25 Eylül 2014 Perşembe

Bath & Body Works Sea Island Cotton Duş Jeli ve Vücut Losyonu


Bath & Body Works duş jeli, vücut losyonu, vücut spreyi ve mum üreten bir marka. Ayak kremi, el kremi gibi başka ürünleri de var ama esas olayları duş jeli-losyon-sprey üçlü setlerinin milyonlarca farklı kokuda yapmak. Kaç çeşit kokusu var bilmiyorum. İnsan mağazada gerçekten şaşırıyor. O kafa karışıklığına rağmen işte bu güzelmiş dedirten bir kokuyla karşınızdayım: Sea Island Cotton

Sea Island Cotton bugüne kadar kullandığım en temiz kokulu şey olabilir. Ferah, sade, keskin olmayan, sabun kokusu ile 'aqua' grubu notaların karışımı bir şey. Aslında bu kokuyu tarif edecek tek kelime temiz. Losyonu ellerimde kullandığımda sanki ellerimi yıkamışım gibi bir his oluşuyor bende, o derece temiz kokuyor anlayın işte.


Duş jeli gayet güzel köpürüyor. Duş jellerinin durulanmamasından şikayet ederim genelde. Bu jelde böyle bir sorun yaşamadım. Temizlemesinden de memnun kaldım. Cildimi de kurutmadı ama kurumaya meyilli olan ciltler kremli jeller veya süt formundaki temizleyicilerden aldığı performansı bu jelden alamayacaktır. Bütün bu iyi özelliklerine rağmen bence kokusu dışında hiçbir özelliği öyle eşsiz, harika filan değil. Yalnız kokusu da koku hani. Bu kadar temiz kokan bir şeyle yıkanmak çok güzel bir his. Sanki vücudumla birlikte kafam da temizleniyor.

Losyonunu da sevdim. Nemlendirmesi bana yeterli geldi. Benim losyonlarda aradığım şey kolay dağılması ve hemen emilmesi. Gerçekten de yağlı his bırakmadan çabucak emiliyor. Kokusu yüzünden insan kremlenirken kendini bir kere daha temizlenmiş gibi hissediyor. Duş jelini kokusu dışında iyi-ortalama arası bulsam da losyonu gayet iyi buldum. 

Yoğun kokulu vücut ürünlerinden hoşlanmasam da bu ikiliyi severek kullanıyorum. Kokular kalıcı. Vücut spreyiyle de desteklenirse uzun süre bu güzel kokuyla dolaşmak mümkün olabilir. Yalnız bu temiz koku banyo ve sonrasındaki bakım seansında çok hoşuma gitse de işte de aynı saflıkta kokmak ister miyim bilemiyorum. İş yerinde veya akşamları daha kompleks kokuları tercih ederim. 



Ürünleçeriğini yukarıda görüyorsunuz. İki üründe de shea ve e vitamini olduğu belirtilmiş. Ürünlerin içeriğini yukarıda görüyorsunuz. Temiz içerik isteyenleri asla tatmin etmeyecek ürünler. Zaten güzel olsa da bu kadar yapay ve çok koku içeren bir ürünün içeriğinin temiz olduğunu söylemek saçma olur. Zaten 'parfum'un içerik listesinde üst sıralarda olduğu görülüyor. Paraben ve SLS var.

Özetle Bath & Body Works'un Sea Island Cotton kokulu duş jelini ve vücut losyonunu beğendim, kokusunu çok çok beğendim. Fiyatı (üç küçük boy ürün 45 lira kampanyasından almıştım sanırım) ve içeriği ise olumsuz tarafları. Sürekli alıp devamlı kullanacağım ürünler değil ama yılda birkaç kere bir küçük şişe iyi gider :)

2 yorum:

  1. Bu markayi cok duyuyorum ama denemek hic firsat olmadi, sanirim almanyada satilmiyor yada ben hic göremedim, güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok acayip ürünleri de yok sadece çok çeşitli ve güzel koku seçenekleri var. Çok büyük bir şey kaybetmiyorsun bence :)

      Sil