7 Eylül 2016 Çarşamba

Avene Onarıcı Güneş Sonrası Süt


Yaz bitiyor. Belki de artık bu yazıda bahsedeceğim ürüne ihtiyacınız kalmadı. Belki de geç bir deniz tatili yapmak üzeresinizdir ve bu yazı tam zamanında yayınlanmış olacak. Bugün Avene Onarıcı Güneş Sonrası  Süt'ten (Avene Reparateur Apres-Soleil Lait) bahsedeceğim. 

Yıllarca güneş sonrası kremlerini saçma buldum; nemlendirici losyondan farklı olmadığını, cilt kızarıp acıdıysa yara-yanık kremi uygulamak gerektiğini düşündüm. Bu sefer tatil öncesi güneş kremi almaya çalışırken tek tatilde bitirebileceğim kadar küçük ve uygun fiyatlı Avene Onarıcı Güneş Sonrası  Süt'ü görünce deneyeyim dedim.

Baştan söyleyeyim genel olarak üründen memnun kaldım. Bir haftalık yoğun deniz-güneş tatilinde ve sonrasındaki hafta kullandım. Cildimi nemlendirdi ve anlık olarak rahatlattı. Cildim kuruyup gerilmedi, pul pul olmadı. Su bazlı jel yapıda bir ürün olduğu için cildime dağıtmak çok kolaydı, çok çabuk emildi ve hafif bir serinlik hissi verdi. Adında geçtiği gibi onarıcı bir etkisi olduğunu düşünmüyorum.


Avene Onarıcı Güneş Sonrası  Süt su yerine Avene termal suyu içeriyor, paraben içermiyor. Parfüm oranı fazla değil ve hafif, hoş bir kokusu var. İçeriğindeki temel nemlendirici ise likit parafin, yani mineral yağ.

Ben 50 ml.lik deneme boyunu 2 haftalık günlük kullanım ile bol bol uygulayarak bitirdim. Avene Onarıcı Güneş Sonrası  Süt'ün tam boyu ise 200 ml.lik pompalı şişede satılıyor. Etiket fiyatı 39 lira ama internetten %20-30-40 indirimli alabilirsiniz. Bu fiyatıyla dermokozmetik bir ürün için pahalı olmadığını düşünüyorum. Yapısını beğendiğim için ileride vücut losyonu niyetine alıp kullanabilirim ama güneş sonrası için özel bir ürün gerekir mi derseniz fikrim değişmedi; bence gereksiz, sevdiğiniz bir nemlendirici de aynı işi görecektir.

8 yorum:

  1. güle güle kullan canım ihtiyacı olanlar için güzel bir ürün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün kesip son kez kullanarak bitirdim :D

      Sil
  2. Ya bu ürünün 50 mL'lik boyu alışverişimde hediye olarak gelmişti ama ben 2 hafta tatile yetmez diye yanıma almamıştım! Seneye aklımda olsun madem :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek kişiye iki hafta yetiyor ama bozulmadan kullanmak istersen vücut losyonu yerine de kullanabilirsin.

      Sil
  3. Markanın bu ürününü ilk kez gördüm. Ben güneş sonrası ürünleri seviyorum. Özellikle aloveralı ürünlerr cildi çok güzel yatıştırıp, sakinleştiriyorlar. Deniz ve güneş uzun süreli olmazsa bir nebze ama diğer türlü cildi ister istemez yıpratıyor. Aklımda olsun bu ürün! Teşekkürler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aloe Vera jeli hiç kullanmadım ama onu merak ediyorum. Aklıma düştü şimdi :D

      Sil
  4. Mamacim ve eczaneden yaptığım alışverişlerde tester olarak verildi bana da. Sevdim ben de fena değildi=)

    YanıtlaSil