12 Şubat 2015 Perşembe

The Balm What's Your Type? Dark, Tall, and Handsome Maskara


The Balm'ın ürünleri çok seviliyor ama nedense maskaralarından hiç bahsedilmiyor. Toz ürünlerinin yanında diğer ürünleri pek dikkat çekmiyor. Ben The Balm'ın kalitesinden memnun olduğum için içindekileri de beğenince indirimlerin birinde What's Your Type serisinden Tall, Dark and Handsome maskarasından almıştım. Uzun süre çekmecede sırasını bekledi. Şimdi fikir edinecek kadar kullandım ve sıra yazmaya geldi.

Bu maskara adı gibi siyah, uzun ve tek tek ayrılmış kirpikler vaat ediyor. İçeriği ise doğal görünüyor. İçeriğindeki panthenol, zeytin mumu ve pirinç mumu ile topaklanmadan uygulanabileceği söyleniyor.  Fırçası esnek, ince, kısa kıllı ve plastik. Suya dayanıklı değil. 


Suya dayanıklı olmaması almam için önemli bir nedendi. Kirpiklerim güçsüz müdür nedir bilmiyorum ama ''waterproof'' maskaralardan özellikle zor temizlenenler kirpiklerimi çok döküyor ve korkudan onları kullanamıyorum. Bu maskara tam istediğim gibi. Hem dökülmüyor, bulaşmıyor, göz yaşarması gibi hafif nemle akmıyor hem de çok kolay temizleniyor. O kadar ki gözlerimi temizlemeden duşa girdim birkaç kez, çıktığımda geriye sadece göz altımda hafif bir leke kalmıştı. Kirpiklerim tamamen temizlenmişti. Misel sularla bile rahatça temizleniyor.

Maskaranın verdiği siyahlık ve uzunluktan da memnunum. Gerçekten kirpiklerim maskarayı uyguladıktan sonra upuzun duruyor. Topaklanma veya kirpikleri yapıştırma gibi sorunlarla da karşılaşmadım. Özellikle göz kapağımı biraz çekip kirpiklerimi düz hale getirince gerçekten tek tek ayırarak uygulayabildim.

Maskaranın fırçasını da sevdim. Kirpik diplerimi hiç acıtmadı, boyu da benim gibi küçük gözlüler için ideal. İnce olması göz köşelerine kolay ulaşmamı sağlıyor. Maskarayı ilk açtığımda hem yapısı sıvı olduğu için hem de fırçaya alışamadığım için etrafa bulaştırıyordum ama biraz alışınca bu sorun geçti.


Peki bu maskaranın hiç mi kötü yanı yok? İlki ilk açıldığında baya akışkan bir yapısı olması. İnsan etrafa bulaştırabiliyor ama 1-2 hafta içinde bu sorun geçiyor. İkincisi ve benim de şikayetçi olduğum özelliği hiç ama hiç hacim vermemesi. Öyle ki rimeli sürdükten sonra kirpik diplerim daha görünür oluyor. Sanki ki seyrelmiş gibi!? 

Yine de diğer özellikleri nedeniyle severek kullanıyorum ama hayatta kirpiğe dair biraz daha hacim istediğime karar verdim. Bu yüzden bitince hemen yenisini almayıp elimdeki mini maskaralarını kullanacağım. Onlardan istediğim gibi kolay temizlenen, kirpik dökmeyen, hem biraz hacim hem de uzunluk veren ve topaklanmayan (başka?!) bir maskara bulursam ne ala, bulamazsam What's Your Type serisinden The Body Builder maskarayı denemeyi düşünüyorum.

2 yorum:

  1. tarif ettigin rimel benefit they´re real, sadece kolay cikmiyor, bioderma suyuyla pamukla 10 saniye beklersen gözlerin üzerinde ancak öyle cikiyor bende, birde pahali tabii, gerci 4-6 ay arasida dayaniyor. Ben aslinda kalin fircasini sevmiyorum, ama okadar rimel denedim hicbiri onun kadar iyi gelmedi. Ama denemeden alma sakin, kücük tester boylarinida satiyorlar bazen, arkadasimin kirpiklerinde cok cirkin durmustu (bende denemisti). Rimel olayi cok problemli zaten, herkesin kirpikleri cok farkli oluyor tavsiye üzerine olmuyor cogu zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de parfüm ve rimel insandan insana çok değişiyor. Benim iki gözümde bile iki ayrı şekilde duruyor :D Mini boyunu bulmaya çalışayım ben. Kirpiklerimi dökmeyen güzel bir rimele biraz para verebilirim. Teşekkürler.

      Sil