23 Aralık 2015 Çarşamba

Catrice Absolute Tekli Farlar


Catrice'in Türkiye'ye gelmeden önce merak edilen bir markaydı, ben de Almanya'ya gitmeden farlarının çok güzel olduğunu duymuştum. Durum bu olunca ben de Catrice Absolute genelde kullandığım renklerden mat bir pembemsi krem (90 Bring Me Frosted Cakes) ve sedefli bir açık pembe (540 Rose Marie's Baby) tekli far aldım (Bkz: Almanya'dan Aldıklarım). 

Beklentim yüksekti ama aşağıdaki fotoğraftan görebileceğiniz gibi farların pigmentasyonu çok düşük. Parmak ile uygladığınızda sonuç nispeten daha iyi ama fırça ile göz kapağınıza uyguladığınızda pandaki rengi yakalamak için çok çaba sarf etmiz gerekiyor. Sedefli olan Rose Marie's Baby gün içinde soluyor ama parıltısı kalıyor. Bring Me Frosted Cakes ise dokunmadığınız sürece yaklaşık 5 saat dayanıyor ama yanlışlıkla en ufak dokunuşunuzda iz bırakmadan kayboluyor.


Belki de pigmentasyonu düşük olduğu için Catrice Absolute farları dağıtma sorunu yaşamadım.  İnce bir yapısı yok, kullandıkça panda pütür pütür parçalar görünür oluyor fakat tebeşirsi bir yapısı da yok. Göz kapağında toz toz durmuyor. 

Farlar akrilik, şeffaf ve sade bir ambalaja sahip. Bence hem şık hem de kullanışlı. Bir pada 2 gram ürün var. Genelde farların 3 ila 1,5 gram arasında olduğu düşünülürse fena değil. Her halükarda çok pahalı olmadığı ve uzun süre dayanacağı için sorun değil.

Geçen yıl Catrice Absolute farın tanesini 2,75 avroya almışım, yani 7-8 lira gibi birşeymiş. Bildiğim kadarıyla artık Rossmann'da yaklaık 15 liraya satılıyor. Kalıcılığından ve pigmentasyonundan memnun olmadığım için bence bu fiyata değmez ama bir rengini çok beğendiyseniz ve mutlaka denemek istiyorsanuz mutlaka indirimli alın.

2 yorum:

  1. Ay evet, açık renkleri hele hiç görünmüyormuş... baz olarak bir krem far kullanırsan belki bu farları da değerlendirebilirsin diye düşünüyorum. Acaba koyu renklerinde durum nasıl? Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koyu renkler kullanmadığım için almadım, bilmiyorum. Şimdilik çantamda ofis çekmecesinde filan geziniyorlar, sıkışırsam idareten kullanıyorum :)

      Sil