19 Ekim 2016 Çarşamba

Bitenler


Çoook geç kamış bir bitenler yazısı bu. Ekimin ortasını geçtik ama ben Ağustos-Eylül aylarında biten ürünleri yeni yazıyorum. Her zamanki gibi ürünlerin isimlerine tıklayarak detaylı yazılara ulaşabilirsiniz.


L'oreal Elseve Yağlanma Karşıtı Şampuan: Favori şampuanım. Etkili, ucuz, güzel kokuyor, bol köpürüyor.

Cyrene Biomimetic Keratinli Saç Maskesi: Hindistancevizi yağı ve shea yağı bazlı bir üründü. Banyoda saç kremi gibi her yıkamadan sonra kullandım. İddia ettiği kadar nemlendirici olmasa da benim yağlanmaya meyilli saçlarıma yeterli geldi. Fiyatı bence fazla bu yüzden yeniden almayı düşünmüyorum.

Neutrogena Ultra Sheer Face Sunscreen: Etkili, ucuz ve son derece hafif yapılı bir kremdi. Severek kullandım. Tek kötü tarafı ülkemizde satılmaması. Yeniden almak mı? Bulursam stoklarım.

Neutrogena Visibly Clear Pembe Greyfurt Günlük Peeling Jel: Günlük olarak kullanılabilecek bol parfümlü ve sülfat içerikli ama cildi de iyi temizleyen sıradan bir jeldi. İstediğim peeling etkisini alamadığım için yeniden edinmeyi düşünmüyorum.

Himalaya Herbals Besleyici Cilt Kremi: Hoş kokulu, orta derecede nemlendirici, uygun fiyatlı bir ürün. Yalnız iddia ettiği kadar doğal veya temiz içerikli değil. Belki yine alabilirim, bilmiyorum. Muadili çok.




Avene Reparateur Apres-Soleil Lait: Mini boy olduğundan birkaç haftada kullanıp bitirdim. Yüze hatta göz çevresine sürülebilecek kadar nazik olmasını, nemlendirmesini, hemen emilmesini beğendim. Fiyatı da dermokozmetik ürünlere kıyasla uygun sayılır.

Institute Esthaderm Eau Cellulaire Sprey: Boyuna göre (35 ml.) bereketli ve yağlı cildime ağır gelmeyen bir üründü yalnız bildiğimiz sudan ne farkı olduğunu da anlamadım. Üstelik pahalı da bir ürün. İçindekiler listesine de ulaşamadım. Asla yeniden almam.

Bebak Bademli El ve Vücut Kremi: Formülü yenilenmiş. Kıvamı azalmış, parabenler içerikten çıkmış ve acıbadem yerine jenerik bir parfüm kokuyor artık. Bu haliyle de fena değil ama eski kokusunu daha çok seviyordum. Arada çantama atmak için küçük boyunu almaya devam edeceğim.

NOB Oje Çıkarıcı: Asetona göre pahalı ama seyahatler için birebir. Ojeyi kolayca çıkarıyor ve yağlı bir yapısı olduğu için tırnak çevresini aşırı kurutmuyor.

The Body Shop Camomile Göz ve Dudak Makyajı Temizleyici: Misel su gibi, su kıvamında, kokusuz ve renksiz bir ürün. Temizleme gücü de misel sudan fazla değil. Üstelik gözlerimi de çok rahatsız etti. hiç beğenmedim, iyi ki küçük boyunu almışım.

L'action Kil Maskesi: Bu maske toz halindeydi. Uzun süre su ekleyip kullanmaya üşendim. Sonunda kullandığımda da memnun kaldım ama toz maskelere hep üşeneceğimden bir daha almayacağım.

Himalaya Herbals Diş Macunu: Koyu renk bir macun. Yumuşak fakat alışılmadık bir tada sahip. Fena değildi. Fiyatı 1 veya 2 lira olduğu için almıştım yine alabilirim.

Cyrene SPF 15 Nemlendirici: Çoook güzel kokuyor ve güçlü bir nemlendirici ama hem aşırı nemlendirmesi hem de SPF'inin düşük olması benim cildime uygun değil. Üstelik fiyatı da baya var.

Cyrene Advanced Micro Exfoliating Scrub: Minik parçacıklar olan bir scrubdı. Pek bir özelliğini göremedim.

Dermotologica Cleansing Wash: Köpürmeyen ama azıcık kullanınca bile cildi iyi temizleyen bir üründü. Temizleyiciye fazla para vermeyi sevmediğimden tam boyunu almayı düşünmüyorum.



Uni Baby Islak Havlu: Dokusunu, ıslaklığını, kapaklı olmasını ve hemen kurumamasını beğendim. Sondaki birkaç mendil kurudu tabi ama hangisinde kurumuyor ki!?

Diş fırçaları: Biri Sensodyne'in Expert serisinden Curapox muadili favori diş fırçam. Yıllardır da değişmedi. Diğer de ikili pakette satılan çok çok uygun fiyatlı, performansı ise ortalama olan Colgate diş fırçası.

Lagrita Pamuk: A101'den denemek için aldım. Bim'in Apax'ıyla aynı fiyat: 1,45 tl. Bariz fark olmasa da Apax'ı tercih ediyorum ama bu ürünün de fiyat/performans oranı gayet güzel.

Nivea Pure & Natural Makyaj Temizleme Mendili: Watsons'daki görevlilerin aşırı övmesi sonucu Neutrogena'yı bırakıp bunu aldım. Tatilde misel su yerine kullandım ve zar zor bitirdim. Mendiller yeterince nemli değildi üstelik göz çevremi çok yaktı. Zaten sürekli kullanım için ne sağlıklı ne de hesaplı.

4 yorum:

  1. o zaman gelsin yeni kozmetikler :)

    YanıtlaSil
  2. nivea'nın her makyaj temizleme mendilinde aynı sorun var ne yazık ki, herkesin gözlerini ve hatta göz çevresini cayır cayır yakıyor. Acilen formül değişikliğine gitmeleri lazım! Yenilerini güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bebak mendiller daha da fena yapmıştı. Nivea'yı da tümden listeden çıkardım. Sanırım mendil işi bana göre değil ama son kez Neutrogena'yı da denemek istiyorum. Yorum için teşekkürler.

      Sil