask: Fazla yağı emip gözenekleri temizlemeyi vaat eden bir kil maskesi. 50 ml.lik cam kavanozda. Umarım kurumaz. Fiyatı 25 AUD.


İki Coast to Coast ürünü alana mini bir set hediyeymiş. Ben de C vitamini ile cildi canlandırmayı ve renk dengesi sağlamayı vaat eden Outblack serisini tercih ettim. Daha önce C vitaminli hiçbir ürün kullanmamıştım ama son dönemlerde ilgimi çekmeye başlamıştı. Benim için güzel bit fırsat oldu. Sette Skin Whitening Facial Polish (30 ml), Skin Illuminating Foasming Cleanser (30 ml) ve LightweightWhitening Lotion (20 ml) var.


Avustralya diyince aklıma hemen güneş ürünleri geldi. Avustralya'ya özgü markalar da var ve acaba onlardan mı alsam diye çok düşündüm ama Neutrogena'nın güneş ürünlerini uzun süredir merak ediyordum o yüzden onlardan aldım:

Neutrogena Ultra Sheer Face Sunscreen SPF 50+: Yağsız, mat bitişli bir ürünmüş. Fotostabil olan helioplex içeriği patentli ve koruyuculuğu övülen bir ürün. 88 ml.lik mat bir tüpte fiyatı da 17 AUD.

Neutrogena Ultra Sheer Body Mist Sunscreen Spray SPF 30+: Yine helioplex içeren suya dayanıklı, hafif formüllü bir koruyucu. 143 g.lık şişenin fiyatı 15 AUD.

Natio Wellness SPF 15 El Kremi: Natio Avustralya'nın uygun fiyatlı markalarından. Güneş koruması içeren el kremleri memleketimizde nedense pahalı ve az olduğu için bu ürünü denemek istedim. Etiket fiyatı 9 AUD ama benimki indirimli haliyle 7 AUD'ye alındı.

Kullandıkça yorumlarımı yazacağım buraya. Avustralya'daki kozmetik ürünleri hakkında bilgi almak isterseniz www.priceline.com.au ve www.davidjones.com.au adreslerine bakabilirsiniz.

5 yorum:

  1. Güle güle kullan. Coast ürünlerinin yorumlarını merakla bekliyorum. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de elimdeki azıcık ürünü bitirip Coast to Coast ürünlerine geçmek için sabırsızlanıyorum.

      Sil
  2. Ayy hepsini çok merak ettimmm!!
    Neutrogena güneş kremlerinden almışsın sen deee^^ Güle güle kullan. Ben spf 55 break out free olan güneş koruyucusundan inanılmaz memnunum. 2.yi sipariş ettim hatta. Şişede aerosol gibi olan spf 100 güneş koruyucudan pek memnun değilim bakalım seninkini beğencek misin
    Natio çok iyi duruyo
    Güle güle kullan hepsiniii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Avustralya'da break out free olanı yoktu, olsa onu alırdım. Sen ürünlerin devamını nereden alıyorsun?
      Vücut kremini hafta sonu kullandım ve yapısından ve spreyinden memnun kaldım. Koruyuculuğunu henüz tam test edemedim ama bir aya kadar yazısını hazırlamış olurum.

      Sil
  3. Vitacosttan sipariş vercektim ama türkiyeye gönderimi yasaklanmış:( Gümrük problemlerinden dolayı sanırsam. Instagramda laurasvanity hesabından sipariş ettim. Amerika dolaylarına giden tanıdık bulduğumda da 2-3 adet isticem mutlaka.
    Sprey bana çok alkollü, bol gazlı geldi. Kremini bulursam o formunu alırım ama. Merakla bu ürünlerin yazılarını bekliyoruuum:-*

    YanıtlaSil