3 Aralık 2016 Cumartesi

Darphin Tonique Fraicheur


Tonik konusunda kafam karışık. Bazen çok sıkı şekilde kullanıyorum bazen de en etkisiz ve gereksiz ürünlerden olduğunu düşünüyorum. Son bir yılda yağlı cildime alkollü veya matlaştırıcı tonikler kullanmayı bıraktım. Daha doğal içerikli veya alkolsüz, yumuşak tonikler tercih ediyorum. Bu serinin sonuncusu da Darphin Tonique Fraicheur. %94 doğal kaynaklı (doğal değil ama doğal gibi?!),  muz çiçeği ve incir özlü bir tonik. Parabensiz, alkolsüz. Çok hafif ve hoş bir kokusu var. Tamamen renksiz ve su gibi dokusuz bir ürün.


Darphin Tonique Fraicheur'ü bir dönem önerildiği gibi akşamları jelden sonra kullandım. Cildimi gerçekten ferahlatması, arta kalanları temizleyip cildimi sakinleştirmesi hoşuma gitti. Yalnız kesinlikle arındırıcı bir tonik değil. Nemlendirme özelliği de yok. İçinde bol bol antioksidanlar var da diyemem. Hal böyle olunca anlık hoş bir histen öte bir etkisini göremedim. O yüzden artık sadece kil maskelerinin ardından cildimi rahatlatmak ve maske artıklarını temizlemek için kullanıyorum.

200 ml.lik plastik şişede satılıyor ve etiket fiyatı 92 lira. Temiz içerikli, hoş kokulu ve ferahlatıcı olsa da etkisinin bu fiyatı hak ettiğini düşünmüyorum. Bu yüzden yeniden almayacağım. Ama her şeye reaksiyon gösteren bir cildiniz varsa, fiyatı ne olursa olsun yeter ki nazik olsun diyorsanız Darphin Tonique Fraicheu'ü deneyebilirsiniz. Keyifle de kullanırsınız.

7 yorum:

  1. Dermatologum toniklerin komedon yaptığını söylediğinden beri ne kulanıyorum ne ilgim var:D Sadece peter thomas roth unkiler arada dikkatimi çekiyor ama onda da aha/bha lı pedleri tonik amaçlı da kullandığımdan kendimi zaptediyorum:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün tonikler mi komedon yapıyormuş?! Ben Avene'in Cleanance serisinden pudralı toniğini sevmiştim oysa...

      Sil
  2. Fiyatı gerçekten bir abartılı ama ben kullandığımda çok sevmiştim bu toniği. Cildimi hiç germeden, hassasiyet yaratmadan temizlemiş ve nemlendiriciye de güzel hazırlamıştı. Fakat fiyatı nedeniyle yeniden almaya niyetlenmedim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten dediğin gibi çok nazik, nemlendirmese de cildi nemlendiriciye hazırlayan bir ürün. Ben de severek kullanıyorum aslında ama her seferinde de neden bu kadar pahalı diye düşünüyorum.

      Sil
  3. bana da firma göndermişti pek bir etkisini göremediğim için buzdolabına koydum elimdeki tonik bitince kullanmayı yeniden düşünüyorum ama fiyatı çok yüksek gerçekten :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tonikler de göz kremleri gibi, etkilisini bulmak zor. Keyifle kullanacağını düşünüyorum ama sürekli alınacak bir ürün değil sanki.

      Sil
  4. içten yorumun için çok teşekkürler, bende almayı düşünmüştüm ancak yorumlardan sonra sanmıyorum, fiyatı özelliğine göre çok yüksek geldi..

    YanıtlaSil