31 Mayıs 2016 Salı

Rimmel London Lasting Finish by Kate Moss Rujlar


Rimmel London Türkiye'de satılmaya başladığından beri pek çok ürünüyle popüler oldu; mesela mat pudra, ojeler... ve rujlar. Ben de Rimmel London Lasting Finish by Kate Moss (siyah) serisinden 31 numarayı ve Lasting Finish Matte by Kate  Moss (kırmızı) serisinden 105 numarayı uzun zamandır kullanıyorum.

İlk aldığım ruj siyah kapaklı 31 numara idi. Soğuk tonlu kırmızı-pembe olan bu ruj gayet parlak, çarpıcı duruyor. Benim sürekli kullanabildiğim bir renk değil. Bazen çok ucuz durduğunu düşünüyorum. Sadece belirli kıyafetlerle veya makyajlarla kullanabiliyorum. 

Pigmentasyonu gayet iyi, dudakta parça parça durmuyor ve tam olarak örtücü. Formulasyonu fena değil, dudak çizgilerinden taşmıyor. Dudakları kurutmuyor. Kalıcılığı ise adının tersine ekstra uzun değil, yemeli içmeli bir akşamda 2-3 kere tazelemem gerekiyor.

Yapay, şekerli bir kokusu var. Rujun kapağını her açtığımda beni rahatsız ediyor ama dudakta varlığını pek hissetmiyorum.


Yaklaşık altı ay önce de kırmızı kapaklı 105 numarayı aldım. 31 numaranın performansı ve duruşundan fazla etkilenmediğim için Rimmel rujlara hiç dikkatli bakmamıştım ama 105 numaranın rengini görür görmez kafama kazıdım. Çünkü yıllardır ''nude'' rujlara bakıp bakıp ben bunları kapatıcı niyetine kullanırım diyordum. Doğal bir gül kurusu olan 105 numarayı görünceye kadar hiç kendi nude rnegimi bulamayacağımı sanıyordum. Bu renk benim için gerçekten çıplak dudak rengi. 105 numarayı uyguladığımda dudaklarımın renginde değişiklik olmuyor. Sadece dudak çerçevesi belirginleşiyor ve dudaklarım daha pürüzsüz ve tek renk görünüyor. Dudaklar için bb krem gibi bir şey yani.

105 numara kokusu açısından da 31 numaradan daha iyi. Yine belirgin bir kokusu var ama en azından vanilyayı andıran klasik ruj kokusu. Yalnız kırmızı kapaklı seri güya mat olmasına rağmen görüyorsunuz ki rujun matlıkla alakası yok. Siyah kapaklı seri gibi gayet saten bitişli bir ruj, bundan da şikayetçi değilim. Kalıcılığı ise pek fazla değil, bana 31 numaradan daha çabuk çıkıyormuş gibi geldi.


Özet; 15 liraya alabileceğiniz, dudağı kurutmayan, pigmentasyonu güzel, duruşu hoş rujlar. Ağır kokuları ve iddiasının aksine kalıcılığının fazla uzun olmaması ise negatif tarafları. Nude ruj bulmakta zorlanan esmer veya koyu renk dudaklara sahipseniz 105 numaraya mutlaka bakın. Çok çok güzel bir renk! :)

6 yorum:

  1. 105 numarayı beğendim fazla ruj sürmeye alışık biri olmadığımdan doğal renkler benlik tam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ben de senin gibi pek ruj sürmüyor, aklıma bile gelmiyor. İstisnası 105 numara :)

      Sil
  2. 105 gerçekten çok tatlı bir renkmiş, güle güle kullan!

    YanıtlaSil
  3. bu seriyi be nde çok seviyorum, benim favorim de koyu kırmızı olanı kırmızı serinin, numarasını unuttum 107 miydi ki.. 105 i de bir bulsam alacağım, harika cidden. güle güle kullan =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 107 numarayı da çok duydum. İndirim zamanı güzel tercih olabilir :)

      Sil