12 Şubat 2014 Çarşamba

Bebak Acı Badem Sütlü Makyaj Temizleme Mendili: Acısı Çok Acı


Makyajla aram olmadığı için makyaj temizleme ürünleri hakkında da pek tecrübem yoktur. İlk yazımda da belirttiğim gibi şu günlerde makyaj temizleyici arayışındaydım. Watsons'a bambaşka nedenlerle girdim ve Bebak Acı Badem Sütlü Makyaj Temizleme Mendili'ni görünce de neden olmasın diyip aldım. Fiyatı 4 buçuk lira gibi bir şeydi. 

Alırken de göz makyajımı çıkarabilir mi diye baktım; maskaranızı çok güzel temizler mealinde bir ifade görünce için rahat şekilde sepete attım. Bir blogda da Bebak'ın çok eski bir marka olduğunu, bu ürünün süt formunun ucuz ve fiyatına göre performansının güzel olduğunu okumuştum. Badem sütlü el kremini de zevkle kullanıyordum. Yani bütün şartlar sağlanmıştı.

Akşam eve geldim, mendili göz bölgeme sürmeye başladım. Daha yüzümü gözümü temizleyemeden kendimi lavabonun başında yandım anam diyerek yüzümü bol suyla yıkarken buldum. Hassas bir cildim olmamasına rağmen canım o kadar yandı ki! Dikkat ederseniz gözüm yandı demiyorum, kaşlarımdan elmacık kemiklerime kadar tüm göz bölgem kavruldu. 

Çok naif biri olduğumdan ben cildime sert davrandım, hırpaladım diye düşündüm ve ertesi gün göz kalemi ve fardan oluşan hafif makyajımı çıkarmak için yine Bebak kullandım ve yine acı bademin acısının nasıl bir şey olduğunu yaşayarak gördüm :)


Yukarıda ürünün içindekileri ve kullanım şeklini görüyorsunuz. Oradaki abla huzur içinde gözünü siliyor ama bu benim için geçerli değil. İçindekiler bölümü de ilgimi çekti. Herkes paraben fobi içinde ama bu üründe etil, metil derken parabenin her çeşidi var. Kimisi de zararlı değil, o olmazsa başka koruyucular koyarlar diyor. Ben kararsızım ama açıldıktan sonra 3 ay içinde tüketilecek bir ürün için bu kadar çok koruyucu fazla değil mi?

Şimdi bu ürünü göz ve dudak bölgesinden uzak tutarak kullanıp bitirmeye çalışıyorum. Oysa diğer kozmetik ürünlerinden farklı olan o sert acı badem kokusunu da sevmiştim. Şimdi Garnier'in yeni ürününü kullanıyorum. Onu da sonra anlatırım. 




2 yorum:

  1. Resmen dehşete düştüm! Bir makyaj temizleme mendilinde o kadar parabene ne gerek var yahu?
    Bu arada göz yakma sorunu da varsa alınmayacaklar listesine girdi bile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu yazıyı yazalı aylar oldu ve inanır mısın o paket hala bitmedi. Durum o kadar vahim.

      Sil