29 Haziran 2015 Pazartesi

Manhattan Göz Kalemleri


Manhattan Almanya'nın ''drugstore'' markalarından biri. Catrice, Essence, P2 gibi markalardan çok bahsedilirken Manhattan'dan neden bahsedilmiyor bilmiyorum çünkü ben denediğim ürünlerden çok memnun kaldım.

Elimde Manhattan'ın iki ürünü var. Birincisi Eyemazing Kalem Far. Bu tombul kalem şeklinde bir ürün. Hem kalem hem de far şeklinde kullanılabilecek kremsi bir ürün olduğu belirtilmiş. Stantta 6 renk vardı, ben 30 numaralı koyu pembe-kahverengini seçtim. Çok minik parıltılar içeren sedefli bir far. Çok yumuşak, gerçekten kremsi. Kalem şeklinde veya dağıtarak/genişçe sürerek far şeklinde kullanabiliyorsunuz. Kalıcılığı da gayet güzel. Yalnız benim yağlı göz kapaklarımda bir süre sonra çizgilere doluyor. Baz kullandığımda 7-8 saat kadar çizgilenmeden dayanıyor. Bu tip yumuşak kalemlerde kalemtıraşla açarken kalemin için kırılıp gidiyor genelde, ürün heba oluyor. Manhattan Eyemazing Kalem Far'da bu sorunla da karşılaşmadım.

Soldan sağa; nude couture dağıtılmış,
nude couture çizgi, 30 numara geniş uygulama.
İkinci ürün Kohl Kajal Kalem. Bendeki ''nude couture'', pembe tonlu çok açık mat bir ten rengi. Yine çok kolay sürümlü, çok yumuşak ve dağıtılabilen bir kalem. Göz içinde kalıcılığı yok denecek kadar az. Ben kalemi zaten üst kirpik dibine sürmek için almıştım o yüzden şikayetçi değilim. Biraz bol sürüp dağıtıyorum ve gözlerim aydınlanıveriyor. Farlar için de güzel bir baz oluşturuyor. Göz kapağında kalıcılığı bazlı veya bazsız çok iyi. Üstüne uyguladığım farın da kalıcılığını artırıyor. Bazen de incecik liner gibi sürüyorum, kirpiklerimle kontrast yapıyor ve kirpiklerimi ön plana çıkarıyor.


Kalemler Türkiye'de satılmıyor. Ben Almanya'dan Kohl Kajal Kalemi 1,85 avroya almıştım, alışveriş yazısı da BURADA. Eyemazing Kalem Farı ne kadara almıştım hatırlamıyorum ama o da çok uygun fiyatlıydı, yaklaşık 4-5 avroydu. Uygun fiyatlı olmalarına rağmen üretim yerleri Çin değil Almanya.

Eğer imkanınıza varsa Manhattan'ın göz kalemlerini/kalem farlarını rahatlıkla deneyebilirsiniz, sizin de beğeneceğinizi düşünüyorum.

2 yorum:

  1. Ne kadar güzel ürünlermiş gerçekten! O civarlara gidersem aklımda olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin aklında olsun. Catrice kalemleri ne kadar sevmediysem bunları o kadar sevdim.

      Sil