21 Şubat 2016 Pazar

Coast to Coast Pore Purifying Foaming Cleanser


Coast to Coast Avustralya'nın yerli bitki ve mineralleri ile doğal ve etkili bakım ürünleri sunma iddiasındaki bir marka. Daha önce bu markanın yağlı ve karma ciltler için olan Rainforest serisinden gözenek temizleyici yeşil kil maskesinden bahsetmiştim. Bugün de yaklaşık 3 aydır kullandığım Coast to Coast Pore Purifying Foaming Cleanser'dan (gözenek arındırıcı köpüren temizleyici) bahsedeceğim.

Yağlı ciltler için geliştirilen temizleyiciler genelde çok agresif ve yıpratıcı oluyor. Coast to Coast Pore Purifying Foaming Cleanser genelin aksine sülfatsız, nazik bir temizleyici. Ne kadar adında foaming geçse de çok çok az köpüren hatta köpürmeyen bir jel. Az bir miktar jeli nemli cilde masaj yapmanız yeterli oluyor. Kolay durulanıyor.


Yukarıda da görebileceğiniz gibi temizleme jeli tüm kiri ve yağı nazik ama etkili bir şekilde ciltten uzaklaştırmayı, yağ salgısını lilly pilli, okaliptus ve çay ağacı yağı ile düzenlemeyi, salisik asitle sivilceye neden olan bakterileri yok etmeyi ve tüm bunları yaparken de cildin doğal nem dengesini bozmamayı vaat ediyor. Kısaca rüya gibi bir şey... ve tabi ki ürün bunların hepsini birden yapamıyor.

Coast to Coast Pore Purifying Foaming Cleanser cildi temizleme, kurutmama ve nazik olma konusunda son derece başarılı. Cildi aşırı kurutmadığı için cildin panik halinde aşırı yağ üretmesine de neden olmuyor ama bunun dışında yağlanmama bir etkisi olmadı. İçindeki salisilik asit oranını bilmiyorum ama sivilcelerim üzerinde de kayda değer etki göstermedi.

Kokusu çok doğal ve ferah.  Kokusunu özellikle sevmiyorum ama şikayetim de yok. Çay ağacı yağının kokusu belli belirsiz ve rahatsız etmiyor. Ben daha çok nane ve lavanta yağı kokusu alıyorum. Ürünün içinde zaten ikisi de var. Diğer içeriklere ürünün internet sayfasından ulaşabilirsiniz.

Gördüğünüz gibi ürün 100 ml.lik bir plastik tüp içinde. Ambalajıyla ilgili tek sıkıntım çevirmeli kapağın pek pratik olmaması. Az bir miktar yettiği için bereketli de bir ürün ama yaklaşık 50 liralık fiyatı bence yine de fazla. Coast to Coast Pore Purifying Foaming Cleanser temiz içeriği ve nazik temizlemesiyle severek kullandığım bir ürün oldu ama pahalı ve erişmek de zor olduğu için yeniden almaya çalışmayacağım.

4 yorum:

  1. Fiyatı cidden yüksekmiş daha uygun markalarda da güzel temizleme ürünleri var bence onları kullanmak daha mantıklı ♥ teşekkürler güzel paylaşımın için ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için ben teşekkür ederim. Şu an 10 avroya aldığım 300 ml.lik Avene Cleanance Gel'i kullanıyorum, herhalde 5 kat daha ucuz ve gayet memnunum :D

      Sil
  2. İçerik olarak güzelmiş ama hep ml olarak az hem de fiyat olarak yüksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir daha Avene ve La Roche Posay'den şaşmayacağım :D

      Sil