22 Mayıs 2016 Pazar

Taze Bitenler



Mart-Nisan döneminde bitirdiğim ürünlerle buradayım. Göreceğiniz gibi 2015 sonunda başladığım tester/mini boy ürün kullanıp bitirme projeme devam ediyorum. Seyahatler de mini boy ürünleri bitirmeme yardımcı oldu. Bu dönemde parfüm ve makyaj ürünleri de bitirdim ama onları yıl sonunda tek bir bitenler yazısında toplamak niyetindeyim. Şimdi cilt ürünleri ile başlıyorum.


Apha Hydrox AHA Souffle Nemlendirici: Hem içeriği hem de etkisi güzel olan, fiyatı da abartı olmayan bir ürün. Çok memnun kaldım. Elimde birkaç nemlendirici var, onları bitirince yeniden alacağım.

Dr. Dennis Gross Hydra-Pure Vitamin C Brightening Serum: Ambalajı, içeriği, uygulanışı çok güzeldi. Yalnız ürün yüksek beklentilerimi karşılayamadı. Somut sonuçlar göremedim ve fiyatı çok çok yüksek. Bu yüzden yüksek oranda c vitamini içeren başka bir serum arayışındayım.

* L'action Cilt Maskeleri: Kampanyalı fiyatlarla aldığım bu maskeleri sıradan buldum. İkisi de kil bazlı ama yağ da içeren maskeler. Kurutmaması, uygulama kolaylığı filan güzeldi ama cildimde hafif de olsa yanmaya neden oldu. Bu tip maskelerden benim favorim Montagne Juenesse maskeleri.




Wellness & Beauty Vücut Scrubı: Fiyatını ve tanelerinin iriliğini ve yoğunluğunu çok beğendim. Yalnız o yağlı hissi sevip sevmediğimi bilmiyorum. Cildi nemlendiriyormuş gibi geliyor ama benim kuru olmayan cildim bile bir süre sonra losyon istiyor. Üstelik ürün durduğu yerde yeşilden kırmızıya döndü, çok az kalmışken içinde yosuna benzer bir şey oluştu... Yok bir daha almam.

Elseve Mucizevi Yağ Saç Güzelleştirici Krem: Çok beğendiğim, detaylı yazısını yazmak istediğim ama yazamadan bitirdiğim bir ürün bu. Ben normal saçlar için olanını kullandım ve çok sevdim. Durulanmayan saç ürünü kullanmamıştım daha önce. Saçımı yağlandırır diyordum. Ne yağlandırdı, ne ağırlaştırdı. Suyu alınmış nemli saçımın boy ve uç kısmına yedirerek kullandım. Elimde Cyrene'in maskesi var. Yoksa kesinlikle tekrar alırdım.

* Lavera Basis Sensitive Diş Macunu: Temiz içerikli, aşırı köpürüp sizi boğulma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmayan, hafif tuzlu ve naneli ama keskin olmayan bir tada sahip güzel bir diş macunuydu. Bu bitirdiğim 2. tüp. Yalnız Lavera diş macununu kullandığım dönemde dişlerim sarardı. Bu yüzden Sensodyne'e geçtim.

* Eyüp Sabri Tuncer Limon Kolonyası: Genelde dezenfeksiyon amaçlı kullandım. Kolonya işte. Artık değişik kokulu kolonyalar var. Şimdi Selin'in yeşil limon ve manolya kokanını kullanıyorum mesela.

* Cle up Pamuk: Bim'in pamuğu Apax ile aynı fiyat ve onun kadar iyi. Tek farkı Migros'ta satılması. Bilin istedim. Ben artık hangisine denk gelirsem onu alıp kullanıyorum.

* Kipa My Beauty Aseton: Şu an tam fiyatını hatırlamıyorum ama 150 ml.lik aseton Watsons'ın 125 ml.lik asetonlarının indirimli fiyatından bile ucuzdu. İşimi de gördü. Yakınlarda Kipa yok, olsa alırdım. Evet pamuğa, asetona filan para vermekten hoşlanmıyorum.


* The Body Shop Rainforest Dengeleyici Şampuan: Yağlı saçlar için arındırıcı bir şampuandı.  Silikon, sülfat ve paraben içermiyor. Böyle görece temiz içerikli şampuanlar genelde saçıma iyi gelmez ama bundan gayet memnun kaldım. Zaten daha önce de kullanmıştım. Tavsiye ederim.

The Body Shop Rainforest Parlaklık Veren Saç Kremi: Ambalajı uygun değildi, kullanımı çok zor oldu. Üstelik bol bol kullanmama rağmen hemen hemen hiç etki etmedi. Yeniden kullanmayı düşünmüyorum.

* Nuxe Huile Prodigieuse: Meşhur kuru yağı ben de denedim! Şu an büyük boyu var elimde, detaylıca yazacağım. Şimdilik şu kadar söyleyeyim; ellerimde emilmiyor, saçlarımı yağlandırıyor ama vücut için güzel.

* Rausch Duş Kremi: Ben bu ürünü duşta vücut kremi sanmıştım ama kuru, hassas alerjik ciltler için nazik bir temizleyiciymiş. Gerçekten çok yumuşak bir ürün. Hassasiyet şikayetleriniz varsa mutlaka deneyin.

* Cyrene 15% AHA Maske: Ben bu ürünü maske olarak değil de serum/krem olarak kullandım. Azıcık cildime sürüp durulamadım. Zaten 5-6 aydır %12 AHA içeren krem kullandığım için sorun olmadı. Maske olarak kullanılırsa nasıl olur bilemiyorum.

* Clinique Repairwear Laser Focus Serum: Yapısı çok hoştu; çabuk emiliyor, nem veriyordu. Parfümsüz olması diğer artısı. 2 hafta kadar da kullandım. Daha güçlü etken maddeler içeren ürünleri tercih ettiğimden tam boyunu almayı düşünmüyorum.

* Bath & Body Works Sea Island Cotton Vücut Losyonu: Bu serinin yazısını da yazmıştım. Kokusunu çoook seviyorum. Tam temizlik kokuyor. Nemlendirmesi ve emilimi de fena değildi. Yeniden alacağım.

10 yorum:

  1. Şu Souffle Nemnlendiriciyi okuduğumdan beri çok merak ediyorum, bakalım ne zaman almak kısmet olacak. Bir sürü yeni ürün okumak çok güzel, eline sağlık! Yenileri güle güle kullan ,sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler! Alpha Hydrox Souffle benim de aklımda :)

      Sil
  2. Sonbahar-kış bi gelsin apha dan edinmeyi düşünüyorum.
    elseve in durulanmayan saç kremini ben de çok seviyorum! toni&guy ınki de güzel tavsiye ederim=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toni & Guy'la şimdiye kadar yıldızım barışmadı ama indirimlerde bakayım. Teşekkürler.

      Sil
  3. harika şeyler bitirmişsin, merak ettiklerim de vardı içlerinde, gelsin yeniler!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok naziksin. Bitenler yazısı ürü yorumu açısından çok pratik oluyor. Umarım aklındakiler netleşmiştir.

      Sil
  4. Souffle nemlendiriciyi merak ettim, cle up pamuğu bende çok beğendim, migrosa mesafem olduğundan geçtikçe önünden aıyorum yoksa apax falan a101,bim pamukları =)
    ELSEVE saç maskesini bende sevdim sanırım 3. veya 4. kutuyu aldım =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben A101 pamuğu denemedim, hiç yakınlarımda yok ama Apax ve Cle Up'tan şaşmam.
      Şaç kremi olarak şu an Cyrene'in saç maskeini kullanıyorum ama Elseve'i özlediğimi itiraf etmeliyim :)

      Sil
  5. Elseve'i ben de cok begendim, su an kacinci tupu kullaniyorum bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baya popüler oldu. Hakkı da var, memnun olmayan duymadım.

      Sil