14 Eylül 2016 Çarşamba

Neutrogena Visibly Clear Pembe Greyfurt Serisi


Neutrogena birkaç yıl önce yağlı ve sivilceye meyilli ciltler için olan Visibly Clear serinden Pembe Greyfurt ürünlerini çıkardı. Neutrogena Visibly Clear Pembe Greyfurt Günlük Peeling'i o zamanlar denemiş ve tekrar alacak kadar etkilenmemiştim. Hem Günlük Peeling'i hem de Neutrogena Visibly Clear Pembe Greyfurt Yüz Temizleme Jeli'ni yeniden deneme şansım olunca yorumlarımı yazayım dedim.


Daha önce de denediğim Günlük Peeling Jel'den bahsedeyim.  Günlük Peeling Jel cildi kurutmadan ve tahriş etmeden temizlemeyi, içindeki tanecikler ile sivilce ve siyah noktaları gidermeyi vaat ediyor. Ürün aslında SLS içeren bir jel ve içindeki taneciklerden oluşuyor. 

Bence tanecikler gerçekten günlük kullanıma uygun, küçük ve yuvarlak yapılı. İlk kullandığımda günlük olarak sabah-akşam kullanmıştım ve  bir sorunla da karşılaşmamıştım. Yalnız tanecikler küçük olduğundan peeling etkisini görmeniz için normal bir jelden daha fazla ürün kullanmanız gerekiyor. Bu da hem ürünün çabuk bitmesine hem de cildinizin zor durulanmasına neden oluyor.  Az kullandığınızda da normal bir jelden farkı kalmıyor. Ben peelingi günlük değil de haftada 2-3 kere kullanmayı seviyorum, haliyle cildimi daha çok yumuşatan daha etkili ürünleri tercih ediyorum.

Günlük Peeling'in cildi kurutmadığı iddiasına da katılamayacağım. Cildimin aşırı yağlı olduğu yaz günlerinde sorun değil ama kışın nemlendirici kullanmadan bu ürünü kullanamam. Bu açıdan hassas veya yer yer kuru bir karma cildiniz varsa kullanmanızı önermem. Ayrıca Günlük Peeling'i duş jeli olarak da kullanılabilecek kadar bolca köpürüyor. Kullandım ordan biliyorum :) Temizlemesi de gayet iyi.


Yüz Temizleme Jeli'ni ise ilk kez kullandım. Bu jel ciltten yağı arındırmayı, salisilik asitle siyah noktaları önlemeyi, cildi de kurutmamayı vaat ediyor. Pompalı 200 ml.lik şişede, kullanımı pratik. Bu da Günlük Peeling gibi bolca köpürüyor ve yine zor durulanıyor. En azından yarım pompa kullanarak bu sorunu çözebiliyorsunuz.

Bir aydır sabah-akşam kullanıyorum. Sivilceyi engelleme konusunda etkili olduğunu düşünmüyorum.  Bir ayda 6 yüzeysel sivilce çıkardım. Belki Yüz Temizleme Jelinden kaynaklanmadı ama jel sivilceleri de engellemedi. Temizlemesinden ise memnunum.

Ayrıca iki ürün de yoğun şekilde greyfurt kokuyor. Koku pek yapay değil ama herkes sevmeyebilir. Üstelik cilt ürününe göre koku da kalıcı.

Kısaca uygun fiyatlı, cildi iyi temizleyen ürünler ama bende yeniden alma isteği uyandıracak kadar etkili değiller.

9 yorum:

  1. Market ürünlerinden iyi performans beklemek boş :D ama el mahkum yahu 100 lira bi temizleme jeline verilir mi henüz hayır diyorum hhihhiihhiih

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avene veya La Roche-Posay'in ürünleri o kadar pahalı değil. Ben onları tercih ediyorum.

      Sil
  2. Fena değildi bunun jelıde aslında diğer nıvealara garnıerlere göre bir nebze iyiydi genede.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Neutrogena bana da diğer market markalarına göre bir gömlek daha iyi geliyor.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Teşekkürler ;) Kullandım, hatta bitirmek üzereyim :)

      Sil
  4. ben o kadasr memnunum ki iki tane aldım yağlı sivilceli bi cilde sahibim bıraktıgı koku bende temiz hissi uyandırıyor kullanmaya başladım başlayalı siyah noktaları azalttı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kokularını ben de sevmiştim aslında ama sevmeyeni de çok.

      Sil
  5. Ben almak istiyorum günlük peeling jeli ve greyfurt yüz temizleme jeli gratisde var mıdır? 😋😋😋

    YanıtlaSil