15 Ağustos 2016 Pazartesi

M&S Butterfly Eau De Toilette


Çantada taşımalık parfüm bakarken Marks & Spencer'ın kokularından iki tane almıştım. Önce Azur Breeze'i kullandım ve yazdım. Şimdi de Butterfly Eau de Toilette'i kullanıp yarısını bitirdim. İki kokuyu da neye benzediklerini bilmeden almıştım. İlk kokuya pek ısınamamıştım ama Butterfly tam benlik bir koku çıktı.

Butterfly meyve (elma, salatalık) notalarıyla açılış yapan daha sonra çiçek (manolya, menekşe) kokularına geçen bir koku. Notalar biraz sert, geçişler keskin ve çabuk ama uygun fiyatlı parfümlerde olağan şeyler bunlar. 

Son derece taze, hafif, genç işi, temiz bir koku. Bu haliyle hafta sonları veya bahar ve yaz aylarında gündüzleri kullanılmaya çok müsait. Yayılımı orta seviyede, kalıcılığı ise kumaşlarda baya iyi.

Burada gördüğünüz Butterfly'ın 25 ml.lik minik boyu. Orijinal boy ürünün yuvarlak açık yeşil bir şişesi ve plastik kapağında da kocaman bir kelebeği var. Şişeden de anlayabileceğiniz gibi bu koku aslında Marc Jacobs'ın Daisy'sinin muadili olarak üretilmiş. Elma notaları bana DNKY Be Delicious'ını da hatırlattı.

Bu tarz kokuları seviyorsanız ve parfüme de fazla para vermek istemiyorsanız denemenizi öneririm. Butterfly denediğim high-end olmayan parfümler arasında en beğendiğim oldu. 

2 yorum:

  1. Ben de böyle minnak şişeleri dnemek için alıp kullanmayı çok seviyorum. Butterfly benim de sevebileceğim bir koku sanki, aklımda olsun! Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen indirime de giriyor, o zaman daha da güzel oluyor.

      Sil