5 Ekim 2015 Pazartesi

Dr. Scheller Aynısefa El Balsamı



Dr. Scheller doğal içerikli bir Alman markası. Daha önce nar özlü toniğini de kullandığım markanın bu sefer bir el kremini inceleyeceğim. Dr. Scheller Aynısefa El Balsamı (Dr. Scheller Calendula Handbalsam) aynısefa özü, allantoin (yaraların iyileşmesini kolaylaştıran bir madde)  ve a vitamini içeren çok koyu kıvamlı, merhemsi bir krem. O kadar koyu kıvamlı ki gün içinde çantanızda taşıyıp ellerinizi yıkadıktan sonra uygulayabileceğiniz bir ürün değil. Zor dağılıyor, zor emiliyor, zor kullanılıyor. Bu yüzden ihtiyaç duydukça gece yatmadan önce kullanıyorum.


Bu balsam aşırı kuru, çatlamış, yıpranmış eller için üretilmiş bir ürün. Normal veya hafifçe kuruyan ellerin varsa bu balsama pek ihtiyacınız olacağını sanmıyorum. Ben de birkaç haftada bir uyguluyorum ancak. Yalnız çatlayan, kanayan, pul pul dökülen elleriniz varsa mutlaka denemelisiniz. Zor emilen kalın yapısı cildi sarıp rahatlatıyor, nemi içeri hapsediyor, çatlakların yaraların iyileşmesine yardımcı olan içeriğiyle cildi toparlıyor, sabah elleriniz yumuşacık uyanıyorsunuz. Bu yüzden bu balsamı sadece ellerime değil esasında ayaklarıma kullanıyorum. Çünkü kuru ve sürekli kremlenmek isteyen ayaklarım var. Ayaklarımdaki performansından da son derece memnunum.


İçindekileri yukarıdaki fotoğraftan görebiliyorsunuz. Kıvamı ve rengi yüzünden ben balsamın balmumu bazlı olduğunu düşünmüştüm ama Dr. Scheller vegan bir markaymış. Ayrıca Almanya'nın doğal ürün sertifikası olan BDIH sertifikasına sahip. Parfüm içerse de yapay veya yoğun bir kokusu yok. Paraben, mineral yağ ve silikon içermiyor.

Az bir miktarı yeterli geliyor, zaten her gün kullanmak gerekmiyor. Almanya'dan çok uygun bir fiyata almıştım, alışveriş yazısı BURADA. Maalesef Dr. Scheller ülkemizde iki kat fiyata satılan markalardan. Hatta bu ürün satılmıyor bile olabilir. Yine de çok kuru elleriniz varsa, temiz içerikli ve uygun fiyatlı bir balsam ararsanız bu ürünü rahatlıkla deneyebilirsiniz.

4 yorum:

  1. sanırım ayışığı organik te satılıyordu doğru mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum ki ben siteye baktım ama göremedim.

      Sil
  2. aynısefa bitkisi bana da iyi geldi ayağımı vurmuştu ayakkabı geçirdi hemen..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben aynısefalı şeyleri çok seviyorum;hem kokusu hem etkisi güzel oluyor.

      Sil