26 Eylül 2015 Cumartesi

Primavera Balancing Nemlendirici


Primavera doğal içeriğiyle ön plana çıkan bir Alman markası. Bugünkü konumsa markanın yağlı ciltler için olan Balancing serisinden ıhlamur ve üzüm çekirdeği özlü nemlendiricisi. Ben bu mini boy nemlendiriciyi bir setle birlikte aldım ve yine serinin toniği ve yüz temizleme jeliyle birlikte bir aya yakın kullandım. Artık yorumlarımı paylaşmaya hazırım

Primavera Balancing Nemlendirici çabuk emilmeyi, aydınlık ve mat bir cilt oluşturmayı ve sebumu düzenleyerek nem dengesini sağlamayı vaad ediyor. Cremefluid, yani akışkan bir krem. Gerçekten de ince yapılı beyaz bir ürün. Cilde dağıtmak yedirmek çok kolay. Diğer taraftan cilt tarafından çok kolay emilen bir nemlendirici olduğunu düşünmüyorum. Bir süre cildinizde yapışkan bir his bırakıyor ve uzun süre dokunduğunuzda cildinizde bir şey olduğunu anlıyorsunuz. 


Az bir miktar losyon tüm cilde yeterli geliyor. Bunun bir nedeni rahatça dağıtılabilmesiyken diğer bir nedeni de ürünün gayet nemlendirici olması. O kadar ki bence yağlı ciltler için tasarlanmış bir krem için fazla nemlendirici. Cildim birkaç saat içinde parlamaya başlıyor. Nasıl parlamasın? Aşağıda ürünün içeriğini görebilirsiniz. Göreceğiniz gibi içinde ayçiçeği, zeytin, kuşburnu, ıhlamur, kanola, jojoba, üzüm çekirdeği gibi çeşit çeşit yağ var. Yağlı ciltlere bu kadar yağlı bir nemlendirici üretmek gereksiz hatta kötü. Niteki benim cilidime de özellikle yaz aylarında ağır geldi. Neyseki sivilce yapmadı ama beyaz noktalarımdaki son dönemdeki artış da gözümden kaçmadı.

Primavera Balancing Nemlendirici'nin içinde yağ olmasını beğenmesem de aslında çok güzel bir içeriğe sahip. İçeriğindeki hemen hemen tüm maddeler organik tarımla elde edilmiş. İçinde paraben ve mineral yağ yok. Yapay parfüm de içermiyor, kokusu esansiyel yağlardan geliyor. Kokusu belirgin ama doğal ben rahatsız olmadım. Yalnız uçucu yağlardan mıdır bilmiyorum ürün göz çevresinde kullanmaya pek müsait değil (sorun olmadığı sürece göz kremi yerine yüz nemlendiricimi kullanıyorum), hafif bir rahatsızlık veriyor.


Özet geçersem temiz içerikli ama yağlı ciltlere uygun olmayan, kuru havalarda normal ciltlerin severek kullanabileceği bir ürün. 30 ml.lik tam boyunun fiyatı da 26 avroymuş. Ben bu mini seti 10 avroya almıştım ve çok daha uyguna gelmişti (Alışveriş yazısı burada). Etiket fiyatını da vermediğime memnunum. Ben tekrar almayacağım uygun ciltli biri için iyi bir tercih olabilir.

Primavera Balancing Nemlendiricinin web sayfasına BURADAN ulaşabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Resim için marulun üzerine koyup çekmeniz çok zekice ve güzel durmuş :) Kameranız nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni şakacı… ama komik değil.

      Sil
    2. Amacım komik birşey değildi zaten? Güzel ve zekice olmuş yazdım sadece 😁

      Sil