18 Aralık 2014 Perşembe

Taze Bitti - 8



Ekim ve kasım aylarında bitirdiğim ürünleri bir türlü yazamadım. Baktım neredeyse aralık bitecek artık yazmalıyım dedim. Boş kutular çoğaldıkça insan daha çok üşeniyor bir daha bu kadar biriktirmeyeceğim! Nemlendiricilerle başlıyorum:


* The Body Shop Sweet Pea Duo Body Butter: İki bölmede biri butter, diğeri daha yoğun iki krem içeren bir vücut kremiydi. Güzel kokusu çok hoşuma gitti ama butter'lar bana fazla. Ben daha kolay uygulanan ve emilen, losyon formundaki nemlendiricileri daha kullanışlı buluyorum. Bu yüzden bitirmem çok uzun sürdü. Daha çok el ve ayak kremi olarak kullandım. İlginç şekilde yoğun olan krem daha güzel emiliyordu. Yağlı histen de hoşlanmadım. Bir daha alacağımı sanmıyorum.

Alverde Aynısefalı El Kremi: Çok çok beğenerek kullandım, hatta gördüğünüz gibi kesip dibini bile sıyırdım. Detayları BURADAN okuyabilirsiniz.

* Lavera Basis Sensitiv El Kremi: Kokusunu da nemlendimresini de emilme hızını da çok beğendim. 100 ml.lik boyunu aldım. Şu an kullandıklarım bitse de sıra buna gelse diye bekliyorum.

* Neutrogena Hızlı Emilen El ve Tırnak Kremi: Az miktarı bile iyi nemlendiren, koyu kıvamlı güzel bir kremdi. Yine de daha hızlı emilen ürünleri tercih ederim. Ellerim çok kurur veya yıpranırsa tekrar alabilirim.

* Nivea Pure & Natural Vücut Losyonu: Çabuk emilen, orta seviyede nem veren, hafif kokulu ve ince yapılı bir losyondu, beğenerek kullanfdım. Detaylı yazısı BURADA.


Şimdi sıra iki uçta; saçlar ve ayaklarda:

L'action Saç Maskesi: Tek kullanımlık, durulanan bir maskeden ve durulanmayan bir serumdan oluşan bir üründü. Saçımda pek etkisi göremedim. Çılgın Gratis indiriminde bile tekrar almadım.

* hpw Ayak Kremleri: Kuru ayaklarıma derman olur diye aldım ama normal ayak kremlerinden pek farkı yokmuş. Aslında iyi nemlendirdi ama bu kadarını başka bir iyi ayak kremi de yapardı. Aromaterapi olan (beyaz) pek hoş kokmuyordu bence, diğerinin kokusunu ve verdiği hissi daha çok sevdim. Tekrar alacağımı sanmıyorum.

* Pantene Aqua Light Saç Kremi: Saçı ağırlaştırmadan yumuşatan, fiyat-performans oranı yüksek bir üründü. Detaylı yazısı BURADA. İleride tekrar kullanabilirim ama şu an silikonsuz saç kremlerini deniyorum.


Bazı maskelerin kaplarını atmamışım ama onun dışında bitirdiğim cilt bakım ürünleri şunlar:

Clinique Arındırıcı Tonik: Çok iyi arındıran ama aşırı alkollü içeriğiyle de cilde eziyet eden bir ürün. Detaylı yorumlarım BURADA. Yeniden alacağımı sanmıyorum.

* Clinique Liquid Facial Soap: Eylül ayında 100 ml.lik boyunu bitirmiştim bu ay da 30 ml.lik seyahat boyunu bitirdim. İyi köpğren ve iyi temizleyen bir üründü ama bence çok da sıradışı değildi. Fiyatını da göz önüne alınca ilk tercihim olmaz. Detaylar BURADA.

Montagne Jeunesse Hot Chocolate Maske: Uygulandıktan sonra ısınan, aynen portakallı bitter çikolata gibi kokan ve görünen, gözenek temizleyen bir maskeydi. Çok sevdim, etkisini de beğendim. Elimdeki maskeler bitince yeniden alırım. Detaylar için ŞURADAN buyrun.

* Balea Reinigende Maske: Beyaz kil ve çinko içeren yağlı-karma ciltlere uygun bir maskeydi. Cildimi temizledi ve kurutmadı ama çok da özel bir maske olduğunu düşünmüyorum. Burada satılmıyor, ben de peşine düşmem.

* Merz Spezial Aloe Vera & Yoğurt Maskesi: Güzel kokan, nemlendirici bir maske. Genel olarak beğendim, yalnız mentol yakıcılığına benzer o hissi sevmedim.

* PurDerm Cell Illuminating Multi-Step Treatment: Her halde buradaki maskeler içinde en kötüsü buydu. Öncelikle şunu söyleyeyim adında salyangoz, yılan, plasenta vs. isimler olan ürünlerden hiç hoşlanmıyorum. Yalan olmaları da kötü böyle itici ürüner yapmaları da. Bu maske iki aşamalı, önce serumu yediriyorsunuz cildinize, sonra maskeyi yüzünüze yerleştirip 20 dakika bekliyorsunuz. Bence hiç pratik değil, kağıt maskeye de alışamadım. Maskenin aydınlatıcı bir etkisini de görmedim. Bu maskenin yaşlanma karşıtı olan da var ama onu kullanmam herhalde.


Yine kendimi tavuk gibi yolmaya doyamamışım:

* Veet Sir Ağda Bandı: Veet tek tercihim. Keşke ılık kavanoz ağdalarını piyasadan kaldırmasalardı. Bu bantlar taze olduğunda ve iyi ısıtıldığında harika performans gösteriyor. Yüz dışında her yerde kullanıyorum. Yalnız naturals veya diğer serilerinin uygulamada ve sonuçta birbirinden en ufak farkının olduğunu düşünmüyorum.

* Veet Yüz İçin Sir Ağda Bandı: Bittikçe alıyorum. Çok pratik. Biraz pahalı ama indirimleri takip ederek almaya çalışıyorum ne yapayım.

* Gilette Venus Yedek Traş Başlığı: Bir kutudan 2 veya 4 tane çıkıyor. Ben Venüs jiletten memnun olduğum için sürekli yedekliyorum. Bugüne kadar tahriş, kesik gibi olumsuzluklarla karşılaşmadım.



Ve diğerleri…

* Wynn Asetonsuz Oje Çıkarıcı: Ben performansını çok beğenmedim. En çok da şişesini beğenmedim. Pompa başta eğlenceli gibi gelse de çok kullanışsız. Neden pompaya ihtiyaç olsun ki? Makyaj çubuğuna oje çıkarıcı dökmek pompa yüzünden çok zor. Bir daha almam.

* Colgate Ağız Çalkalama Suyu: Bu ürünü ve diğer çeşitlerini ŞU YAZIMDA incelemiştim. Tuzlu tadına bir türlü alışamadığım için bir daha alacağımı sanmıyorum.

* Sensodyn Multi Protection Diş Fırçası: Böyle yazılarda diş fırçası pek görülmez belki ama ben çok beğendiğim için yazmak istedim. O çapraz kıllı, alengirli, renkli fırçaları unutun. Sık ve kaliteli kılları, ağızdaki dar yerlere girebilen küçük fırça başıyla harika temizleyen bir fırça. Eczanelerde satılan Curaprox marka fırçalara çok güzel ve uygun fiyatlı bir muadil bence.

2 yorum:

  1. Bioderm Epiten kavanoz ya da kağıt ağdalarını denemiş miyidin hiç? Bende daha önce veeti tek geçerdim ama uzun zamandır Epitende başkasını almıyorum hem epiten kutusu 6/7 lirayken Veet 13-14 liraydı en son aldığımda. Ayrıca tüy azaltma ve inceltme vaadli :) Merak edersen blgota 2-3inceleme var, her bitenlerden neredeyse oluyor zaten. Neyse , Montagne Jeunesse kil maskesini getirtmiştim feelunique alışveirşimde sanırım artık TRde de var dimi? bu portakal çikolatayı merak ettim. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben ılık ağda seviyorum. Epiten'in ağda kartuşu varsa denemek isterim. Çok da güzel olur :)
      M. Jeunesse ne zamandır Türkiye'de var bilmiyorum ama 6-7 aydır Watsonslarda görüyorum. Beklediğimden güzel, etkili çıktı. Blemish Mud da bu da iyiymiş, diğerlerini de deneyebilirim.

      Sil