10 Ağustos 2016 Çarşamba

Shiseido Luminizing Satin Eye Color Trio (PK403 Boudoir)


Pembe far deyince insanlar ikiye ayrılıyor: severek kullananlar ve gözleri kızarmış gibi gösteriyor diyip saçma bulanlar :D Ben ilk gruptayım çünkü koyu renkler, morlar ve soğuk tonlu kahveler küçük gözlerimi daha küçük gösteriyor, göz çevremdeki morlukları vurguluyor. Stila'nın 2 renkli pembe farını bitirince yeniden far arayışına girmiştim. Sonun da Shiseido Luminizing Satin Eye Color Trio'nun PK403 Boudoir rengini aldım.

Shiseido'nun Luminizing Eye Color serisinin üçlü farları genelde canlı renklerden oluşuyor. Boudoir de gördüğünüz gibi bir Essie'nin Fiji ojesine benzer pembelik içeren bir bej, lilaya çalan orta tonlu bir pembeden ve kahverengi, kızıl tonları içeren koyu pembeden oluşuyor. 
  • En açık rengi çok severek kullanıyorum çünkü rengi açık olmasına rağmen pigmentasyonu çok çok iyi. Tüm göz kapağıma uyguluyorum; göz kapağımdaki koyu rengi maskeliyor, gözlerimin daha aydınlık görünmesini sağlıyor.
  • Ne açık ne de koyu tonlu olmasına rağmen ortadaki renk bence paletteki en iddialı renk. Genelde göz kapağımın dış taraftan üçte birlik kısmına uygulayarak kullanıyorum. Renkli makyaj hevesimi alıyor.
  • En koyu renk ise benim için harika bir katlanma bölgesi rengi. Gözlerimin daha çukurda görünmesine veya göz çevremin daha koyu veya mor görünmesine neden olmadan güzel bir geçiş sağlıyor. Kızıl, pembe tonları cildime canlılık katıyor. Üstelik iyice dağıtıldığında da son derece doğal duruyor. Öyle ki bir arkadaşım bu farı sürdüğüm gün bana gözümdeki "nude" farın çok hoş durduğunu söylemişti.
Parmakla tek kat ve hafif uygulama.
Farların hepsi de çok pigmentli, kalıcı ve yumuşacık bir yapıya sahip. Çok ince ve yumuşak yapılı oldukları için uygulaması, dağıtması son derece kolay. Shiseido Luminizing Satin Eye Color Trio adından da anlaşılacağı gibi saten bitişli. yaklaşık 1 buçuk yıldır kullanıyorum ve en çok kullandığım en açık renkte biraz çukurlaşma oldu ama bence tozutmadığı ve pigmentli olduğu için farlar son derece bereketli.

Shiseido'nun daha önce de pudrasını ve kapatıcısını kullanmıştım. İkisini de favorim yapacak veya bittikçe alacak kadar sevmemiştim. Bu far üçlüsü ise gerçekten favorim oldu. Özellikle en açık rengi bol bol kullandığım için çabuk bitecek diye üzülüyorum. Herhangi iki rengi bitirdiğim an yenisini alırım gibi geliyor.

Shiseido Sanat Direktörü Dick Page'in anlatımı

Ben bu paleti strawberry.net'ten yaklaşık 80 liraya aldım (Alışveriş yazısı burada). Türkiye'de etiken fiyatı 145 lira civarında. Birer gramdan toplam üç gram ürün bulunuyor. Bu fiyata ne paletler var diye düşünebilirsiniz. Ben bu farların yapısını, renklerini ve kalıcılığını çok beğendiğim için daha büyük bir paletin tek artısı daha fazla renk içermesi olabilir. Başta da söylediğim gibi, gri, mor, koyu kahverengi, siyah, taupe denilen boz renkler gibi pek çok rengi de kendime yakıştıramadığım için de büyük paletlerdeki renklerin ancak yarısını kullanabiliyorum. Bu nedenle de aslında 3 rengini de kullandığım minik bir palet benim için çok daha kullanışlı. Siz de pembeleri seviyorsanız rahatlıkla Shiseido Luminizing Satin Eye Color Trio'yu deneyebilirsiniz.

8 yorum:

  1. Ben de pembe/bordo far sevenlerdenim; fakat bu kadar canlı renkteki bir paleti almaya cesaret edemezdim sanırım. Ve bence senin yazın da insanın trendlere göre değil, cilt tonuna ve yüz yapısına göre makyaj yapmasının önemini çok güzel anlatmış. "nude far" kısmına ise çok güldüm, demek gerçekten senin tonların bunlar! Güle güle kullan, sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle cilt tonu, yüz yapısı vs. modadan daha önemli. Mesela ben beyaz far da kullanırım, turuncu da ama en popüler renkler bana gitmiyor. Senin far yazılarını da zevkle okuyorum çünkü bordo ve kızılları ben de seviyorum :)

      Sil
  2. ben bir an ruj zannettim farlarmış, güle güle kullanın iddialı renkler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok alışılmış renkler değil o yüzden seçenek az ama bu paleti gerçekten beğendim.

      Sil
  3. ben de pembe far çok seviyorum. çok kuvvetli renkler olmasına rağmen uygun kullanımla çok güzel olur bu palet de. canım pembe far çekti şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay renkler değil ama yakışana da yakışıyor ;)

      Sil
  4. güzelmiş renkleri ama tam da bu tonlar beni ağlamış gibi gösteriyor daha kızıl kahve gül kurusu bakır tonlara hiç itirazım yok ama..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten de bazı gözler pembe farla ağlamış veya alerji olmuş gibi duruyor. Cilt rengi, gözün şekli filan çok önemli. Bakır tonları benim de hoşuma gidiyor mesela ama çoğu zaman bana fazla koyu geliyor.

      Sil