13 Aralık 2014 Cumartesi

Clinique Chubby Stick


Bu yazının konusu çok tartışmalı bir ürün. Seveni de var sevmeyeni de. Baştan söylüyorum ben Clinique Chubby Stickleri sevenlerdenim. Hemen şunu söyleyeyim bu bir ruj veya parlatıcı değil, ne kadar internet sitesinde parlatıcı yazsa da gerçekten değil :) Bu bir renkli dudak balmı ama bence biraz farklı. 

Fotoğraftan gördüğünüz gibi bende 07 Super Strawberry ve 13 Mighty Mimosa isimli iki rengi var. Mighty Mimosa pembeler grubundan açık bir renk ve benim koyu renk dudaklarımda pek belli olmuyor. Dudaklarıma pembe yansımalar ve daha parlak bir görünüm kazandırıyor o kadar. Super Strawberry ise morlar grubundan tam benlik bir renk. Dudaklarımın rengiyle uyum sağlayan, koyu bir pembe. Yıllar önce birçok renkli lip balm denemiş hepsinin renginin komik görünecek kadar yapay durduğunu düşünmüştüm. Bazılarının içinde simler vardı bazıları da yağlı bir parlaklı veriyordu.  Ben de renkli lip balm kullanmayı bırakmıştım. Chubby Stickler ile geri döndüm çünkü Chubby Stickler geniş renk ve güzel renk seçeneğiyle dudağınıza yakışacak rengi sunuyor. Nemli bitişli ve dudakları bakımlı gösteriyor.

Meraklısı için içindekiler.

Renklerin kalıcılığı bir dudak balmına göre ortanın üstünde. Gün içinde birkaç kere tazelemek gerekiyor fakat balm olduğu için uygulamak çok kolay. Ben ki ayna karşısında bile rujları taşırırım bu ürünü aynasız bile sürebiliyorum. ''Sheer'' yapılı olduğu için uygulama hataları zaten belli olmuyor.

Kuru dudaklara tek başına çare olamaz belki ama dudakları güzel nemlendiriyor. Ben normal dudaklarım için yeterli buluyorum. Benzer renkli rujlarımın altına normal bir nemlendirici yerine de kullanıyorum ve güzel iş görüyor. Seyahatlerde yanıma hem dudak kremi hem de ruj almıyorum, bu ürünü çantama atıp gidiyorum.


Ürün yumuşak, çok çabuk tükeniyor. Gördüğünüz gibi Super Strawberry bitmek üzere ve henüz alalı 6 ay oldu. Ürün bitmeye yaklaştıkça kırılmaması için dikkatli kullanmak gerekiyor. Ürünün tek sevmediğim özelliği bu sanırım.

Bir de ürün 64 lira. Ürünü beğenmiş, hatta gidip ikincisini almış biri olarak bile bu fiyatı fazla buluyorum. Chubby Sticklerden sonra bir çok marka muadil ürünler piyasaya sürdü, beğenirseniz onları da deneyebilirsiniz ama ben renklerini Clinique serisindekiler kadar beğenmedim. Eğer kendinize uygun bir renk bulabiliyorsanız muadillerini almak daha mantıklı olabilir.



Bazıları üstüne biraz daha koyar Mac ruj alırım diyor, belki de haklılar ama ben herhangi bir ruj ile bu ürünü aynı kefede görmüyorum. Günlük olarak ruj kullanmak bana ağır geliyor. Özellikle örtücü rujlarda 'önce dudağını nemlendir, bekle, sonra taşırmadan uygula' süreci beni yıldırıyor. Benim gibi günlük makyajda ruju tercih etmeyen; hep kolay uygulanan, nemlendiren ve dudaklarınıza doğal renk veren bir ürün aramışsanız size Clinique Chubby Stick'leri tavsiye ederim. Yine de fiyat konusundaki çekincemi hatırlatırım.

4 yorum:

  1. Chubbylerin kampanyalı halleri tadından yenmiyor. Ben de çok seviyoruum^^ Dudak rengin koyuysa intense olanları seni daha da memnun eder^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimde bir tane Intense var aslında ama bir dudak ürünü bitireyim ondan sonra açayım diyorum, kendimi zor tutuyorum sen böyle diyince iyice zorlaştı :)

      Sil
  2. 2 adet intense olanindan var bendede ama tek sevmeyen benmiyim bu urunleri gereksiz pahali buluyorum renkli nemlendirici ama pariltisindan hoslanamadim bi turlu bu nedenle bitiremicem galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pahalı olduğu konusunda haklısın. O yüzden üçüncü ürünü almıyorum. Oysa nemlendirmesi ve duruşu benim hoşuma gidiyor.

      Sil