11 Mayıs 2016 Çarşamba

Avene Lotion Micellaire


Misel sular uzun süredir çok popüler ve bo popülarite hiç bitmeyecek gibi. Çünkü misel sular hem makyajı temizliyor, hem yağlı his bırakmıyor, hem de pratik. Durulanmasına gerek olmadığı için makyaj hatalarını düzeltmek için de bire bir.

Ben de her gun cildimi önce miser su ile silip sonra temizleme jeli ile yıkıyorum. Şimdiye kadar Bioderma Sensibio H2O Misel Solüsyon ve Garnier Kusursuz Makyaj Temizleme Suyu kullandım. İkisinden de memnun olsam da elbette yeni bir şeyler denemek de cazip geldi. Bu yazımdaki alışverişimde Avene Lotion Micellaire'in (Avene Misel Su) indirimli olduğunu görünce aldım gitti.

Avene Lotion Micellaire'i 5 aydır kullanıyorum ve artık bitmesine pek az kaldı. Bu kadar zamandır düzenli şekilde kullanmamdan genel olarak üründen memnun kaldığım anlaşılabilir. Bu ürün hassas ciltlere uygun olduğu iddiasında, cildi makyajdan temizleyip rahatlatmayı ve nemlendirmeyi vaat ediyor. Diğer misel sular gibi tamamen renksiz ve su kıvamında. İçindekiler ise aşağıdaki gibi (Bu benim Fransa'dan aldığım ürünün üzerinde yer alan içerik. Avene'in Türkiye sitesinde başka bir içerik listesi var):

AVENE TERMAL SUYU (AVENE AQUA). PENTİLEN GLİKOL. PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYSERIDES. DİSODYUM EDTA. KOKU (PARFÜM). PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL. SCLEROTIUM GUM. SODIUM BENZOATE. SODIUM CLORIDE.
Dikkat edeceğiniz üzere termal su içeriyor. Yalnız Avene termal suyun bana pek faydasını görmediğim için bunu büyük bir avantaj saymıyorum. Ama termal su kullanıp memnun kalanlar Avene Lotion Micellaire'i de sevebilir. Ayrıca bu ürün parfüm içeriyor. Çok hoş bir kokusu var ama özellikle göz makyajımı temizlerken parfümsüz ürünleri tercih ediyorum çünkü parfümün gözlerimi rahatsız ettiğini fark ettim.

Cildimde sivilceye, tahrişe veya alerjiye neden olmadı. Temizleme gücünün de diğer misel sular gibi olduğunu düşünüyorum. Benim güneş kreminden ve allık ile transparan pudradan oluşan cilt makyajımı gayet güzel temizliyor. Hatta diğer misel sulara göze kullanımı çok daha hoş çünkü ciltte kayıp gidiyor. Sanırım ürünün ciltte kayıp gitmesinden neden olan içerik cilde nem de veriyor, tabi benim gibi durulanmasına gerek olmamasına rağmen yıkamazsanız. En azından cildi kurutup yıpratmıyor denebilir.

Ben Avene Lotion Micellaire'i yaklaşık 20 liraya almıştım. 400 ml.lik ürün Türkiye'de 50 liradan fazlaya satılıyor ki bence böyle bir ürün için çok fazla. Fiyatı ve parfüm içermesi nedeniyle yeniden almayı düşünmüyorum. Fakat siz ciltte kayıp giden, kullanımı yumuşak, hoş kokulu bir misel su arıyorsanız indirimli alıp deneyebilirsiniz.

7 yorum:

  1. Avéne misel suyu daha önce fark etmemişim. Gerçekten neden her şeye parfüm ekliyorlar anlamak mümkün değil. Tüketiciler hoş kokulu şeyleri seviyor; ama, keşke herkesi bu konuda bir bi,linçlendirmek mümkün olsa :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de en azından hassas ciltler için olan ürünlerde parfüm bulunmamalı.

      Sil
    2. Katiliyorum. Ozellikle dermokozmetik markalarin bu konuda daha dikkatli olmasi lazim aslinda...

      Sil
  2. ben de seviyorum ama tonik olarak kullanıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç aklıma gelmemişti ama tonik olarak kullanılabilir gerçekten. Cildi nemlendirir diye tahmin ediyorum.

      Sil
  3. Daha önce eczane alışverişlerimde tester olrak eklenmişti, 1-2 mini deneme boy bitirdim ama öyle aklımda yer eden bir ürün olmadı. Parfüm neden her ürüne ekleniyor, anlam veremiyorum!

    YanıtlaSil
  4. içeriğinde parfüm olması iyi olmamış :(

    YanıtlaSil