27 Mayıs 2015 Çarşamba

Rosense Gülsuyu ve Ciltte Leke


Gülsuyu doğal bakım denince ilk sırada sayılır. Bende yağlı cildim için deneyeyim dedi. Halis gülsuyu hangisi diye araştırırken Rosense'in tavsiye edildiğini gördüm. Sizin de aşağıdaki foroğraftan görebileceğiniz gibi içinde sadece gülsuyu olan bir gülsuyuymuş Rosense'inki. Denemek için 100 ml.lik sprey şişedeki boyunu 5 veya 6 liraya aldım. Uzun süredir çay ağacı yağını da cilt bakımımda kullanmak istiyordum. Biraz araştırıp 50 ml. termal su (Avene) 50 ml. Rosense gülsuyu ve 5-6 damla çay ağacı yağından oluşan bir tonik yaptım.

Başlarda bu karışım cildimi biraz kuruttu, yağlanmayı baya azalttı. Cildim alıştıkça kuruma azaldı. Sivilcelere kesinlikle etkisi olmadı, sivilceler aynen devam etti. Gözeneklere ve siyah noktalara da etkisini gözlemlemedim. Cilde verdiği ferah ve yatıştırıcı his de hoştu. Kokusu biraz ağır olsa da kullanırken zorlanmadım.


Derken bir gün dudağımın kenarında açık renkli, geniş, dikkat edince gayet belirgin olan bir leke fark ettim. Her gün 40 veya 50 faktörlü güneş kremi kullandığımı, gündüz cildimde güneş kremi dışında sadece bu toniğin olduğunu düşününce suçluyu bulmak zor olmadı. Çay ağacı yağı leke yapar mı bilmiyorum. İnternet ortamlarında gülsuyuyla ilgili leke şikayetleri olan insanlar olmuş. Hatta durumu anlattığımda annemin de onlardan biri olduğunu öğrendim. Ciltlerimiz birbirine çok benzediği için ben de lekenin nedeninin gülsuyu olduğunu düşünüyorum. Parfümlerdeki esansların güneş ışığıyla birleşince ciltte lekelere neden olduğunu okumuştum. Gülsuyundaki doğal esanslar da benzer şeye neden olmuş olabilir.
Özetle çok büyük ihtimalle ağzımın kenarındaki yayvan ve açık renkli leke gülsuyu kullandığım için oldu, üstelik %50 seyreltilmişti, üstelik güneş kremi kullanıyordum. Siz siz olun gülsuyunu dikkatli kullanın, mümkünse gündüz vakti kullanmayın. Ben bir daha ne Rosense ne de başka bir markanın gülsuyunu alıp cildimde kullanmayı düşünmüyorum. Leke açıcı krem önerilerinize açığım.

3 yorum:

  1. gül suyu benim rutinimde sürekli var ama hiç böyle bir şikayetim olmadı mutlaka iyi bir güneş koruyucu kullanıyorum gerçi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu dönemde Clarins'in 40, La Roche Posay'in 50 faktörlü kremlerini kullanıyordum ama kar etmedi.

      Sil
  2. Güzel paylaşım olmuş, konu hakkında bizim yazımıza da bekliyorum
    Link: https://isacoturoglu.com.tr/yorum/gulbirlik-rosense-urunleri-kullanici-yorumlari.html
    YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=PqRBPc8ZTbk tıklayarak ulaşabilirsiniz

    YanıtlaSil