25 Haziran 2015 Perşembe

Termal Su Meselesi


Termal sular bir dönem çok popülerdi. Fransa'nın termal su kaynaklarıyla meşhur kasabalarının adını taşıyan dermokozmetik markaların o yörenin termal sularını basınçlı şişelere doldurup satması bence harika bir ticari zeka örneği. Ben bu ürünlerden Avene ve La Roche Posay markalı olanları denedim. Yorumlarımdan önce ürünün iddialarına deyineyim.

La Roche Posay Termal Suyu, güneş başta olmak üzere dış etkenlerden tahriş olmuş cildi rahatlatıyormuş, cilt yaşlanmasını engellemeye yardımcı oluyormuş. Ciltte yoğun nemlendirme sağlıyormuş. 

Avene Termal Suyu'nun vaatleri şişesinin üstünde uzun uzun yazsa da aslında aynı şeyin türevleri, cildi rahatlatıyor. Güneş yanığı, epilasyon, traş, pişik gibi durumlarda yanma, kaşıntı, kızarıklık gibi şikayetleri azaltıyor.

Aşağıdaki fotoğrafta La Roche Posay Termal Suyu'nun içeriğini görüyorsunuz. Bu tabloya göre La Roche Posay'in termal suyu orta derece mineralli su (500-1500 mg/l) sınıfına giriyor. İçindekilerin çoğu bikarbonat ve kalsiyum. pH değeri 7 yani nötr. Avene termal suyu düşük mineralli (50-500 mg/l) su sınıfına giriyor. Avene'de de en çok bulunan mineral bikarbonat (271,5 mg/l), ikinci sırada kalsiyum  (51,3) geliyor. pH değeri 7,5. Kısacası aynı miktar suda La Roche Posay daha çok mineral içeriyor, o da litrede 0,6 gram! Onun da yarısından fazlası bikarbonat. 



Ben alırken herkes çok seviyor vardır bir hikmeti demiştim. Cildim yağlı olduğu için yazın hafif bir nemlendirici gibi de kullanılabilir diye düşünmüştüm. Nemlendirme etkisini göremedim. Ağdadan sonra bacaklarıma sıktım kızarıklıklarımda değişiklik olmadı. Gül suyuna karıştırdım, gül suyuna içme suyu karıştırmışım gibi oldu. Şişeden püskürterek kullandığımda serinlik veriyor tabiki ama sprey şişelerdeki sıvılar biraz serin oluyor zaten. Sırf serinlemek için bu kadar para verilirmez bence. Maden suyunu sprey şişeye koyup kullanmakla aynı şey. Okuduğum kadarıyla insanlar makyaj sabitlemek, gözeneklerini küçültmek gibi şeyler için de kullanıyorlarmış ki ürünlerin bu işlere yaramayacağı açık. Yarıyor diyenlere de şüpheyle bakıyorum. 

Alerjik, aşırı hassas, kızarma sorunu olan bir cildim yok. Belki de bu yüzden iki termal suyun da faydasını göremedim. O yüzden termal su işi kandırmaca demiyorum ama bu kadar popüler olmasının nedenini de anlamıyorum. Herkesin bu kadar problemli cildi olamaz ya. O yüzden diyorum ki aşırı alerjik ve hassas bir cildniz yoksa termal su edinmenize gerek yok. Ben elimdekileri 2 yıldır bitiremedim ve şimdi de çeşme suyu kullanabileceğim yerde makyaj süngerine sıkarak, gül suyuna karıştırarak, kil maskelerimi ıslatarak bitirmeye çalışıyorum.

10 yorum:

  1. Benim cildim inanılmaz alerjik... Kızarıklıklarımın ve kaşıntılarımın olduğu dönem Avene Termal Su kullanıyorum rahatlatıyor. Ama tenden tene ciltten cilde etkileri değişebilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok hassas, alerjik, yanma-kaşıntı-kızarıklık şikayeti olan ciltler için işe yarayacak bir ürün. Benim hiç de hassas olmayan yağlı cildime göre değil :)

      Sil
  2. Avene termal suyu kullanıyorum memnunum ama la roche markayı da çok merak ediyorum. Bu arada eğer bloğuma gelmediyseniz beklerim =) http://kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üçüncü keredir bloğuna davet ediyorsun ama ben zaten takip ediyorum. Artık ne diyeceğimi şaşırdım.

      Sil
  3. benim de çok sorunlu bir cildim yok ama çok severek kullanıyorum makyaj öncesi cildimi rahatlatıyor makyaj temizledikten sonra da nemlendiriciye zemin hazırlıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok denedim ama ben kullanmanın yolunu bulamadım. Bana normal suyu da yüzüme sıksam aynı rahatlamayı verir gibi geliyor. Nemli/ıslak cildin nemlendiriciyi daha iyi emdiği bir gerçek, o ayrı.

      Sil
  4. vichy kullanıp memnun kalmamıştım. Fakat Avene işimi görüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana Avene de La Roche Posay de etki etmedi :(

      Sil