18 Mart 2016 Cuma

Shiseido Transparan Pudra



Yazdım yazıyorum derken daha fotoğraflamadan dibini gördüğüm bir üründen bahsedeceğim bugün: Shiseido Transparan Pudra.

Bu ürünü BURADAKİ yazımda anlattığım gibi 2015 Mayıs sonunda almıştım, o zamandan beri yaklaşık 5 aydır haftada 4-5 kere kullanıyorum. Pudrayı yağlı cildimin parlamasını engellemek için kullanıyorum. Esmer olduğumdan beyaz iz bırakmayacak, gerçekten transparan bir pudra olması benim için önemli. Shiseido Transparan Pudra gerçekten transparan, ciltle kolay bütünleşen ve gün içinde turunculaşıp koyulaşmayan bir pudra. Kompakt yani sıkıştırılmış olmasına rağmen son derece ince bir yapısı var. Ciltte asla toz toz durmuyor. Belki de bu kadar ince olmasından kapatıcı ve fondöten sabitlemede son derece başarılı. Ayrıca uygulandığı ilk anda daha pürüzsüz, gözeneksiz bir görüntü sağlıyor.



Diğer taraftan dediğim gibi benim pudra kullanmamın asıl amacı cildimi matlaştırmak. Shiseido Transparan Pudra ilk uygulandığı anda cildi donuklaştırmadan matlaştırıyor. Yarı mat yarı saten bir bitişi var gibi. Yalnız bu duruşunu uzun süre koruyamıyor. Sıcak havalarda 2-3 saat, daha serin havalarda ise 3-4 saat içinde matlık kayboluyor. Gün içinde mutlaka tazeleme gerektiriyor. Benim gibi yağlı ciltli bir arkadaşım da bu pudrayı kullanıyormuş, o gün içinde sık sık tazeliyor ve birkaç ayda bitmeye yaklaştığını söyledi. Ben de haftada 4-5 kez kullanarak 5 ayda pudrayı yarıladım. 7 gramlık pudranın yaklaşık 100 liraya satıldığını düşünürseniz bence pek bereketli bir ürün değil.

Ambalajı sade ve kullanışlı ancak son derece dayanıksız. Pudrayı çantamda taşımadığım halde menteşe yerinden kırıldı. High-end denen bir markanın ambalajının bu kadar kalitesiz olması bence kabul edilebilir bir şey değil.




İçeriğini fotoğrafta görebilirsiniz. Parfüm içermemesi güzel bir şey ancak içinde birçok kişinin olumsuz baktığı talk var. Benim talka karşı hassasiyetim yok, yeterince iyi arındırılmış kaliteli talkın insana zararlı olduğunu düşünmüyorum. Cildim de pudraya alerji, sivilce, siyah nokta gibi olumsuz rekasiyonlar da göstermedi. 

Çok daha uygun fiyata matlaştırma performansı daha yüksek bir pudra bulabileceğimi düşündüğüm için  bu pudrayı tekrar almayacağım. Sizin için ciltte doğal bir duruşu olması, makyajı sabitlemesi ve toz toz olmaması daha önemliyse mutlaka denemelisiniz. Zira Shiseido Transparan Pudra'yı incecik yapısı ve gerçekten transparan olmasıyla beğendim.


8 yorum:

  1. "Tam bana göre" diye okumaya başladım ama bereketsizlik konusu kısmında durdum... Gerçekten hızlı tükenmesi fiyata bakınca pek avantajlı değil. Şimdi NARS Light Reflecting Powder kullanıyorum, onun da etkisi benzer; ama, dibi çabuk görünse de çabucak bitmiyor. O bitince elimde YSL'nin Souffle D'Eclat toz pudrası var; ama, toz olduğu için çantada taşımak hiç pratik değil. Zaten ambalajı da inanılmaz büyük. Acaba sıkıştırsam aynı etkiyi verir mi diye düşünmekteyim :) Sevgiler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu pudrayı 1 yıl kullanıp bitirmiş olacağım ama gün içinde tazeleyenler için gerçekten 4-5 ayda bitebilecek bir ürün. Ben de Nars'a mı geçsem ne yapsam?
      Evde presşenmiş ürünler biraz daha dayanıksız oluyor. Çantada dolaştırırken kırılabilir :s

      Sil
  2. Güle güle kullan. Bence baya bereketliymiş o kadar kullanıma halen kalması :) Pudra kullanmayı seviyorum zaten t bölgesi için mecburum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de mecburum pudra kullanmaya :D Ama matlaştırma etkisi çok güçlü olmadığından sık tazelemek gerekiyor. Ben her şeye rağmen tazelemeye üşendiğim için bu kadar dayandı.

      Sil
  3. tam mufe'm bittikten sonra alayım diyecekti mi menteşeden kırıldığını okudum.. bu tarz ürünlere hiç tahammülüm yok o kadar para ve doğru dürüst bir ambalaj bile yapmıyorlar ben mufe veya nars ile devam ederim o zaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de sanırım refill yapılabilecek bir ambalajdı bu. Yeniden doldurmayı bırak bitinceye kadar dayansa iyidir :D

      Sil
  4. Ambalajinin kalitesiz olmasi kotuymus, dedigin gibi high end urunlerde bir yerde ambalaja da para odedigimiz icin insan haliyle kaliteli bir malzeme bekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyaj masasında sabit durduğu için pek önemsemiyorum ama bir de yanımda taşıyor olsaydım baya sinir olurdum :)

      Sil