25 Ocak 2016 Pazartesi

Taze Bitti


Bu yazımda Kasım ve Aralık ayında bitirdiğim ürünlerden bahsedeceğim. Neredeyse ocak bitiyor, yeni bir bitenler yazısı bile yazılabilir ama Ocak'ta bitenleri yeni yıl temizliğinde çöpe gidenlerle birlikte yazmak istiyorum. 

Önce makyajla başlıyorum:


* Stila İkili Far: Evet doğru okudunuz, far bitirdim. Hem de dibini sıyırarak. Stila'nın açık ve koyu pembe farlarını 7-8 yıldır kullanıyordum. Rengini, pigmentasyonunu, kalıcılığını çok sevmiştim. Son yıllarda biraz taşlaştı ve performansı düştü ben de yeniden presledim. Toz ürünlerin nasıl presleneceğini BURADAN okuyabilirsiniz.) Eskisinden bile iyi oldu! Stila ülkemizde satılmıyor, kolayca erişebilsemdim diğer farlarını da denemek isterdim.

* Nina Ricci EDT: Bu bitirdiğim ikinci veya üçündü şişeydi. Tatlı bir koku olduğu için genelde serin mevsimlerde kullanıyordum bu yüzden birkaç yıldır elimdeydi. Biraz daha kalsaydı kokusu bozulmaya başlayacaktı sanki.

* Clinique High Impact Maskara: Pek fazla hacim vermeyen ama kirpikleri güzel uzatıp kolay temizlenen bir maskaraydı. Pahalı olduğu için tam boyunu almayı düşünmüyorum.


Yine cilt ürünlerini bitirmekte sıkıntı çekmedim:

* Cyrene Argan Milk Serum: AHA'dan cildim pul pul olduğunda kullandım. Sorunumu tamamen geçirmese de baya etkili oldu. Kuru bir cildim olsaydı alabilirdim ama genel olarak böyle bir ürüne ihtiyacım olmadığı için almayı düşünmüyorum.

* Purederm CO2 Therapy Skib Revival Treatment Maske: Kağıt maskelere alışamadım. Hele bu maske yapış yapış bir his bırakmak dışında hiçbir işe yaramadı. Zaten kullanımı da zahmetli. Bence zahmet edip almayın.

* Garnier Neem Yüz Temizleme Jeli: Seyahatlerde kullanmak için almıştım. Bana sıradan bir temizleme jeli gibi geldi. Ne iyi ne kötü, işini yaptı. Himalaya Herbals markasının neem özlü jelini daha çok beğenmiştim.

* Coast to Coast Pore Purifying Green Clay Mask: Cildi kurutmadan arındıran güzel bir maskeydi. Türkiye'de erişim olmadığı için pek üzülmüyorum çünkü biraz pahalıydı.

* L'oreal Perfect Clean Peeling: Duşta kokusu ağırlaşsa da genel olarak memnun kaldım. İşini yapan bir temizleyici. Bunun bir de silikon yüz temizleme pedi var esas o çok güzel bir ürün. Sırf o parça için bile tavsiye edebilirim.


* Dr. Scheller Aynısefa El Balsamı: Çok koyu kıvamlı, doğal içerikli ve etkili bir üründü. Başta aşırı yoğun yapısı yüzünden kullanamayacağımı sanmıştım ama banyolardan sonra ayaklarıma ve ellerime, özellikle tırnak kenarlarına uyguladım. Fiyatı da çok uygundu. Bir gün yeniden alabilirim.

* Alterra Yeşil Limon ve Agav Özlü Vücut Losyonu: Güzel kokulu, temiz içerikli ve güzel nemendiren bir üründü. Yalnız istediğim kadar hızlı emilmemesi yeniden almamı engelledi.

* Alviana Aloe Veralı El Kremi: Aloe veralı olduğu için almıştım. Ellere iyi nem verse de biraz geç emilmesi ve yağlı yağlı parlaması hoşuma gitmedi. Almanya'dan almıştım, yeniden alamayacak olmama da üzülmedim.


* Gliss Million Gloss Şampuan: Bence fena değildi. Kokusu hoşuma gitti. İyi köpürüyordu ve alıştıktan sonra saçımı güzelce temizlediğini de düşünmeye başlamıştım. Yalnız saçımı hafifçe sertleştirmesi hoşuma gitmedi. Ortalama bir üründü bu yüzden tekrar tekrar almaya gerek yok.

* Isana Tıraş Köpüğü: Çok yapay bir kokusu vardı, köpüğünün yapısını da pek beğenmedim. Bunun yerine Gilette maskasının köpüğünü kullanıyorum artık.

* Wellness & Beauty Vanilyalı Duş Köpüğü: Yazısını yazmak isteyip de yazamadıklarımdan. Pasta kreması gibi kokan, pratik bir üründü. Ben lifle kullandım ve az bir miktar köpük yeterli geldi. Bu yüzden belki de genel kanının aksine bereketli buldum. Cildi de kurutup germiyor. Yeniden alabilirim.

* Essence Gül Ağacı Tırnak Çubuğu: Bir pakette 4 tane ince tırnak kenarındaki etleri ittirmeye yarayan çubuklardan vardı. 10 lirayı biraz pahalı buluyorum bu ürün için. Silikon aparatlardan almaya karar verdim.

4 yorum:

  1. Clinique maskarayı severek kullanıyorum. Ağırlık yapmaması, alt kirpiğe rahat uygulanması, temizlenmesi ile sevdiğim maskaralarım arasında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de severek kullandım, bir de bu kadar pahalı olmasaydı iyiydi :)

      Sil
  2. wellness köpüğe bayılıyorum kokusu harika :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet gerçekten de güzel. Daha önce vanilya kokusu hiç ilgimi çekmezdi. Bu üründen sonra vanilyalı şeylere dikkat eder oldum.

      Sil